سه شنبه, ۶ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Tue, 26 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

نایب رییس انجمن تولیدکنندگان پروفیل اعلام کرد: اعمال سیاست‌های تعرفه ترجیحی بین ایران و ترکیه زمینه سلطه پروفیل‌های بی‌کیفیت این کشور بر بازار ایران را فراهم کرده است. به گزارش «فرصت امروز»، محمود صداقت، نایب رییس انجمن تولیدکنندگان پروفیل در و پنجره یو.‌پی.‌وی.‌سی و مدیرعامل ویستابست، تصریح کرد: همین امر موجب شده تا 95درصد از کل حجم پروفیل‌های وارداتی به محصولات تولیدی کشور ترکیه اختصاص یابد و متاسفانه اقلام وارداتی از این کشور حتی توان رقابت با تولیدات درجه سه ایرانی را هم ندارند.

او با بیان اینکه هیچ‌گونه نظارتی از سوی سازمان ملی استاندارد بر این روند صورت نمی‌گیرد، گفت: اتخاذ این تصمیم غیرکارشناسی از سوی وزارت صنعت بسیاری از واحدهای تولیدی داخلی را زمین‌گیر کرده و توقف تولید آنها را در پی داشته است. صداقت با ابراز نگرانی از کاهش تعرفه واردات پروفیل از 32 به 15‌درصد، افزود: دست‌کم انتظار می‌رفت دولت در راستای اتخاذ این تصمیمات با تشکل‌های مربوطه مشورت می‌کرد و با یکباره تعرفه زمینه بلاتکلیفی و سردرگمی بین تولیدکنندگان داخلی پروفیل یو.‌پی.‌وی.‌سی را فراهم نمی‌کرد. در حال حاضر ظرفیت نصب شده پروفیل در کشور 150‌هزار تن بوده و این در حالی است که نیاز کشور به پروفیل حدود 60‌هزار تن در سال است که از این میزان 40‌هزار تن از داخل و مابقی از محل واردات تامین می‌شود.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 20درصد از تولیدکنندگان داخلی این محصول فعالیت خود را متوقف یا به حالت نیمه‌تعطیل درآورده‌اند، تصریح کرد: تغییر تعرفه واردات پروفیل که اعتراضات بسیاری را در پی داشت، چهار مرحله در کمیسیون ماده یک بررسی شد اما در نهایت رییس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که از دلایل و توضیحات تولیدکنندگان داخلی قانع نشده است. نـایـب ریـیـس انـجمن تـولـیـدکنـنـدگان پروفیل یو.‌پی.‌وی.‌سی گفت: طی یک‌سال اخیر تلاش‌های زیادی را برای متقاعد کردن مسئولان دستگاه‌های اجرایی ذیربط به کار گرفتیم اما وزیر صنعت هم اعتقاد داشت که چون نرخ ارز مرجع دو برابر افزایش یافته پس تعرفه واردات پروفیل هم باید کاهش پیدا کند که این دلیل نیز به هیچ وجه منطقی نبود.

صداقت تصریح کرد: این اظهارات در حالی مطرح شد که در کنار افزایش نرخ ارز مرجع هزینه‌های تامین مواد اولیه تولیدکنندگان این بخش هم افزایش یافته است و دولت باید حمایت‌های لازم را از صنعت پروفیل کشور داشته باشد. صداقت به جلسه خود با رییس سازمان ملی استاندارد برای لغو مجوز ورود پروفیل‌های نا‌مرغوب به کشور اشاره کرده و گفت: در این جلسه خانم پیروزبخت اعلام کرد که مجوز ورود پروفیل توسط ممیزی‌ها صادر می‌شود و چون آنها با نمونه شاهد این مجوزها را صادر می‌کنند و استاندارد پروفیل هم تشویقی است، سازمان استاندارد اهرم فشاری برای این موضوع ندارد.

مدیرعامل ویستابست، با اشاره به اینکه متاسفانه استاندارد اجباری پروفیل‌های داخلی برداشته شده و جای آن را استانداردهای تشویقی گرفته است گفت: این موضوع باعث می‌شود هیچ محدودیتی برای واردات پروفیل به کشور وجود نداشته باشد و سازمان استاندارد نیز خود اذعان کرده که نمی‌تواند نظارت لازم را بر واردات پروفیل‌های نامرغوب به کشور داشته باشد. صداقت در رابطه با رکود ساخت‌و‌ساز و تاثیر آن بر فعالیت صنعت پروفیل کشور نیز افزود: رکود ساخت‌و‌ساز تاثیرات منفی 30‌درصدی بر فعالیت تولیدکنندگان صنعت پروفیل داشته است البته در کنار این موضوع 20‌درصد مشکلات این صنعت نیز ناشی از کاهش تعرفه واردات پروفیل نامرغوب به کشور است؛ چرا که رقابت ناسالمی را در سطح بازار به وجود می‌آورد.

فضای رقابتی برای تولیدات داخل فراهم شود

همچنین محمدجواد اقدامیان، رییس هیات‌مدیره ویستابست و عضو انجمن تولیدکنندگان پروفیل یو.‌پی.‌وی.‌سی در و پنجره ایران نیز با بیان اینکه در سال‌هایی که تحریم‌های سخت بر کشور تحمیل شد، تلاش کردیم با استفاده از ظرفیت‌های داخلی بر افزایش روند تولید ملی و رسیدن به خودکفایی بپردازیم، اظهار کرد: حداقل انتظار تولیدکنندگان داخلی این است که در دوران پس از تحریم شرایط جهت رقابتی‌تر شدن تولیدات داخلی فراهم شود، در چنین شرایطی دولت باید تلاش کند تا حد امکان از واردات کالاهایی که در تولید آن به خودکفایی و مازاد ظرفیت رسیده‌ایم جلوگیری به‌عمل آورده و با تدبیر و کفایت، تولیدکنندگان داخلی را مورد حمایت خود قرار دهند.

اقدامیان گفت: همه ما امیدواریم درهای کشورخیلی سریع باز و ارتباط موثری برقرار شود و صادرات کالاهای غیر‌نفتی رونق گیرد، ولی از آن طرف نگرانی‌هایی برای صنعت به‌وجود می‌آید که مبادا این شرایط منجر به واردات بی‌رویه کالای ساخته شده، خصوصا بی‌کیفیت به داخل کشور شود.

رییس هیات‌مدیره شرکت ویستابست با بیان اینکه نباید بازار داخلی دو دستی تقدیم شرکت‌های خارجی شود، افزود: تجربه نشان داده است، سابقه خوبی در این زمینه نداشته‌ایم و درآمد ارزی 700‌میلیارد دلاری ما در سال‌های طلایی نفتی هزینه شد و پیامد آن تعطیلی دو هزار بنگاه اقتصادی، بیکاری نیم‌میلیون نفر از جوانان، واردات بی‌رویه کالای بی‌کیفیت و اشتغال‌زایی برای خارجی‌ها بود.

اقدامیان خاطرنشان کرد: تولید و صنعت، پس از لغو تحریم‌ها با دوره‌ای مواجه خواهد شد که می‌توان از آن به‌عنوان دوره رنسانس اقتصادی یاد کرد. ما تولیدکنندگان، اقتصاد مقاومتی را به‌عنوان یک تکلیف تلقی می‌کنیم. اهمیت جایگاه اقتصاد مقاومتی، راه تولیدکننده‌های ایرانی را به خوبی روشن کرده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/YsaPSho7
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه