دوشنبه, ۱ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Mon, 22 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

اغنیا از فقرا دورتر شده‌اند

8 سال پیش ( 1394/11/14 )
 

نابرابری اقتصادی که از آن به نام شکاف بین فقیر و غنی هم یاد می‌شود به معنی نابرابری در توزیع ثروت و در‌آمد است. نابرابری اقتصادی به‌صورت کلی به نابرابری بین اشخاص به‌صورت فردی یا گروه‌های یک جامعه اطلاق می‌شود، اما گاهی هم به نابرابری بین کشورها اشاره دارد. شاخص‌های عددی متفاوتی برای اندازه‌گیری نابرابری اقتصادی وجود دارد، اما شاخصی که بیشتر برای مقایسه میزان نابرابری در توزیع درآمد یا ثروت در یک جامعه آماری استفاده می‌شود شاخص ضریب جینی است. این ضریب با نسبت ارزشی بین صفر و یک تعریف می‌شود.

هر چقدر ضریب جینی یک جامعه به عدد صفر نزدیک‌تر باشد، برابری بیشتری در آن جامعه وجود دارد و بالعکس هر چه ضریب جینی به عدد یک نزدیک‌تر باشد، نشان‌دهنده توزیع نابرابر درآمد و ثروت در آن جامعه است. دلایل بی‌شماری برای وجود نابرابری اقتصادی در جوامع وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:

- نابرابری در میزان دستمزد

- شکاف درآمدی بین کارمندان و کارگران با مهارت‌های بالا و کارگران با مهارت‌های کم یا بدون مهارت  

- تجمع ثروت در دستان اشخاص یا سازمان‌های محدود

- جهانی شدن

- تغییرات و رشد فناوری

-تغییرات سیاستی

- مالیات

- تحصیلات

- فرهنگ

- جنسیت

- تبعیض نژادی

دلیل اصلی نابرابری اقتصادی در اقتصادهای مدرن آن است که میزان دستمزدها توسط بازار سرمایه‌داری و براساس میزان عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. اگر کارگران زیادی مایل به انجام شغلی برای ساعت‌های کاری طولانی باشند، یک منبع بالای نیروی کار برای آن شغل وجود دارد. اگر آن شغل مشتری کمتری به همراه داشته باشد، نیاز کمتری به کارگرانی که آن شغل را انجام می‌دهند وجود دارد. این یعنی وقتی تقاضای بالایی برای یک شغل وجود دارد اما به نیروی کاری کمی احتیاج است، میزان دستمزدها کاهش پیدا می‌کند و بالعکس اگر نیروی کاری به اندازه کافی برای یک شغل وجود نداشته باشد دستمزد آن شغل بالاتر می‌رود.

تفاوت در میزان دستمزد باعث ایجاد نابرابری بین انواع مختلف کارگران می‌شود. علاوه بر عوامل مربوط به بازار که بر نابرابری میزان دستمزد تاثیر می‌گذارد، راهبردهای دولت‌ها هم می‌تواند بر کاهش یا افزایش نابرابری اقتصادی تاثیرگذار باشد. از راهبردهای معمول دولت‌ها جهت کاهش نابرابری اقتصادی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آموزش عمومی: افزایش عرضه نیروی کار ماهر و کاهش نابرابری درآمدی ایجاد شده به دلیل تفاوت‌های تحصیلی.

مالیات مترقی: براساس این سیاست ثروتمندان به نسبت بیشتر از فقرا مالیات می‌پردازند و در نتیجه میزان نابرابری درآمدی کاهش پیدا می‌کند.

قانون حداقل دستمزد: بالا بردن دستمزد کارگران فقیر.

تخصیص یارانه به محصولات: با توزیع رایگان یا ارزان‌قیمت کالاها و خدماتی که مورد احتیاج همگان است (مثل غذا، خدمات درمانی و مسکن) دولت‌ها می‌توانند قدرت خرید افراد فقیر جامعه را بالا ببرند.

برچسب ها : کافه مدیران
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/AweSgPxu
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه