اگر در نظر دارید به عنوان یک تولید کننده داربست و لوله های پروفیلی وارد بازار شوید، باید به شرکت های زیرپله ای توجه ویژه ای داشته باشید. اگر با این اصطلاح آشنا نیستید این گزارش را بخوانید تا تأثیرات حضور چنین گروه هایی بر اقتصاد شرکت های تولیدی بزرگ را بیشتر متوجه شوید.
زیرزمین یا زیر پله
این شرکت ها محصول ساختار اقتصادی مافیایی و غیر مجاز در اقتصاد یک کشور هستند. زیرپله ای یا زیر زمینی فرقی نمی کند، این شرکت های غیر مجاز در هیچ جای کشور ثبت نمی شوند و آمار دقیقی از فعالیت های آنان در دسترس نیست. این گروه ها نه تنها مالیات و عوارض تولید پرداخت نمی کنند بلکه در کنار بیمه نبودن کارکنان و استفاده از کارگر غیرمجاز باعث اختلال در نظم و ساختار مالی گروه های مولد کشور می شوند.سال هاست اراده ای در میان مسئولان برای برخورد با این گروه ها به وجود آمده اما تأثیری در رشد و فعالیت آنها نداشته است.
مدیر بخش فروش شرکت تولیدی مدحت در گفت وگو با «فرصت امروز» وجود این گروه ها را آفتی در همه بخش های اقتصاد کشور می داند و با اعلام اینکه تولید ضربات جبران ناپذیری از حضور آنها خورده است، پیگیری سریع نهادهای مسئول در برخورد با آنها را خواستار شد و اعلام کرد: در حوزه کاری ما، زیرپله ای ها مواد اولیه ای را که مازاد نیاز در کشور وجود دارد از مبادی غیرمجاز وارد و با قیمت پایین تر در بازار عرضه می کنند.
این مسئله علاوه بر به هم خوردن نظم بازار باعث به وجود آمدن انباشت محصولات داخلی می شود. این عامل نه تنها باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای کوچک می شود بلکه برای گروه های باسابقه و بزرگ نیز بحران ساز است.
یک هسته پنج نفره
اسماعیل واحدی با اعلام اینکه گروه تولیدی مدحت ابتدا با یک تیم پنج نفره فعالیت خود را آغاز کرده می گوید: سرمایه اولیه ای که کار با آن آغاز شده در حدود 60میلیون تومان بوده است و همچون بسیاری دیگر از ابتدا با تمرکز بر تولید محصولات پرفروش فعالیت می کردند و پس از مدتی با گسترش تولیدات سهم بیشتری از بازار را در اختیار گرفته اند.
وی می افزاید: در کنار زیرپله ای ها گروه های واسطه ای وجود دارند که در بازار دلالی می کنند و به نام تولید کننده در بازار حاضر هستند اما بخش اعظمی از تولیدات خود را از شرکت های بزرگ خریداری می کنند. شرکت ها بدون نام و نشان تجاری محصول را تولید و نشان خود را بر آن حک می کنند. بسیاری از این شرکت ها با برندهای ترکیه ای یا آلمانی همکاری می کنند و به نام ارائه دهنده محصول خارجی در بازار حضور دارند و متأسفانه مشتریان داخلی اقبال بهتری به اسم خارجی نشان می دهند.
اشتغال زایی برای معلولان
گروه تولیدی مدحت از سال ها پیش در بدنه خود از افراد دارای معلولیت های جسمی-حرکتی، ناشنوایان و معتادان بهبودیافته استفاده می کند و به گفته مدیر بخش فروش این شرکت 30 درصد سالن تولید این شرکت را این افراد تشکیل می دهند. در تولید محصولات پروفیلی و لوله های داربست دستگاه هایی با سروصدای زیاد وجود دارد که افراد معمولی مشکلات بسیاری برای کار کردن با آن دارند.
بنابراین این بستر مناسبی برای استفاده از افراد ناشنواست. در کنار استفاده از این افراد سازمان بهزیستی به گروه های تولیدی استفاده کننده به ازای هر نفر تسهیلات با سود کم 20 میلیون تومانی ارائه می دهد و همچنین کارفرما نیازی به پرداخت هزینه بیمه درمانی تامین اجتماعی ندارد.
همچنین افراد با ناتوانی جسمی-حرکتی قابلیت کارکردن روی دستگاه هایی همچون پرس و سوراخ کاری دارند و سرمایه گذاران با شناسایی پتانسیل این افراد می توانند از آنها در سیستم خود بهره ببرند.