سه شنبه, ۱۵ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Tue, 5 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

کسب و کارها وقتی وارد عرصه رقابت در بازار می شوند، معمولا برنامه های بلندپروازانه ای برای خودشان ترسیم می کنند و این برنامه ها حتی اگر بی نهایت جذاب و کاربردی باشند، بازهم احتمال شکست برند دور از ذهن نیست. فکر می کنم شما هم نمونه های زیادی از شکست برندها در عین شایستگی در بازار سراغ داشته باشید. خب این مسئله ای است که برای اغلب کارآفرینان و مدیران به مثابه پایان ماجراجویی شان در بازار محسوب می شود.

ما در روزنامه فرصت امروز شکست یک برند در بازار را به مثابه پایان مسیر آن در زمینه توسعه کسب و کار نمی دانیم. خب همانطور که در مسابقه فوتبال امکان کامبک زدن هست، در دنیای کسب و کار نیز چنین فرصت فراهم خواهد بود. با این حساب شما می توانید بدون زحمت اضافه کارتان را پیش برده و نگران هیچ چیز هم نباشید. فراموش نکنید، در دنیای امروز بسیاری از کسب و کارها پس از مدتی دوباره سرپا شده اند. پس چرا شکست را نقطه پایان در نظر بگیریم؟

بی شک هر شکستی در بازار سختی های خاص خودش برای یک برند را به همراه خواهد داشت. با این حال به لطف برندینگ اصولی شما می توانید اوضاع تان در بازار را تغییر دهید. این مسئله موضوع اصلی مقاله ما در این بخش است.

اگر شما هم تجربه تلخ شکست در بازار را داشته اید، شاید تعجب کنید که برندینگ می تواند به دادستان برسد. خب معمولا کارآفرینان برندینگ را فرآیندی برای مرحله قبل از شکست در نظر می گیرند. با این حساب قرار است در این مقاله پیش فرض های اساسی درباره شکست در بازار و نقش برندینگ را زیر و رو کنیم.

چرا برندها در بازار شکست می خورند؟

استراتژی احیای برندهای شکست خورده

اولین سوالی که در این بخش باید جواب روشنی برای آن پیدا کنیم، دلایل شکست برندها در دنیای کسب و کار است. اصلا چه دلیلی موجب بروز شکست می شود؟ این بخش در واقع مقدمه ای برای ورودمان به بحث اصلی خواهد بود. 

مطلب مرتبط: بررسی ایده های شکست خورده حوزه بازاریابی و تبلیغات در سال 2017 / نبایدهای دنیای بازاریابی و تبلیغات

دست کم گرفتن مشتریان

دست کم گرفتن مشتریان

کارآفرینان تمایل بسیار شدیدی نسبت به دست کم گرفتن مشتریان دارند. از نظر آنها همین که یک سرویس تازه با مقداری توجه به خدمات پس از فروش در بازار عرضه می شود، دیگر نباید جایی برای اعتراض مشتریان باقی بماند. این در حالی است که انتظارات و سطح توقع مشتریان در طول دهه های متمادی افزایش چشمگیری داشته است. به همین خاطر دیگر نمی توانید به سبک دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی فعالیت تجاری داشته باشید. این مسئله ای است که برای موفقیت کارآفرینان اهمیت بی نهایت زیادی دارد.

اگر شما مشتریان تان را دست کم بگیرید، آنها خیلی زود دور شما را خط کشیده و سراغ کسب و کارهای دیگری خواهند رفت. این مسئله در بلندمدت می تواند موجب ریزش شدید مشتریان و در نهایت شکست شما در بازار شود. 

بازاریابی نامناسب

بازاریابی نامناسب

برخی از کارآفرینان و مدیران بازاریابی را با ایجاد مزاحمت های پی در پی برای مخاطب اشتباه می گیرند. بر این اساس خیال می کنند هرچه بیشتر در کنار مشتریان حضور داشته و پیام های مختلف برای آنها داشته باشند، نتیجه بهتری دریافت خواهند کرد.

راستش را بخواهید، ما در روزنامه فرصت امروز اصلا بازاریابی را به مثابه ایجاد مزاحمت نمی دانیم. در عوض شما باید بدانید دقیقا کی و کجا پیام تان را به مخاطب منتقل کنید. این امر می تواند در یک افق بلندمدت از شما برندی همیشه جذاب برای مشتریان بسازد.

متاسفانه روند بازاریابی در میان بسیاری از استارت آپ ها میل شدیدی به سوی کمیت محوری دارد. نتیجه این امر فراری شدن مشتریان از برندها و بیزاری نسبت به حوزه بازاریابی است.

شاید شما محصول بسیار خوبی برای عرضه در دنیای کسب و کار داشته باشید، اما بازاریابی غلط کاخ آرزوهای تان را بر باد خواهد داد. به همین خاطر ضروری است پیش از آنکه باعجله سراغ بازاریابی بروید، کمی درباره این حوزه دقیق‎تر فکر کنید.

پیشنهاد ما در این میان سرمایه گذاری بر روی کیفیت محتوای بازاریابی به جای کمیت است. اینطوری بازگشت سرمایه بهتری به وجود می آید به علاوه، دیگر خبری از شکست در بازار نخواهد بود.

فقدان عمل در برنامه ها

فقدان عمل در برنامه ها

گاهی اوقات کسب و کارها در زمینه های گوناگون حرف های زیادی برای گفتن دارند، اما وقتی نوبت به عمل می رسد طوری عقب نشینی می کند که نگو و نپرس. انگار که اصلا یک برند دیگر در دنیای موازی مشغول ایده پردازی و تعامل با مخاطب بوده است. راستش را بخواهید 

مطلب مرتبط: شکست خورده های موفق

ما در روزنامه فرصت امروز یکی از مهمترین دلایل شکست برندها در تعامل با مشتریان را مربوط به همین بی عملی می دانیم. این وضعیتی است که شما را به حاشیه رانده و شکست کسب و کارتان را کاملا بی هزینه خواهد کرد.

متاسفانه گاهی اوقات کارآفرینان با دست خود زمینه شکست کسب و کارشان را فراهم می کنند. این شرایطی است که نه تنها غم انگیز به نظر می رسد، بلکه سرعت شکست در بازار را دو برابر خواهد کرد.

اگر شما ادعایی در بازار دارید، باید عملکردتان با آن هماهنگ باشد. وگرنه خیلی زود بدل به کسب و کاری می شوید که هیچ کس به حرف های آن توجه نمی کند. خب این شرایطی است که بی عملی مفرط پدید می آورد.

در میان نیز باید به نقش مطالعه ضعف در شکست بازار اشاره کرد. وقتی شما برنامه ای درست و دقیق برای تعامل با مخاطب نداشته باشید، این یعنی وضعیت مطالعه بازار را خیلی دست کم گرفته اید. خب بدون مطالعه درست و حسابی بازار هیچ برندی نمی تواند دست به تولید مناسب برای جلب نظر مشتریان زده و دائما در کانون اتهام قرار خواهد داشت.

احیای برند شکست خورده

احیای برند شکست خورده

حالا که درباره دلایل شکست کسب و کارها در بازار حرف زدیم، بد نیست کمی هم درباره روش احیای آنها با هم گپ بزنیم. این مسئله ای است که به شما برای موفقیت در بازیابی اعتبار و هویت از دست رفته تان کمک خواهد کرد.

یادتان باشد، مواجهه با شکست برای هر برندی ممکن است روی دهد، اما اینکه شما در مواجهه با آن دست روی دست بگذارید، اصلا امری طبیعی نیست. 

شما در این بخش با نکات کلیدی در زمینه احیای برند پس از شکست آشنا خواهید شد. یادتان باشد نکات مورد بحث در این مقاله به درد تمام برندها می خورد، اما با توجه به شرایط خاص و نوع بحران هایی که با آن رو به رو هستید، بد نیست تاثیراتی در نکات مورد بحث اعمال کرده و به نوعی آنها را شخصی سازی کنید. پس با ما همراه باشید تا برخی از نکات کلیدی در این میان را بررسی کنیم.

قطع تولید محصولات شکست خورده

قطع تولید محصولات شکست خورده

یکی از مهمترین دلایلی که برندها را به سوی شکست می کشاند، مسئله مربوط به محصولات بد و بی کیفیت است.  این اتفاق ممکن است برای هر برندی روی دهد. مثلا اپل با عرضه سری آیفون سی) این تجربه را پشت سر گذاشت. نکته کلیدی در این میان توقف فوری عرضه محصولات اینچنینی است. متاسفانه برخی از کارآفرینان اصرار بی موردی برای تداوم عرضه محصولی شکست خورده دارند. انگار که دست کشیدن از یک محصول به معنای شکست تام آنها خواهد بود.

همانطور که یک تهیه کننده سینما با مشاهده بازخوردهای منفی نسبت به فیلمش دیگر سراغ ساختن چنین آثاری نرفته و چه بسیار زودتر از موعد اکران آن را تمام کند، شما هم باید افق وسیع تری را مد نظر قرار دهید. شهرت و اعتبار برندها در بازار پدیده ای نیست که یک شبه ایجاد شود. با این حال اشتباهات مرگبار می تواند در کمترین زمان ممکن نسخه تان را بپیچد. در این صورت چه بسا دیگر هیچ شانسی برای حضور در بازار و بهبود وضعیت تان پیدا نکنید.

ماموریت شما در اولین گام کاملا روشن است. باید مطمئن شوید به هر قیمتی دیگر محصول شکست خورده تان به دست مشتری نمی رسد. قبول دارم این امر کمی سخت یا حتی غیرمعمول به نظر می رسد، اما اگر آن را در دستور کار قرار ندهید، دیگر فردایی برای برندتان نخواهد بود .

شما به عنوان یک کارآفرین حرفه ای باید نشان دهید تا چه اندازه نسبت به وضعیت مشتریان تان حساس هستید. یکی از نمونه های خوب در این میان مربوط به برند گوگل است. مدیران این برند همیشه پس از عرضه اولیه سرویس های شان فورا دست به کار آپدیت آن می زنند. اینطوری همیشه رضایت مشتریان را حفظ کرده و با رفع ایرادات هر سرویس جایی برای بروز بحران باقی نمی گذارند.

مطلب مرتبط: چگونه برندهای شکست خورده احیا شدند / بازگشت شکوهمند

بد نیست پس از اینکه محصول موردنظر را از بازار جمع آوری کردید، کمی هم به فکر اطلاع رسانی رسمی باشید. مثلا برند تویوتا همیشه بعد از اینکه محصولات مشکلدار خود را شناسایی می کند، فراخوانی عمومی برای بازگرداندن محصولات منتشر می سازد. این فراخوان با هدف افزایش سطح رضایت مشتریان و نشان دادن اهمیت ارائه بهترین محصولات ممکن صورت می گیرد.

شاید شما توان مالی و پشتیبانی لازم برای جمع آوری تمام محصولات را نداشته باشید. با این حال اطلاع رسانی درباره اشتباه صورت گرفته و پذیرش مسئولیت آن امری ضروری خواهد بود. اینطوری می توانید بدون هیچ مشکلی به کارتان ادامه داده و نگران از دست دادن مشتریان وفادارتان هم نباشید.

بازآفرینی المان های بصری

بازآفرینی المان های بصری

وقتی یک برند در بازار با شکست رو به رو می شود، ذهنیت منفی نسبت به آن پدید می آید. این اتفاق به این سادگی از ذهن مشتریان پاک نشده و گاهی تا سال ها در یاد و خاطره ها می ماند. درست به همین خاطر خیلی وقت ها کارآفرینان ترجیح می دهند بدون مقدمه سراغ همکاری با یک سازمان دیگر یا حتی ایجاد برندی تازه بروند.

ایده ای که ما در این بخش برای شما مدنظر داریم، نه فرار از شکست، بلکه تلاش برای ساماندهی به اوضاع برند است. درست حدس زدید، بازآفرینی برند یا ری برندینگ (Rebranding) همان تکه گمشده پازل تان است. 

ری برندینگ در واقع به ایجاد تحول در ساز و کار شرکت اشاره دارد. شما برای بهبود وضعیت تان اول از همه نیاز به تغییر ظاهری دارید. مثلا لوگوی برند را کمی هم که شده تغییر دهید. این امر موجب تازگی برندتان برای مخاطب و در نتیجه کنجکاوی اساسی آنها خواهد شد. اینطوری می توانید خیلی زود دوباره بدل به گزینه ای وسوسه برانگیز برای مشتریان شوید.

یادتان باشد، مشتریان در بازار برای همیشه منتظر شما نخواهند ماند. به همین دلیل ضروری است فورا برای سر و سامان دادن به وضعیت برندتان دست به کار شوید.

بی شک بهترین مثال معاصر درباره ری برندینگ مربوط به فیس بوک است. این برند همین چند سال قبل با تغییر ساز و کار سازمانی دست به تاسیس برند متا زد. به طوری که تمام پلتفرم های اجتماعی فیس بوک حالا زیرمجموعه متا محسوب می شوند. این استراتژی در راستای تغییر نگرش عمومی نسبت به فیس بوک و تردیدهای جدی درباره حوزه امنیت سایبری آن بود . اگر منصفانه به متا نگاه کنیم، در طول سال های اخیر وضعیت آن در نگاه مشتریان تغییر شگرفی داشته است. این امر بی برو برگشت مدیون اقدام هوشمندانه در زمینه برندینگ است.

شاید شما به اندازه فیس بوک نیاز به تغییر اساسی در کارتان نداشته باشید.  در عوض می توانید با انتخاب یک شعار تازه یا حتی بهبود وضعیت خدمات مشتری در قالب یک کمپین روابط عمومی ورق را به سود خودتان برگردانید.

فراموش نکنید، مشتریان در دنیای دیجیتالی امروز ابزارهای بسیار زیادی برای تعامل با شما در اختیار دارند. این امر موجب شده نحوه ارتباط میان مشتریان و برندها تحول جدی پیدا کند. کافی است شما همین الان دست به اقدامی تازه بزنید تا بدون هیچ تلاشی دقایقی دیگر در شبکه های اجتماعی حرف از استراتژی تان باشد.  با این حساب باید نسبت به تمام اقدامات تان حساسیت به خرج دهید، وگرنه بعدا پشیمانی سودی نخواهد داشت.

اگر نظر ما را بخواهید، بد نیست در چنین مواقعی کمی هم که شده با مشتریان وفادارتان صحبت کنید. خب آنها همیشه ایده های درجه یکی برای تان دم دست دارند. به علاوه، شما را با زاویه دید مشتریان آشنا خواهند کرد. پس لطفاً یکبار هم که شده این مسئله را جدی گرفته و در صورت نیاز حتی با مشتریان تان جلسات رسمی برگزار کنید. اینطوری خیال تان از جزییات ری برندینگ راحت خواهد بود.

المان های بصری در واقع هویت اصلی برند شما را نشان می دهد. این امر برای اثرگذاری حرفه‎ای بر روی مخاطب ضروری بوده و نشان‎دهنده توانایی شما برای بهبود کیفیت فعالیت تان در بازار است.

متاسفانه خیلی از کارآفرینان خیال می کنند احیای برند را باید از موارد پیچیده یا حتی هویت معنایی برند شروع کنند. این در حالی است که ما در روزنامه فرصت امروز تغییر را از گزینه های ساده و تا حد امکان دم دست آغاز می کنیم. خب مشتریان یک برند اول از هر چیزی با المان های بصری یک برند رو به رو می شوند و درست به همین خاطر آپدیت این حوزه کاربردهای زیادی به همراه خواهد داشت. 

مسئله کلیدی در این میان تلاش برای نمایش ظاهری نوین از برند به مخاطب است. این ظاهر تازه می تواند مقدمه ای برای تغییرات اساسی در ساختار برندتان باشد. پس اصلا نباید ماجرا را دست کم گرفته یا همین طور بی مقدمه پشت سر بگذارید؛ چراکه می تواند نشانه ای مثبت از تغییر در نگاه مشتریان بوده و نوع نگاه و تحولات مربوط به برندتان در این رابطه را تغییر دهد.

جست وجو برای همکاری استراتژیک 

جست وجو برای همکاری استراتژیک 

وقتی یک برند در بازار با شکست رو به رو می شود، این بدان معناست که تمام تلاش های آن سازمان برای موفقیت در بازار به بن بست رسیده است. شاید خیال کنید استفاده از ظرفیت کارمندان یا به زبان ساده تر فشار مضاعف بر آنها ایده خوبی برای جبران شکست باشد. خب در این سناریو خیلی زود میزان نارضایتی از شما سر به فلک خواهد کشید؛ چراکه کمتر نیروی کاری در دنیا توانایی تعامل با مدیرانی را دارد که دائما انتظار کار بیشتر را مطرح می کنند. بنابراین راه کلی نهایی را باید در جای دیگری جست وجو کرد. یک ایده خوب در این میان تلاش برای استفاده از ظرفیت همکاری با دیگر برندهاست. خب وقتی شما در بازار با شکست رو به رو می شوید، بد نیست کمی هم که شده به فکر تجدید حیات با همکاری یک برند دیگر باشید.

از قدیم گفته اند یک دست صدا ندارد و ما در روزنامه فرصت امروز این ایده را درباره احیای برندها کاملا قبول داریم. بنابراین مسئولیت اصلی شما در این میان تلاش برای یافتن یک همکار مناسب خواهد بود.

مطلب مرتبط: بهترین استراتژی ها برای افزایش شهرت برند

یادتان باشد، شریک شما در بازار نباید دیدگاه مقطعی به این مسئله داشته باشد. چنین دیدگاهی می تواند اعتبار شما در بازار را به ساده ترین شکل ممکن از بین ببرد. درست به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم شما باید برای بهبود وضعیت گزینه های مختلف را زیر ذره بین قرار دهید. 

سعی کنید تا جای ممکن سراغ همکاری با برندی بروید که وضعیت مشابهی با شما دارد. این نکته به شما کمک خواهد کرد تا یک همکاری بلندمدت با مزایای مناسب را تجربه کنید. به علاوه، دیگر لازم نیست نگرانی خاصی در ارتباط با تکرار شکست تان در بازار داشته باشید.

گوش دادن فعالانه به مشتریان 

گوش دادن فعالانه به مشتریان 

خیلی وقت ها مشتریان ایرادات اصلی فعالیت یک برند را از مدت ها قبل مورد شناسایی قرار می دهند. با این حال فقط کمی زمان لازم است تا کارآفرینان نیز به همین نتیجه برسند . متاسفانه در بازار زمان عنصر بی نهایت مهمی است. بنابراین اگر حواس تان نباشد، خیلی زود برندتان شکست می خورد.

ایده این بخش به اندازه کافی ساده است که تمام برندها فرصت اجرای درست را داشته باشند. شما کافی است کمی هم که شده بیشتر حواس تان به حرف های مشتریان باشد. این حرف ها در واقع بازخوردهایی است که باید حسابی جدی بگیرید. 

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم برندهایی که ارتباط خوبی با مشتریان شان داشته و نظرات آنها را همیشه مهم تلقی می کنند، کمتر دچار بحران های عجیب خواهند شد. اگر تا حالا رابطه تان با مشتریان برند فقط بر مدار فروش محصولات بوده، بد نیست حالا تغییری اساسی در آن ایجاد کنید. این امر می تواند به شما برای بهره مندی بیشتر از بازخوردهای مخاطب کمک شایانی نماید. پس منتظر چه هستید؟ همین حالا دست به کار شده و نظرات مشتریان را جویا شوید.

تعدیل قیمت ها برای بقا

تعدیل قیمت ها برای بقا

در یک بازار رقابتی مواجهه با چالش های مختلف امری طبیعی است. نکته مهم در این میان تلاش برای عبور از چالش ها به طور ایده آل و یافتن راهکارهایی برای آنهاست. این امری است که گاهی اوقات در دنیای کسب و کار به این سادگی محقق نمی شود. به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم شما باید برنامه ای دقیق برای بهبود وضعیت تان داشته باشید.

یک راهبرد مناسب برای نجات برند از شکست دستکاری در قیمت هاست. خب چه کسی گفته همیشه باید حاشیه سود خیلی خوبی برای خودتان در نظر بگیرید. وقتی اوضاع به هم ریخته است، باید کمی هم که شده حاشیه سود را تعدیل کنید. این امر به شما کمک خواهد کرد تا درک بهتری از اوضاع داشته و کارتان را هم بهتر سامان دهید.

فراموش نکنید، کاهش قیمت ها یک امر موقت است. بدان معنا که در مواجهه با مشکلات مربوط به بازار و رقابت این استراتژی را برای مدت زمانی محدود مورد توجه قرار می دهید. پس اگر فکر کرده اید قرار است تا ابد محصولات تان را ارزان روانه بازار کنید، لازم نیست خیلی نگران شوید.

بقا در بازار امر چندان ساده ای نیست. درست به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم گاهی اوقات  باید از سودهای مقطعی برای بقا صرف نظر کرد. وگرنه اصلا بعید نیست با اوضاع بی نهایت دشواری در عمل رو به رو شوید. 

سخن پایانی

احیای برندهای شکست خورده

احیای برندهای شکست خورده شاید کار ساده ای نباشد، اما به هیچ وجه غیرممکن نیست. درست به همین خاطر ما در این مقاله سعی کردیم برخی از مهمترین نکات در رابطه با نجات برندهای شکست خورده را با شما در میان بگذاریم. این امر به شما کمک خواهد کرد تا جهت گیری بهتری در زمینه استفاده از فرصت های پیش رو برای درخشش بهتر در بازار داشته باشید. خب منتظر چه هستید؟ همین حالا دست به کار شده و نکات مورد بحث در این مقاله را اجرایی کنید. هرجا هم به مشکل برخورد کردید، با ما در ارتباط باشید. 

منابع:

www.linkedin.com

https://www.accuranker.com

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/54mAIsUA
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهند
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه