شیرآلات بهداشتی؛ همین پسوند بهداشتی به تنهایی کافی است که اهمیت تولید چنین کالایی به خوبی نمایان شود و همین پسوند تولید این کالا را در حد تولید دارو مهم می سازد. بنابراین به نظر من هر کسی نباید وارد این صنف شود. هر چند طی چند سال اخیر اداره استاندارد و شورای اصناف مجوزهای غیرقانونی برای افرادی صادر کردند که صلاحیت تولید این کالا را نداشتند و همین امر موجب شد واحدهای صنعتی بزرگ هم دچار دردسر شوند.
محمدحسن مرجانی، مدیرعامل و بنیانگذار کارخانه شیرآلات راسان با بیان جملات فوق ادامه می دهد: در توضیح بحث بهداشتی باید اضافه کنم که همان طور که تولید یک دارو به استفاده از دوزهای مشخصی از مواد تشکیل دهنده اش نیاز دارد، تولید شیرآلات نیز همین داستان را دارد.
مثلا یکی از مشکلاتی که طی سال های اخیر گریبانگیر بازار بوده، استفاده بعضی از تولیدکنندگان از سرب بیش از اندازه مجاز و استاندارد بوده است. حد مجاز نیم درصد و در نهایت 2درصد است اما استفاده این مواد در مورد غیرمجازها بسیار بیشتر است. یا آرسنیک به کار رفته در تولید این کالاها حد مشخصی دارد.
وی اضافه می کند: حتی پروسه تولید شیرآلات بهداشتی باید بهداشتی باشد. به این صورت که هر کارخانه تولیدی باید واحد تصفیه آبکاری هم داشته باشد تا بتواند این آبکاری را تصفیه کرده تا مواد شیمیایی حاصل از آن به صورت فاضلاب به مزارع نرسد. در باب اهمیت مجهز بودن به واحد تصفیه آبکاری همین بس که یک سطل آب حاصل از پسماند آبکاری به تنهایی می تواند کل دشت ورامین را آلوده کند. منتهی به صورت نامرئی و 20سال دیگر نشانه هایش را می بینیم. آلودگی که در نهایت به سبزیجات و مواد غذایی به دست آمده این مزارع منتقل می شود و به صورت انواع بیماری ها به بدن انسان ها راه می یابد. اما 90درصد مردم ما به این امر واقف نیستند.
من بارها گفته ام و باز هم می گویم که تولید شیرآلات با سرب بالا در کشور ما اسلحه مرگی است روی شقیقه مردم که ماشه اش را زمان می چکاند.
وی در ادامه و در مورد اهمیت وجود سازوکارهای محکم برای صدور مجوز تولید در این عرصه می گوید: به جز وزارت صنعت، معدن و تجارت هیچ نهاد و سازمان دیگری نباید مجوز صادر کند چون هیچ سازمان تصمیم گیرنده دیگری نمی توان بهداشتی و استاندارد بودن پروسه تولید را کنترل کند. همچنین وزارت بهداشت باید کنترل هر چه بیشتری بر این امر داشته باشد. مثلا کارخانه ما به صورت آنلاین به محیط زیست منطقه متصل است و هرگونه تخلف به صورت آنلاین به سازمان محیط زیست و در نهایت به وزارت بهداشتی اطلاع داده می شود.
الف تا یای بازار
مرجانی از آن دست خاک خورده های بازار است که از بچگی در بازار حضور داشته و از جوانی بازرگان بوده. در ادامه روند فعالیتش کارخانه راسان را راه اندازی کرده و در حال حاضر به صورت مستقیم 300نفر و به صورت غیرمستقیم 700نفر یعنی جمعا هزار نفر در کارخانه اش کار می کنند.
اهمیت زیادی برای تولید قائل است و می گوید: تولید داخلی باید رونق بگیرد؛ من زمانی بازرگان بودم و در خدمت هزار خانوار خارجی اما الان تولیدکننده ام و در خدمت هزار خانواده ایرانی.
حتی به بسیاری از کشورهای جهان مانند کانادا و شاخ آفریقا کالا صادر کرده ام؛ کشورهایی که شاید تا شش یا هفت سال پیش حتی جرات ورق زدن کاتالوگ محصولات کارخانه های شان را نداشتیم. تولید داخلی باید رونق داشته باشد چون معتقدم نجات هر کشوری در رونق تولید داخلی اش است. اگر تولید داخلی رونق داشته باشد، در درازمدت تورم هم کنترل می شود. ما باید تولید داخلی داشته باشیم چون این تفکر میراث امیرکبیر است؛ انسانی که بیشترین مخالفت ها را متحمل می شد چون تفکر تولیدی و صنعتی داشت.
نصایح یک تولید کننده
وی در ادامه و در مورد روند حضورش در بازار می گوید: از کودکی در بازار بوده ام و از جوانی کار بازرگانی انجام داده ام. در ادامه روند کار بازرگانی به سمت تولید آمده ام و همیشه سعی من این بوده که بهترین کالای ممکن را تولید کنم. در همین زمینه چهره ماندگار صنعت و مدیر نمونه کشور شده ام. در بیش از 30سالی که در این صنعت حضور دارم یک ریال هم وام و تسهیلات دولتی نگرفته ام و همیشه از آورده های تولیدی خودم در ادامه روند کارم سرمایه گذاری کرده ام.
مرجانی همچنین توصیه هایی به جوانان جویای کار دارد و می گوید: در حال حاضر نسل بیکار ما نسل تحصیلکرده ما است. توصیه من به این جوانان این است که اگر سه روز دانشگاه می روند، سه روز هم لباس کار بپوشند و به کارخانجات بروند و در روند کار و تولید قرار بگیرند. خلاق باشند و جرات داشته باشند. در نهایت اینکه من اصلا معتقد نیستم که بازاری ظرفیتش تمام شده و تولیدکننده جدید وارد نشود. به نظر من باید سرمایه گذاران جدید وارد شوند و تولید امری است که هیچ گاه نباید روندش متوقف شود.