این روزها همه از خشکسالی و شرایط بد اقلیمی سخن میگویند. بحران آب به بحثی در کشورمان تبدیل شده است. اما برای فعالان بخش کشاورزی و فعالان اقتصادی که در این زمینه سرمایهگذاری کرده و میکنند بحران آب و خشکسالی جنس دیگری دارد. مسلما با توجه به پیشبینیهایی که در زمینه کمبود آب برای سال ۹۴ انجام شده، ما فعالان بخشکشاورزی دچار بحران میشویم. در چنین شرایطی بیش از هر زمان دیگری تصمیمسازی و سیاستگذاری در حوزه اقتصاد اهمیت مییابد.
در حال حاضر، پس از مجلس شورای اسلامی بهعنوان قوه مقننه و دولت، این اتاق بازرگانی است که بهعنوان پارلمان بخشخصوصی نقش تعیینکنندهای دارد. بنابراین یکی از اولویتهای پارلمان بخشخصوصی باید توجه به اقتصاد کشور بهویژه حوزه کشاورزی و بعد صنعت باشد. توصیف وضعیت حاکم بر اقتصاد کشور لازم نیست زیرا همه فعالان اقتصادی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند.
در چنین شرایطی پیشبرد اهداف کارآفرینان اهمیت بسزایی دارد، زیرا از یک سو با بحرانهای به جا مانده از سوءمدیریت مواجهند و از سوی دیگر، با بحرانهای محیطزیستی. در عین حال کشور به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی نیاز دارد. بنابراین نقشآفرینی فعالان اقتصادی در انتخابات اتاق بازرگانی اهمیت دوچندانی مییابد. در این میان نقش زنان بازرگان و کارآفرین غیرقابل اغماض است. حدود سه هزار زن کارآفرین در میان ۱۲هزارعضو اتاق بازرگانی تهران فعال هستند که حضورشان در تصمیمسازی و تصمیمگیریهای آینده اقتصاد کشور نقش حیاتی دارد.
اگرچه در پیشبرد اهداف کارآفرینی در کشور هیچ فرقی بین زن یا مرد بودن نمیبینم و فکر میکنم نباید تمایز جنسیتی در این زمینه قائل شویم و برای نیل به اهداف «توسعه» افراد اصلح را برگزینیم اما حضور زنان در هیات نمایندگان اتاق بازرگانی میتواند به تلطیف این فضا کمک کرده و شاید مقداری از فاصلهای که بین صنایع وجود دارد و وجه ممیزهاش مرد یا زن بودن است، کمتر شود. توجه زنان به بخش محیطزیست میتواند بر ویژگیهای آنان بهعنوان فعال اقتصادی بیفزاید و برای تصمیمسازیهای آتی اقتصاد کشور به کار آید. پس لازم است که توجه به بحران آب و سایر مولفههای محیطزیستی تعیینکننده در اقتصاد را در انتخابات آتی اتاقهای بازرگانی چه در تهران و چه در کشور مدنظر قرار دهیم.