گزارش مرکز آمار حاکی از آن است که نرخ تورم فصل بهار در بخش معدن معادل 30.7 درصد و در بخش صنعت معادل 11.1 درصد است. به گزارش خبرنگار ایسنا، گزارش شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در نخستین فصل سال این شاخص به عدد 192.6 رسیده که نسبت به فصل گذشته 2.7 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل 0.3 درصد افزایش را نشان میدهد. براین اساس نرخ تورم تولیدکننده کل بخش صنعت معادل 11.1 درصد است.
این گزارش نشان میدهد، شاخص قیمت بخش «صنایع تولید زغالسنگ – پالایشگاههای نفت» با 6.8 درصد افزایش نسبت به فصل قبل و رسیدن به عدد 161.8 بیشترین تأثیر را در افزایش شاخص کل فصل بهار دارد. همچنین رشته فعالیت تولید فرآوردههای نفتی تصفیه شده با 6.8 درصد افزایش نسبت به فصل قبل بیشترین تأثیر را در افزایش شاخص در بخش صنایع تولید زغالسنگ داشته است.
براین اساس شاخص قیمت بخش تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمتریلر با 4.3 درصد افزایش نسبت به فصل قبل به عدد 228 رسید و به لحاظ تأثیرگذاری در افزایش شاخص کل رتبه دوم را به خود اختصاص داد. در این بین رشته فعالیت تولید وسایل نقلیه موتوری با 4.4 درصد افزایش نسبت به فصل قبل بیشترین تأثیر را در افزایش شاخص این فصل داشته است.
همچنین رتبه سوم تأثیرگذاری در افزایش شاخص کل قیمت تولیدکننده بخش صنعت مربوط به صنایع محصولات شیمیایی میشود که شاخص قیمت آن با 5.9 درصد افزایش نسبت به فصل قبل به عدد 212.1 رسید. در این بخش نیز رشته فعالیتهای تولید مواد پلاستیکی به شکل اولیه و ساخت لاستیک مصنوعی تولید مواد شیمیایی اساسی بهجز کود و ترکیبات ازت بیشترین تأثیر را در افزایش شاخص داشته است. همچنین گزارش مرکز آمار از شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در سه ماهه اول سالجاری نشان میدهد که شاخص قیمت در این بخش با 2.8درصد کاهش نسبت به فصل قبل به عدد 219 رسیده استبراین اساس، نرخ تورم نقطه به نقطه تولیدکننده کل بخش معدن معادل 18.7 درصد و نرخ تورم در این بخش معادل 30.7 درصد است.
کاهش 2.8 درصدی شاخص قیمت بخش معدن در این فصل ناشی از کاهش قیمت بخش استخراج کانیهای فلزی است. براساس این گزارش، شاخص قیمت در بخش استخراج کانیهای فلزی با 4.7 درصد کاهش نسبت به فصل قبل به عدد 228.1 درصد رسید. این کاهش بیشتر تحت تأثیر کاهش 3.3 درصدی فعالیت استخراج سنگهای آهنی به وجود آمده است. همچنین شاخص قیمت در نخستین فصل سال جدید در فعالیت استخراج سرب و روی به رقم 186.8 رسید که این رقم کاهشی کمتر از 20 درصد را نسبت به فصل قبل نشان میدهد. کاهش مذکور عمدتا ناشی از کاهش قیمت مواد معدنی کنستانتره سرب است.