خان الخلیلی یکی از اصلیترین سوقها یا همان بازارهای شهر مسلماننشین قاهره است. این بازار تنها نقش ارائه کالا را ندارد، بلکه امروزه به یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری قاهره تبدیل شده است و توریستها و مصریان زیادی را به خود جلب کرده است. بازار نام خود را از یکی از سلاطین قدرتمند مملوک گرفته است که در قرن چهاردهم میزیسته و امیر «جهرکس الخلیلی» خوانده میشده است.
شهرت این سوق مدیون صنایع دستی و سوغاتهای خاوری و خارقالعاده آن است. فضای قرون وسطایی این بازار سنتی، در کنار ظاهر و طرح مارپیچ خیابانها، خریداران و گردشگران را با تصویری از بازارهای قرون وسطایی روبهرو میکند. این سوق در واقع متعلق به سال 1382 است؛ زمانی که امیر جهرکس الخلیلی کاروانسرای (به عربی: خان) بزرگی در قاهره ساخت. در زمان برکوک، نخستین سلطان چرکسی مملوک (1399-1382 پس از میلاد)، باید تعمیرات و بازسازیهای زیادی در محدوده شهر انجام میشد تا خسارات ناشی از طاعون خیارکی (سیاهمرگ) جبران شود.
زمانی که برکوک مدرسه خود را در بینالقصرین تاسیس کرد، بازارها بازسازی شده و خانالخلیلی بنا شده بود. در زمان امپراتوری عثمانی این بازار را به نام بازار ترکی نیز میشناختند. امروزه، علاوه بر مغازهها، چندین قهوهخانه، رستوران و دکههای فروش غذا در کل بازار گسترده شده است. قهوهخانهها عموما کوچک و کاملا سنتی هستند و معمولا قهوه عربی سرو میکنند. مسجد الحسینی نیز در خان الخلیلی است؛ دانشگاه الازهر و مسجد آن نیز چندان دور نیستند.