«ظاهری عبوس و بنای بیکیفیت و پرت از شهر» توصیفی بود که عباس آخوندی در ابتدای شروع به کار خود در وزارت راه وشهرسازی از «مسکن مهر» - یادگار دولتهای نهم و دهم - داشت، طرحی شکست خورده که عده کثیری از جمعیت کشورمان درگیر آن هستند و قرار است سرپناه دو میلیون و 300 هزار خانوار باشد. عدم استفاده از مصالح استاندارد، عدمجانمایی درست، عدم تحویل بهموقع واحدها به مالکان، افزایش قیمت چند باره در طول مدت ساخت و عدم امکانات روبنایی و زیربنایی از مهمترین اشکالات این طرح بودند که همین عیوب طرح را که در ایده اولیه، منطقی نشان میداد به میراث تلخ دولت نهم و دهم که آبروی دولت لقب داشت، تبدیل کرد.
حال قائم مقام وزیر راه وشهرسازی در امور مسکن با اطمینان کامل از مختومه شدن پرونده مسکن مهر در سال 94 خبر داد و درباره شبهات ایجادشده در این طرح دولتی توضیح داد. اینکه سرنوشت واحدهای نیمه تمام چه میشود و افزایش قیمت برخی از فازها به چه دلیل بودهاست؟
به گزارش «فرصت امروز» احمد اصغری مهرآبادی روزگذشته در نشست خبری با ارائه عملکرد دولت در مسکنمهر با بیان اینکه از مجموع دو میلیون و 300هزار قرارداد واحدهای مسکن مهر، یکمیلیون و 680 هزار واحد ساخته شده است، گفت: 90 درصد پروژه مسکن مهر تا پایان سال جاری به اتمام میرسد و ساخت 10 درصد باقی هم که برخی از فازهای پردیس تهران از جمله آن هستند، به سال 94 موکول میشود. وی ادامه داد: 200هزار واحد مسکن مهر از هفته آینده تا پایان سال به متقاضیان تحویل میشود که در این مدت یک میلیون و 252 هزار واحد افتتاح شده است.
اعتبار مسکن مهر روی میز جهانگیری
مهرآبادی با تاکید بر اینکه هیچ واحد نیمه تمامی را به متقاضیان تحویل نمیدهیم، گفت: کارگروهی را با نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، تعاون، نیرو و سازمان مدیریت و برنامهریزی تشکیل دادهایم که تمام اعتبارات مورد نیاز برای ساخت واحدهای نیمه تمام و تجهیز شهرهای جدید به خدمات زیربنایی و روبنایی در آن کارگروه برآورد شده است.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن با اشاره به برآورد اعتبارات مورد نیاز گفت: طبق محاسبات انجام شده تمام واحدهای مسکن مهر برای تامین خدمات روبنایی مانند ساخت مدرسه، مسجد و... به پنج هزار میلیارد تومان و برای تامین خدمات زیربنایی به 5 هزار و 600 میلیارد تومان نیاز دارند که موضوع برای پیگیری بیشتر به معاون اول رییسجمهور ارجاع داده شده است که بودجه هم لحاظ شود و البته این موضوع در کمیسیون عمران به تصویب رسیده و به کمیسیون تلفیق ارجاع شده است. وی ادامه داد: طبق محاسبات انجام شده شهرهای جدید به دو هزار و250 باب مدرسه، 800 باب مسجد و 304 باب کلانتری نیاز دارد که دولت از محل منابع داخلی خود 90 باب مسجد ساخته و همچنین 300 باب مدرسه و70 باب کلانتری در حال ساخت دارد.
پیمانکاران مقصر افزایش قیمت مسکن مهر نیستند
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی با اشاره به قانونی بودن افزایش قیمت برخی از واحدهای مسکن مهر تاکید کرد: در مقطعی قیمت مصالح ساختمانی و دستمزدها افزایش یافت که منجر به افزایش قیمتها شد از طرفی دیگر نوع قراردادهای شهرها با یکدیگر متفاوت است و برخی از هزینهها در برخی از قراردادها لحاظ شده است.
وی با اشاره به افزایش قیمت واحدهای کیسون در پرند، تاکید کرد: در قرارداد این پیمانکار، نرخ تورم لحاظ شده است و متقاضی باید نرخ تورم را هر چقدر که باشد در پایان کار به پیمانکار بپردازد و از سوی دیگر این پیمانکار اقدام به حصارکشی محوطه فاز خود کرده که در قرارداد به این اقدام متعهد نبود بنابراین افزایش قیمت در این واحدها طبیعی است. مهرآبادی ادامه داد: از طرفی دیگر در برخی از قراردادها ایجاد شبکههای گازی، آب و برق و فاضلاب بر عهده متقاضی است که تمام این امور به افزایش قیمت منجر میشود بنابراین افزایش قیمتها غیرقانونی نبوده و مقصر هم پیمانکاران نیستند.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه البته با پیمانکارانی که تاخیر غیرمجاز در تحویل واحدها داشته باشند، برخورد جدی میکنیم، ادامه داد: هر پیمانکاری که نتواند پروژه را در زمان مقرر تحویل دهد جریمه پنج تا 10 درصدی خواهد شد و در حال حاضر پیمانکار کیسون را به مبلغ 10 درصد از هزینه کل، جریمه کردهایم چراکه نتوانست پروژه را در زمان مقرر به متقاضیان تحویل دهد.
افزایش تسهیلات بانکی به 50 هزار میلیارد تومان
مهرآبادی با اشاره به مصوبه دولت یازدهم درباره مسکن مهر گفت: خوشبختانه دو مصوبهای که باعث سرعت در ساختوساز مسکن مهر در دولت یازدهم میشد تصویب شد، دولت در ابتدا با افزایش سقف تسهیلات از 48 هزار میلیارد تومان به 50 هزار میلیارد موافقت کرد و بعد هم تسهیلات فردی از 25میلیون تومان به 30میلیون تومان افزایش یافت. وی ادامه داد: از سوی دیگر بازپرداخت تسهیلات هم برای مردم از 15سال به 20 سال رسید.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن با بیان اینکه تاکنون یک میلیون و 368 هزار و احد دفترچه اقساط صادر شده و 4هزار و 700 میلیارد تومان وصول اقساط مسکن مهر داشتهایم، گفت: با تنفس سهساله بانک مرکزی این میزان از اقساط وصول شده به ساختوساز در مسکن مهر اختصاص یافت.
وی ادامه داد: تاکنون بانک مسکن 43 هزار و 400 میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت کرده است که البته تمام این تسهیلات به مسکن مهر تعلق نیافته است و در مجموع بیش 43 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانک مسکن هزار و 400 میلیارد تومان به بافت فرسوده، چهار هزار میلیارد تومان بابت ساخت 400 هزار و احد روستایی و 400 میلیارد تومان بابت حوادث غیرمترقبه اختصاص داده شد.