پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

شعار زدگی و خلأ نهادهای مدنی

7 سال پیش ( 1395/4/30 )
پدیدآورنده : حسین حقگو  

مطالبات اقتصادی اكنون بحق مهم ترین خواست های جامعه ایرانی است؛ جامعه ای كه پس از آسودگی خیال از كاهش تنش های بین المللی و توافق برجام اكنون كار و كسب و درآمد شرافتمندانه را طلب می كند. رئیس جمهوری با درك همین ضرورت در جمع مردم كرمانشاه ضمن اشاره به اقدامات دولتش در اصلاحات اقتصادی قول داد كه رونق را به كشور بازگرداند، كار ایجاد كند، اموال غارت شده به بهانه تحریم را به جای خود بازگرداند و... .

در این میان مردم نیز در بین سخنان ایشان شعارهایی در مورد كار و تامین معیشت و مبارزه با فساد سر می دادند؛ شعارهایی كه آقای روحانی را واداشت به مستمعین خود گوشزد كند كه این مشكلات با «شعر» و «شعار» حل نمی شود و فكر و برنامه می خواهد. رئیس جمهوری در واقع بر این موضوع تاكید كرد كه فرآیند «عمل» بسیار دشوارتر و چندلایه تر از حرف و «شعار» است و نمی توان به صرف گفتار مشكلات را حل كرد. این امر به ظاهر بدیهی اما به واقع وجه تمایز دولت – ملت های مدرن از حاكمیت های سنتی است.

در واقع در جوامع پیشرفته نه دولت ها به سادگی می توانند شعارهای توخالی سر دهند و نه جامعه چنین وعده هایی را به سهولت باور می كند. آنچه به نظر این رابطه معقولانه را طی زمان شكل داده است وجود «نهادهای مدنی» است؛ نهادهایی كه هم تنگناهای دولت را برای جامعه تبیین و صورت بندی می كنند و هم مشكلات مردم و مطالبات آنان را معقول و منطقی و قابل دسترس برای دولت ها می سازند و پیگیر تحقق آنها از دولت ها در چارچوب ظرفیت هایشان می شوند.

جالب است كه درست در همین روز در هیات نمایندگان اتاق ایران، رئیس این نهاد مدنی نیز از عدم شكل گیری «فهم ملی» از مشكلات گلایه كرد و عنوان داشت كه به جای هم افزایی و مباحثات كارشناسی برای حل مشكلات اقتصادی و مبارزه با فساد شاهد فضای «مـچ گیـری» و «جدال رسانه ای» هستیم. به نظر می رسد جای نهادهای مدنی فعال و مقتدر در فضای كشورمان به عنوان پشتوانه مورد نیاز برای اصلاحات آن هم اصلاحات، عمیق و ساختاری بسیار خالی است؛ خلایی كه غیر از آسیب های هر روزه می تواند در بزنگاه هایی سبب غلبه یافتن «شعار» هایی شود كه مردم گرفتار و مستاصل را به دنبال خود بكشاند. آنچنان كه در همین سال های اخیر با وعده های «آوردن نفت بر سر سفره» و «خانه باغ» و «حق اولاد یك میلیون تومانی» و... شاهدش بودیم.

بر این اساس می توان گفت اگر چه بزرگ ترین مشكل كنونی جامعه ایران مشكل «اقتصادی» است اما بخش مهمی از پاسخ را نه در «اقتصاد» بلكه باید در «جامعه» و «نهادهای مدنی» قدرتمند و توانمندسازی هر چه بیشتر این نهادها جست تا با مجموع كردن توان عظیم اجتماعی در جهت منافع ملی و در فضایی عقلانی و به دور از شعار، امكان فرا رفتن از وضعیت امروز به وضعیت مطلوب آینده فراهم شود و عوام فریبان را كه متأسفانه باز صدای پایشان به گوش می رسد راهی خانه کرد.

کارشناس اقتصادی

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/DzEN2ejG
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه