سه شنبه, ۶ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Tue, 26 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

استان كردستان به لحاظ دارا بودن منابع آبی و خاک حاصلخیز یکی از مناطق مستعد برای فعالیت های کشاورزی است. وسعت اراضی زراعی استان كردستان بیش از یک میلیون هكتار است كه سالانه 700هزار هكتارش به كشت انواع محصولات اختصاص داده می شود و 15درصد كل اراضی زیر كشت به كشت آبی اختصاص دارد.

در این استان تعداد 12 دشت مساعد و حاصلخیز وجود دارد كه عمدتا در قروه، بیجار، دهگلان، دیواندره، مریوان و كامیاران قرار گرفته اند که بستر تولید بسیار زیادی را برای کشت انواع مختلف محصولات زراعی فراهم کرده اند. تولید سالانه بیش از 800 هزار تن گندم، 50 هزار تن جو، 300هزار تن سیب زمینی، چغندر و مقادیر زیادی كلزا، صیفی جات و حبوبات كه از كیفیت بسیار مناسبی هم برخوردار هستند، جایگاه ویژه استان را از نظر تولید محصولات زراعی بهتر نشان می دهد.

تأمین امكانات لازم، آبی کردن اراضی زراعی دیم و استفاده از فناوری های جدید باعث می شود تولید تا چند برابر فعلی افزایش یابد. صنایع وابسته جهت تبدیل و فرآوری محصولات كشاورزی از دیگر اقداماتی است كه می تواند سهم استان را از لحاظ شاخص های اقتصادی به نحو چشمگیری افزایش دهد.»

«فرصت امروز» درباره فعالیت های زراعی استان کردستان با مهندس محمدرحیم نیازی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج گفت وگو کرده است.

مزیت های نسبی سرمایه گذاری در کردستان

نیازی در مورد اقدامات زراعی در این استان می گوید: کردستان به خاطر برخورداری از بارندگی های مناسب سالانه یکی از مراکز اصلی تولید گندم و غلات به شیوه کشت دیم است. از زمین های زیر کشت استان بیش از 500هزار هکتار به کاشت گندم اختصاص دارد. کمتر از نیمی از اراضی هم در نوبت آیش بندی سالانه قرار می گیرند.

با توجه به اینکه سال زراعی خوبی داشته ایم، کردستان در تولید گندم دیم در رتبه چهارم کشور قرار گرفته است. در قسمت دیم به تناوب در زمین های آیش بندی شده کشت حبوبات را داریم که از کیفیت مناسبی برخوردار است. در بخش زراعت آبی تولید سیب زمینی صورت می گیرد که مقدار تولید به 300هزار تن در سال می رسد.

60هزار تن گندم هم به صورت کشت آبی تولید می شود. در کنار این اقلام، نهاده های دامی مثل کلزا و علوفه هم کشت می شود که تولید علوفه به 50هزار تن در سال می رسد و بخشی از نیاز واحدهای دامی استان های تهران، اصفهان و مازندران را تأمین می کند. در استان کردستان مزارع صیفی کاری هم فعال است که محصولات مرغوبی از آن برداشت می شود. براساس آزمایش های انجام شده در محصولات کشاورزی استان، سم و کود وجود ندارد و کیفیت شان بالاست.

در زمینه تولیدات باغی بیشتر به توت فرنگی اختصاص دارد که بالاترین حجم تولید در کشور است و هر سال 30هزار تن از این میوه برداشت می شود که در اردیبهشت ماه و اوایل خردادماه به بازار می آید. به تازگی پرورش و تولید میوه های هسته دار هم شروع شده که انگور ارگانیک دیمی از جمله این محصولات است. حبوبات هم شامل تولید و بسته بندی لپه، نخود سفید و قرمز می شود.

کشاورزی؛ گزینه خاص سرمایه گذاری

نیازی با اذعان به گستردگی بخش کشاورزی در کردستان می گوید: وضعیت صنعت در استان ضعیف است و کارخانه بزرگ تولیدی در استان نداریم به همین خاطر بیشتر جمعیت استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که حدود 40درصد جمعیت کردستان را شامل می شود. حوزه دیگری که مورد توجه مردم است، بخش دامپروری است که به شکل سنتی انجام می شود. فقط دو واحد صنعتی در دامپروری وجود دارد که مخصوص دام های شیری است. بنابراین این حوزه برای جذب سرمایه  زمینه های مناسبی دارد. تفکیک دام های مورد استفاده در استان 1/3میلیون رأس گوسفند، 1/3میلیون رأس گاو و گوساله و 350هزار رأس بز و بزغاله است. از این تعداد دام 225هزار تن شیر و 26هزار تن گوشت قرمز به دست می آید.

در مورد پرورش طیور که آن هم به شکل سنتی و نیمه صنعتی است، بیشتر شامل واحدهای پرورش مرغ گوشتی است که 719واحد مرغداری گوشتی با تولید 14میلیون و 250هزار قطعه  (ظرفیت 57میلیون تن در سال)، 13واحد پرورش مرغ تخم گذار با ظرفیت 555هزار قطعه در هر دوره، 12مجموعه پرورش مرغ مادر با ظرفیت 300هزار قطعه، تولید 5هزار تن در سال اختصاص دارد. ضمن اینکه 1030تن عسل در استان تولید و عرضه می شود. بخشی از تخم مرغ تولید شده به همراه مقادیری جوجه یک روزه به اقلیم کردستان عراق صادر می شود.

سیستم های نوین آبیاری نیاز کردستان

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج در مورد فعالیت و اشتغال زنان می افزاید: بانوان در بسیاری از فعالیت های کشاورزی حضور چشمگیری دارند و می توان گفت بدون حضور آنها بسیاری از کارها انجام شدنی نیست. عمده فعالیت زنان به برداشت محصولاتی مانند توت فرنگی، حبوبات و کارهای دامپروری مرتبط است.

نیازی در مورد ارتباط بخش کشاورزی با سایر دستگاه های اجرایی می گوید: اداره کل جهاد کشاورزی استان حمایت های خوبی را از کشاورزان به عمل آورده و اولویت برنامه هایش را به تجهیز مزارع به سیستم های نوین آبیاری  (قطره ای و تحت فشار) اختصاص داده است. الان استان کردستان در زمینه باغداری و کشاورزی به صورت مکانیزه در رده های بالای کشور قرار دارد.

ضمن اینکه در اهم برنامه های مصوب در استان ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی است که با جدیت از سوی دولت و بخش خصوصی دنبال می شود. به طور کلی استراتژی اصلی استان بهره برداری درست و مناسب از منابع آبی و خاکی، بهره وری و کشت مکانیزه است که منجر به کاهش اتلاف تولیدات کشاورزی می شود. کم شدن ضایعات کشاورزی اتفاق مبارکی است که اگر به طور کامل اجرایی شود، برخی مشکلات موجود را خود به خود حل می کند.برای تولید اقلام کشاورزی آب فراوانی مصرف می شود که با بهره وری مناسب و کاهش ضایعات، آب، سرمایه و انرژی کمتری مصرف می شود.

نیازی درباره انتظارات بخش کشاورزی استان از دولت می گوید: کردستان یک منطقه کم برخوردار از امکانات است و میزان اشتغال در آن ضعیف است. تعداد زیادی تحصیلکرده بیکار داریم که اگر به کار گرفته شوند، می توانند روند صنعتی شدن و مکانیزاسیون کشاورزی را تسریع بخشند.

وی در پایان اضافه می کند: یکی از نیازهای اصلی ما احداث صنایع تبدیلی است که باید به سرعت در سطح استان عملیاتی شود که در این زمینه به سرمایه گذاری های داخلی و خارجی نیاز مبرم داریم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/MYrWcapT
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه