رییس سازمان ملی بهرهوری ایران تصریح كرد: در سیاستهای كلی برنامه ششم توسعه كه از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده، بهرهوری و مولفههای مؤثر بر ارتقای آن مورد تاكید قرار گرفته است. به گزارش روابط عمومی سازمان ملی بهرهوری ایران، دكتر رویا طباطبایی یزدی با بیان این مطلب افزود: 25 بند از 80 بند از این سیاستها، ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با بهرهوری دارد كه مولفههای اثرگذار در ارتقای بهرهوری از جمله رقابتپذیری، نوآوری، دانشبنیانی، عدالت، شفافیت و دوری از فساد را موردنظر دارد. او با بیان اینكه براساس بند یكم سیاستهای كلی برنامه ششم توسعه، بر «رشد اقتصادی شتابان و پایدار و اشتغالزا كه با بسیج همه بتواند متوسط رشد 8 درصدی كشور را در طول برنامه محقق كند» تاكید شده است، گفت: بدون رشد بهرهوری، نائل شدن به این رشد اقتصادی امكانپذیر نخواهد بود.
رییس سازمان ملی بهرهوری ایران ضمن تاكید بر هماهنگی و هم راستایی برنامه جامع بهرهوری كشور با سیاستهای كلی اقتصاد مقاومتی كه یكی از اركان سیاستهای كلی برنامه ششم توسعه است، تصریح كرد: «بهبود مستمر فضای كسب و كار و تقویت ساختار رقابتی و رقابت پذیری بازارها» نیز از مولفههای اصلی و تاثیرگذار در این زمینه به شمار میآید كه در بند دوم از سیاستهای كلی برنامه ششم توسعه بر آن تاكید شده است. وی در ادامه افزود: علاوه بر بندهای مرتبط با امور اقتصادی در این سیاستها، بسیاری از بندها در دیگر امور از جمله امور فناوری اطلاعات و ارتباطات، امور اجتماعی، امور فرهنگی و امور علم، فناوری و نوآوری نیز با بهرهوری ارتباط تنگاتنگی دارند.
دكتر رویا طباطبایی یزدی خاطرنشان كرد: در بند 32 مربوط به امور فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز بر «كسب جایگاه برتر منطقه در توسعه دولت الكترونیك در بستر شبكه ملی اطلاعات» و در بند 37 همین بخش بر «افزایش سهم سرمایهگذاری زیرساختی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تا رسیدن به سطح كشورهای برتر منطقه» تاكید شده است كه بیارتباط با موضوع بهرهوری نیست. وی افزود: در بخش امور اجتماعی و در بند 39 بر «ارتقای سلامت اداری و اقتصادی و مبارزه با فساد در این عرصه با تدوین راهبرد ملی مبارزه با فساد و تصویب قوانین مربوط» لحاظ شده كه این موضوع نیز با مقوله بهرهوری ارتباط تنگاتنگی دارد.
بند 69 این سیاستهای كلی برنامه ششم توسعه مبنی بر «فرهنگسازی درباره اصلاح الگوی مصرف و سیاستهای اقتصاد مقاومتی» در بخش امور فرهنگی و بند 78 این سیاستها در بخش امور علم، فناوری و نوآوری مبنی بر «تنظیم رابطه متقابل تحصیل با اشتغال و متناسبسازی سطوح و رشتههای تحصیلی با نقشه جامع علمی كشور و نیازهای تولید و اشتغال» از دیگر موارد مرتبط با بهرهوری است كه در این راستا مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینكه به فرموده مقام معظم رهبری این سیاستها بر پایه محورهای سهگانه «اقتصاد مقاومتی»، «پیشتازی در عرصه علم و فناوری» و «تعالی و مقاوم سازی فرهنگی» تنظیم شده است، خاطرنشان كرد: بهرهوری یكی از مبانی اصلی هر كدام از این محورهای سهگانه به شمار میآید. رییس سازمان ملی بهرهوری ایران با بیان اینكه در نامه مقاممعظم رهبری به رییس جمهور بر تكیه بر اولویتهای اساسی در سیاستهای كلی «اصل 44»، «اقتصاد مقاومتی»، «علم و فناوری»، «نظام اداری» و «جمعیت» به منظور تحقق اهداف برنامه ششم در الگویی برآمده از تفكر اسلامی در زمینه پیشرفت تاكید شده، خاطرنشان كرد: در عمدهای از موارد این سیاستهای كلی، بهرهوری و مولفههای تاثیرگذار بر ارتقای آن نیز موردنظر قرار گرفته است.
رییس سازمان ملی بهرهوری ایران تصریح كرد: تشكیل «شورای برنامه ریزی ارتقای بهرهوری» برای نخستین بار در برنامههای توسعه جمهوری اسلامی ایران در برنامه ششم توسعه مدنظر قرار گرفته و از 4آذرماه 1393 تاكنون، هشت جلسه از این شورا با حضور برخی از معاونان وزرا و نمایندگان دستگاههای اجرایی كشور و نمایندگان بخشخصوصی برگزار شده است.