سه شنبه, ۱۲ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Tue, 2 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

احیا و نوسازی باغ های قدیمی از مسائلی است که در سال های اخیر به آن پرداخته شده و دلایل مختلفی در توجیه آن ذکر می شود از جمله موارد زیر:

1. احداث باغ های قدیمی در بیشتر موارد براساس کاشت بذر صورت می گرفت که سبب تفرقه صفات و ایجاد تفاوت و عدم یکسانی درختان کشت شده است در نتیجه محصول تولیدی، یکنواختی ندارد و رقابت پذیری آن در مقایسه با محصولات خارجی افت محسوسی می یابد.

2. احداث باغ ها در گذشته با عدم رعایت فاصله های استاندارد (فاصله بین ردیف ها و روی ردیف ها) صورت می گرفت. با رشد گیاهان سایه اندازی و تراکم تاج سبب کاهش کمیت یا کیفیت محصولات می شود.

3. در باغ های قدیمی معمولا چند محصول مختلف با هم کشت و کار می شد، گونه های باغی مختلف نیاز های متفاوت دارند و عملیات کاشت، داشت و برداشت آنها یکسان نیست. این مسئله، امروزه با وجود کم  آبی اهمیت دوچندانی دارد.

مثلا هلو نیازمند آبیاری بالا و انار مقاوم به خشکی است. کاشت انار و هلو در یک باغ سبب هدر روی منابع آب گران بها می شود.

برای اصلاح و نوسازی باغ ها رعایت چند نکته ضروری است.

1. در کشت ارقام جدید باید حتما از نهال های سالم و شناسنامه دار فاقد بیماری استفاده کرد.

2. انتخاب ارقام یا گونه ها براساس شرایط اقلیمی منطقه باشد. عدم کاشت گونه های حساس به خشکی بهتر از کاشت آنها در اقلیمی خشک است. مثلا انگور، بادام، انجیر در نواحی خشک تر کشور گزینه های بهتری هستند تا کشت و کار مرکبات یا هلو .

3. یکی از بهترین روش های احیا سربرداری درختان قدیمی و استفاده از آنها به عنوان پایه است. پیوندک ارقام جدید تجاری و باکیفیت را روی این پایه های قوی و تنومند قدیمی پیوند می زنند تا رشد درختان در سریع ترین زمان ممکن صورت بگیرد و تولید بالا با عملکرد قابل قبول را تضمین کند.

4. تغییر سیستم هرس درختان در بهبود عملکرد و کیفیت و کاهش کاربرد سموم نقش بسزایی دارد. به عنوان مثال هرس داربستی درختان انگور به جای فرم پاچراغی (فرم متداول کشور) سبب افزایش تابش آفتاب، بهبود رنگ گیری میوه ها و کیفیت آنها و آسان سازی برداشت خوشه ها می شود.

5. تغییر سیستم آبیاری باغ ها از نوع سنتی به انواع جدید تحت فشار و زیرسطحی یکی از مهم ترین جنبه هایی است که در نوسازی باغ ها باید در نظر گرفته شود. سیستم قدیمی غرقابی علاوه بر عملکرد پایین و هدرروی بخش بزرگی از آب (گاهی تا 90درصد)، سبب شیوع آفات و بیماری ها و رشد علف های هرز می شود که خود سبب تحمیل هزینه های اضافی به باغدار می شود.

به هرحال سرمایه گذاری در احیا و نوسازی باغ ها فرآیندی است که باید به صورت دانش محور و پس از انجامش پژوهش های میدانی صورت گیرد تا بتواند با بازگشت سرمایه و رشد بخش کشاورزی و صادرات و ارزآوری قابل قبول همراه باشد.

در این میان حمایت از مراکز پژوهشی و دانشگاه ها از یک سو و کشاورزان از سوی دیگر از طرف دولت و دستگاه ها اهمیت زیادی دارد. عدم برنامه ریزی و در نظر نگرفتن استانداردهای روز دنیا، شرایط اقلیمی و منابع آب و خاک منطقه ای در احیای باغ های قدیمی و استقرار کشت و کارهای جدید سبب هدر رفتن این منابع گران بهای خاکی و آبی می شود. در چنین حالتی کشاورزی نکردن شاید گزینه بهتری باشد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/oUEVmLqp
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه