اگر با خودمان صادق باشیم باید اعتراف کنیم که بسیاری از ما هنگام رفتن به یک فروشگاه بزرگ عنان کار را از دست میدهیم. در این فروشگاهها همه چیز به وفور و یکجا در دسترس است و همین امر ما را به سمت خرید بیشتر هل میدهد. این اتفاق، بزرگ و کوچک نمیشناسد و همه را درگیر خود میکند، البته روشهایی برای پیشگیری از این مشکل وجود دارد. اگر جزو افرادی هستید که از زیاد خریدن از فروشگاههای بزرگ رنج میبرید، راهکارهای زیر را بخوانید و از آن مهمتر عمل کنید:
1- هنگام خرید از هدفون استفاده کنید
در فروشگاههای بزرگ معمولا از موسیقیهای آرام استفاده میشود. مطالعات نشان داده که این موسیقیها میتواند آرامش شما و حس و حالتان را برای خرید افزایش دهد. پیشنهاد میکنیم برای در رفتن از این مشکل از هدفون شخصی استفاده کنید و به آهنگهای تند گوش دهید.
2- با خود سبد کوچک حمل کنید
معیار خرید خود را سبدتان قرار دهید و نه کارت بانکی. با خود عهد کنید وقتی سبدتان پر شد از خرید کردن دست بکشید. سعی کنید سبدتان را با چیزهای بزرگ پر کنید که زودتر پر شود. کارت بانکی شما هیچ گناهی نکرده که باید تن به همه خریدهای شما بدهد.
3- قبل از خرید تست کنید
اگر برای خوراکیهای تازه یا طعمهای جدید امکان تست وجود دارد حتما قبل از خرید، آن را تست کنید. قرار نیست هر خوراکی یا طعم جدیدی خوشمزه و باب میل شما باشد. ممکن است بخرید، ببرید، استفاده کنید و پشیمان شوید.
4- چشمتان را به روی اجناس دور و بر صندوق ببندید
در بسیاری از فروشگاههای بزرگ در اطراف صندوق خرید، چندین طبقه کالا چیده شده که بیشترشان خوراکیهای کوچک هستند. این کار برای این است که شما حین انتظار برای حساب کردن از آنها هم مقداری بردارید، اما تسلیم نشوید.
5- دنبال تخفیفیها بگردید
بسیاری از فروشگاههای بزرگ معمولا هر روز اجناس تخفیفی دارند. به دنبال اجناس اینچنینی باشید تا اگر کالای موردنظر در لیست خریدتان هست آن را با تخفیف بخرید.
6- میوهها را بو کنید
همه ما معمولا هنگام خرید میوه دنبال بزرگترین و زیباترین میوهها میگردیم. این در حالی است که اگر میوهها را قبل از خرید بو کنیم میتوانیم به کیفیتشان پی ببریم. بسیار پیش میآید که میوههای بزرگ حاصل فرآوریهای آزمایشگاهی هستند و هیچ خاصیت و مزهای ندارند و فقط پولشان زیاد است.
7- قفسههای پایین را هم نگاه کنید
معمولا اجناس گران و مارکدار در قفسههای وسطی قرار میگیرند تا در تیررس نگاه مشتری باشند. ممکن است قفسههای پایین کالاهای خوب و خوشقیمتی داشته باشند. به آنها هم نگاهی بیندازید.
8- هدفمند خرید کنید
لیست خرید خود را قبل از رفتن به فروشگاه تهیه کنید. بودجه مختصری هم برای چیزهایی که آنجا هوس خریدنشان به سراغتان میآید، کنار بگذارید، اما پا را فراتر از این نگذارید.
9- خودتان را کنترل کنید
هرازگاهی نگاهی به لیستتان بیندازید و ببینید چقدر به آن پایبند بودید. سعی کنید درصد خطای خود را نسبت به لیست خرید به کمترین میزان ممکن برسانید. اول خریدهای اصلی را انجام دهید و بعد به سراغ بقیه خریدها بروید.