شکست بخشی از موفقیت است. اگر زندگی حرفه ای و شخصی افراد معروف دنیا را مرور کنیم، درمی یابیم که آنها برای غلبه بر شکست خود، موفقیت را خلق کرده اند. استیو جابز، مارک زاکربرگ و بیل گیتس، تنها افراد مشهور و میلیاردر در دنیا نیستند که از دانشگاه اخراج شدند.
جورج کلونی هنرپیشه معروف هالیوودی، رالف لاورن (طراح مدل و مشهور به بنیانگذار برند POLO) رومن آبرامویچ مالک باشگاه چلسی و حتی آلبرت انیشتین هم زمانی طعم شکست را چشیده اند. این افراد معروف، قبل از رسیدن به موفقیت، زمانی با شکست رو به رو شده بودند.
بیل گیتس
او پس از ترک دانشگاه هاروارد، با شریک خود شرکتی را راه اندازی کرد که چندان موفق نبود و با شکست مواجه شد. او با کمک هوشمندی خود و تلاش مداومش امروز صاحب یکی از بزرگ ترین امپراتوری های دنیای تکنولوژی، یعنی مایکروسافت است. او ثروتمندترین مرد دنیاست.
والت دیزنی
تقریبا همه مردم میکی موس های معروف شرکت والت دیزنی را می شناسند. بنیانگذار این شرکت بزرگ، توسط سردبیر خود به دلیل نداشتن قوه تخیل از یک روزنامه اخراج شد. پس از آن با جدیت به ایجاد یک کسب و کار پرداخت که چندین بار در آن شکست خورد، ولی در نهایت نتیجه داد و او یکی از موفق ترین های دنیای انیمیشن شد.
جی کی رولینگ
او خالق اثر موفق هری پاتر است. زمانی که او نوشتن نخستین جلد از سری رمان های هری پاتر را آغاز کرد، در وضعیت اقتصادی بدی زندگی می کرد. از همسرش جدا شده بود، مادرش را از دست داده بود و شغلی هم نداشت. کتاب او پیش از اینکه به چنین موفقیتی دست پیدا کند 12 بار توسط ناشرین مختلف رد شد. او بعد ها پردرآمد ترین نویسنده تاریخ و اثرگذار ترین زن بریتانیا نام گرفت.
مارک زاکربرگ
بنیانگذار جوان بزرگ ترین شبکه اجتماعی، فیسبوک، دانشگاه هاروارد را ترک کرد و به راه اندازی کسب و کار شخصی خود پرداخت. دارایی او اکنون بیش از 200 میلیارد دلار ارزش دارد.
ونگوگ
ونگوگ در زمانی که در قید حیات بود موفق شد تنها یک تابلوی نقاشی را به فروش رساند. آثار ون گوگ هرچند در زمان خود مورد استقبال قرار نمی گرفتند اما این موضوع باعث نشد تا او دست از کار بکشد. ونسان ونگوگ تا زمانی که زنده بود 900 اثر نقاشی را خلق کرد که هر یک از آنها امروزه میلیون ها دلار قیمت دارند.
هنری فورد
هنری فورد، بنیانگذار یکی از موفق ترین شرکت های خودروسازی در دنیاست. نخستین شرکت اتومبیل سازی فورد به دلیل کیفیت پایین و قیمت بالای محصولات باعث ورشکستگی او شد. بعد تجربه این شکست، او چند بار دیگر با چالش هایی شبیه این دست و پنجه نرم کرد اما با عبور از موانع توانست به یکی از ثروتمندترین افراد تاریخ تبدیل شود.
چارلی چاپلین
کمتر کسی است که این شخصیت مشهور و کمدین معروف را نشناسد، اما این اسطوره کمدی دنیا، در ابتدای کار چندان موفق نبود. نخستین بازی او مورد قبول هالیوود قرار نگرفت و آن را یک نمایش بی معنی لقب دادند اما این شکست سرآغاز موفقیت چارلی چاپلین شد.
کلایتون اندرسون
این مهندس هوا فضا قبل از اینکه به فضا برود، 15 بار توسط ناسا رد شده بود. اندرسون پس از دریافت نامه های ردی از طرف ناسا نه تنها ناامید نشد، بلکه تلاش او را چند برابر کرد. پس از انتخاب او به عنوان متخصص ماموریت توسط ناسا در 1998، او در نهایت در سال 2007 به فضا رفت و توانست مدت پنج ماه روی ایستگاه فضایی بین المللی بماند.
استیو جابز
او حتی از کمپانی اپل، که خودش یکی از موسسان اولیه آن بود، اخراج شد. اما نا امید نشد و شرکت پیکسار، فعال در زمینه تولید انیمیشن را تاسیس کرد و پس از چند سال دوباره به اپل بازگشت. کمپانی او اکنون یکی از قدرتمند ترین و موفق ترین برند های تکنولوژی در سراسر دنیاست.
ریچارد برنسون
او یکی از موفق ترین کارآفرینان دنیاست. او در سن 16 سالگی دبیرستان را رها کرد. نخستین گام او در سرمایه گذاری موفق نبود ولی توانست در نهایت شرکت «ویرجین» را راه اندازی کند. او چهارمین کارآفرین بزرگ در دنیاست.
اپرا وینفری
اپرا وینفری در فهرست مشهورترین ستاره های هنری فروبس، در رتبه اول است. او مجری یک شوی تلویزیونی، تهیه کننده، هنرپیشه و صاحب یک رسانه است. اپرا زندگی خود را در فقر آغاز کرد و بارها از مشاغل خود اخراج شد اما هرگز ناامید نشد. این زن سیاهپوست در سال گذشته میلادی 88 میلیون دلار درآمد داشته است.