جوشکاری؛ از آنجایی که جوشکاری دارای رسته های متنوعی است، به همین نسبت مشاغل مختلفی نیز می توان در ارتباط با آن تعریف کرد. در حال حاضر جوشکارها در چندین حوزه مشغول به کار هستند یا حداقل می توانند مشغول به کار باشند؛ حوزه ساختمان، کارگاه های ساخت مخازن و تجهیزات، جوشکاری پروژه ای مثلاً احداث یک کارخانه، جوشکارهای حاضر در کارخانه های بهره برداری مانند کارخانه های تولید فولاد و سازندگان پالایشگاه ها و... جوشکارهای پروژه ای دستمزدی بین حقوق وزارت کار تا 5میلیون تومان دریافت می کنند.
مدت زمان دوره های آموزشی این مهارت ها تا سه ماه است و بین 900هزار تا 2میلیون و 700هزار تومان هزینه دارند. حداقل مدرک تحصیلی برای شرکت در چنین دوره هایی دیپلم است. براساس اطلاعات به دست آمده از بازار کار، جوشکاری آرگون و CO2 بیشترین خواهان را دارند.
در بازار کار جوشکارها دستمزدهایی بین 1.5 تا 8میلیون تومان (در مناطق جنوبی کشور مانند عسلویه) هم معمول است. شغل جوشکاری در سطح جهان هم رونق خوبی دارد؛ در آمریکا برای هر ساعت جوشکاری بین 12 تا 18دلار پرداخت می شود.
درآمد سالانه یک جوشکار در این کشور بین 27 تا 65هزار دلار است. این دریافتی سالانه در کشوری مانند استرالیا تا 60هزار دلار و در انگلیس برای افراد تازه کار بین 20 تا 27هزار دلار و برای افراد باسابقه بین 35 تا 62هزار دلار است.