حسین صفایی که در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با موضوع نظارت بر بازار با کدام وزارتخانه است، شرکت کرده بود، با بیان اینکه نوع مداخله دولت در بازار میوه یک منطق قوی ندارد، افزود: امسال در کارگروه تنظیم بازار میوه اختلاف بر سر ادامه فعالیت این کارگروه وجود داشت. معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان تعاون روستایی گفت: در سالهای گذشته بهویژه در هفتههای آخر سال میوههای اصلی که در سبد مصرفی خانوار وجود داشتهاند با تغییر و افزایش قیمت همراه بوده است.
صفایی افزود: در سالجاری قیمت خردهفروشی پرتقال و سیب به ترتیب در بازار هفته آخر اسفند ماه 73 درصد و 16 درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد داشته است. معاون وزیر جهادکشاورزی و مدیرعامل سازمان تعاون روستایی در مورد عملکرد دولت در اجرای قانون انتزاع نیز گفت: براساس این قانون وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت تنظیم بازار را برعهده دارد.
براساس قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی ملقب به قانون انتزاع، تمام اختیارات، وظایف و امور مربوط به سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و انجام اقدامات لازم در بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد. وی به تاکید قانونگذار بر اجرای این قانون در طول پنج سال گذشته اشاره کرد و گفت: در تنظیم بازار اشتباه برداشت داریم که همین دیدگاه اشتباه موجب شده تنظیم بازار را همراه با دخالت دولت بدانیم.
***
تنظیم بازار نباید در دست دولت باشد
رییس اتحادیه بارفروشان گفت: اینکه تنظیم بازار در دست دولت باشد کار اشتباهی است، تنظیم بازار باید در دست متولی میوه یعنی اتاق اصناف که شامل اتحادیهها است، باشد. به گزارش نسیم، مصطفی دارایینژاد افزود: در همه جای دنیا برای به وجود نیامدن مشکلات بازار برنامهریزی میکنند اما متاسفانه در کشور ما هیچگونه برنامهریزی در این رابطه وجود ندارد. البته وزارت جهاد کشاورزی قول داده است که از این به بعد حرف کارشناسان این حوزه را بپذیرد.
دارایینژاد عنوان کرد: اگر اتحادیهها بهعنوان متولی میوه در تنظیم بازار ورود پیدا کنند و دولت نیز تنها نظارت داشته باشد این تنظیم بازار موفق خواهد بود. وی تصریح کرد: نباید دولت در این حوزه یعنی تنظیم بازار، مستقیم وارد عمل شود، مانند امسال که نهتنها موفقیتی در ذخیرهسازی حاصل نشد بلکه مردم نیز به چالش و گرفتاری دچار شدند.