سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت خمین گفت: کار استخراج کانسنگ از معدن طلای این شهرستان بعد از توقف بیش از یک سال از سر گرفته شد. محمدرضا سلیمانی، در گفتوگو با ایرنا افزود: علت متوقف شدن کار باطلهبرداری و استخراج کانسنگ کاهش نقدینگی سرمایهگذاران، تکمیل تجهیزات و امکانات و برخی اختلافات داخلی سهامداران بود. وی ادامه داد: با رفع این موانع و نصب تجهیزات مدرن، استخراج کانسنگ با قوت بیشتری از سر گرفته شده و پیشبینی میشود سالانه یکمیلیون و 650هزار تن باطله از معدن استخراج شود که از این میزان باطلهبرداری سالانه 200هزار تن ماده معدنی استحصال شود.
وی ادامه داد: تاکنون 250میلیارد ریال در این معدن سرمایهگذاری شده که برای تکمیل کارخانه در دست احداث این معدن به 500میلیارد ریال تسهیلات نیاز است. سلیمانی افزود: کارهای مقدماتی برای اخذ تسهیلات در حال انجام است و با پرداخت تسهیلات ضمن افزایش نقدینگی و سرمایه در گردش کارخانه استحصال طلای این معدن نیز تکمیل میشود. وی بیان کرد: با بهرهبرداری از این کارخانه در حال احداث در کنار معدن طلای خمین، طلا به روش هیپ لیجینگ (روش استخراج از محلول باردار لیچ شده که حاوی فلزباشد) استحصال میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که با از سرگیری استخراج و اکتشاف، ذخایر بیشتری از مواد معدنی و طلا در این شهرستان کشف شود. سلیمانی ادامه داد: با انجام عمل فرآوری طلا، شهرستان خمین به یکی از قطبهای تولید فلزات گرانبها تبدیل میشود و معدن طلای این منطقه یکی از ذخیرههای ارزشمند کشور است. وی اضافه کرد: معدن طلای خمین نخستین معدن در سطح استان مرکزی است که از سال 1390 کار اکتشاف آن آغاز شد و بهرهبرداری رسمی آن با سرمایهگذاری 50میلیارد ریال از سه سال پیش آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: میزان ظرفیت استخراج ماهانه این معدن در پروانه آن 180هزار تن ماده معدنی پیشبینی شده است. سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان خمین ادامه داد: معدن طلای این شهرستان دارای 1/5میلیون تن ظرفیت و با خلوص عیار 36 و سه صدم گرم در تن است که در مقایسه با معادن طلای جهان رقم قابلتوجهی است. وی افزود: هم اینک 85 نفر در معدن طلای خمین به غیر از دفتر مرکزی به کار اشتغال دارند که با از سرگیری کار استخراج و جادهسازی، شاغلان این واحد به 120 نفر افزایش مییابد.