بیشتر افراد وقتی صحبت از راهاندازی یک کسبوکار به میان میآید، به دنبال تامین مالی و سرمایه اولیه هستند و اغلب به دلیل نداشتن سرمایه، ایدههای خود را به آرزو تبدیل میکنند، اما با سرمایه کمتر از 5 میلیون تومان هم میتوان کسبوکاری را آغاز کرد.
گاهی نیز قضیه برعکس است؛ سرمایهای اندک و زیر 5 میلیون تومان در دست داریم، اما ایدهای برای راهاندازی کسبوکار نداریم و فکر میکنیم با این سرمایه اندک کاری نمیتوان انجام داد،
اما نمیدانیم که با سرمایه کمتر از 5 میلیون تومان هم میتوان کسبوکاری آغاز کرد و به درآمد رسید.
بله این یک واقعیت است که تمام کسبوکارهایی که اطراف ما شکل گرفتهاند، سرمایههای اولیه میلیونی و میلیاردی نداشتهاند. قصد داریم در این مطلب درباره تعدادی از کسبوکارهایی صحبت کنیم که با کمتر از 5 میلیون تومان هم میتوان آنها را تاسیس کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، در یک تقسیمبندی، کسبوکارها براساس قلمرو فعالیت به شش دسته تقسیم میشوند مانند کسبوکارهای الکترونیکی، خانگی، خانوادگی، روستایی، کوچک، متوسط و بزرگ که البته از میان آنها کسبوکارهای کوچک، متوسط و بزرگ به سرمایه اولیه بیشتر از 5 میلیون تومان نیاز دارند.
کسبوکارهای اینترنتی
فروش محصولات یا خدمات از طریق اینترنت را «کسبوکار اینترنتی» میگویند. تجهیزات مورد نیاز برای اینگونه کسبوکارها کامپیوتر، اینترنت و یک خط تلفن است که به وسیله آن میتوان یک «فروشگاه اینترنتی» راهاندازی کرد.
به طور کلی برای راهاندازی یک سایت، هزینهای کمتر از 2 میلیون تومان مورد نیاز است.
از نمونههای بارز این کسبوکارها میتوان به سایتهای فروش شارژ کارت، سایتهای تبلیغاتی و همچنین سایتهایی مانند isiarchive.com و «مدیر سبز» اشاره کرد.
کسبوکارهای خانگی
هر فعالیتی که در محل سکونت شخص انجام گیرد و با استفاده از وسایل و امکانات منزل راهاندازی شود، «کسبوکار خانگی» نامیده میشود؛ مشاغلی نظیر «کارگاه تولید شمع تزیینی»، «بستهبندی مواد و فروش به سوپرمارکتهای محله؛ یعنی خرید حبوبات به صورت فله و پاک کردن و بستهبندی و در نهایت فروش آنها»، «پرورش قارچ»، «ورمی کمپوست» و «تهیه غذاهای خانگی». تعداد بیشماری از کسبوکارهای بزرگ و موفق امروزی را میتوان نام برد که از کسبوکارهای خانگی با سرمایه اندک آغاز کردهاند که از آن جمله میتوان به محصولات غذایی بهروز (بهروز فروتن) و محصولات بیک (علیاکبر رفوگران) اشاره کرد.
کسبوکارهای خانوادگی
کسبوکارهایی که افراد یک خانواده و خویشاوندان راهاندازی میکنند در گروه کسبوکارهای خانوادگی جای میگیرند. در این گونه کسبوکارها میتوان سرمایه چند خانواده در فامیل را جمعآوری کرد و یک کسبوکار کوچک همانند کسبوکارهای خانگی در قالب یک کارگاه کوچک بهراهانداخت.
نمونه موفق اینگونه کسبوکارها را میتوان در شهرهایی چون قم و اصفهان و در تولیدیهای گز و سوهان مشاهده کرد.
کسبوکارهای روستایی
آن دسته از مشاغل نوپا که در روستاها با هزینههای بسیار کم و منابع طبیعی زیاد قابل راهاندازی هستند در این دسته کسبوکار قرار میگیرند که از آن جمله میتوان به «پرورش گیاهان تزیینی»، «پرورش انواع حیوانات خانگی و پرندگان زینتی» و «گیاهان دارویی» اشاره کرد.
اینها واقعیتهای اطراف ما هستند که اغلب آنها را نادیده میگیریم؛ به علاوه مزایای خاصی برای کسبوکارهای اینچنینی وجود دارد که از آن جمله میتوان به زودبازده بودن آنها، حمایت دولت و صندوقهای کارآفرینی و حتی برخی از بانکها و موسسات مالی برای تامین سرمایه اولیه و گسترش این نوع مشاغل
اشاره کرد.