ماهیت دنیای کسب وکار همه برندها را به سوی توسعه و بهبود جایگاه شان می کشاند. هر کارآفرینی آرزوی ایجاد و توسعه برند خود را دارد. بدون حضور در بازارهای مختلف کسب موفقیت در مقیاس کلان امکان پذیر نیست. در این میان برخی از برندها حضور موفقیت آمیزی در بازارهای جدید دارند. با این حال برخی دیگر با شکست عرصه را ترک می کنند. هدف اصلی من در این مقاله بررسی 14 نکته کلیدی به هنگام تصمیم گیری برای ورود به بازاری تازه است. اجازه دهید با یک پرسش مهم به سراغ بخش بعدی برویم: مهم ترین نکته برای موسس برندها به هنگام پژوهش پیرامون بازارها قبل از معرفی محصولی تازه چیست؟ به راستی چرا المان فوق تا این اندازه مهم است؟
برآورد هزینه های بلندمدت
فیراس کیتانه (مدیرعامل برند Amerisleep)
در برخی از صنایع هزینه مواد اولیه و سرویس های مورد نیاز برای فعالیت برندها تا حد زیادی ثابت است. به این ترتیب هر کدام از این برندها برآورد مشخصی و ثابتی از هزینه های خود دارند. با این حال در برخی دیگر از صنایع هزینه ها به هیچ وجه ثابت نیست. منظور اصلی من در اینجا افزایش مداوم سطح قیمت ها یا نوسان پیش بینی ناپذیر آنهاست. همین امر کار را برای برندهای فعال در آن صنعت دشوار خواهد کرد. راحت ترین کار در این میان اتکا به سطح قیمت های افزایش یابنده است. به این ترتیب پس از هر افزایش قیمتی ما نیز نرخ محصولات مان را افزایش خواهیم داد. اگر این راهکار در ابتدا بسیار ساده به نظر می رسد، اما در صورت اتکا بدان در بلندمدت اعتبار برندمان را خدشه دار می کند. در اینجا اهمیت بخش توسعه و تحقیقات برندها مطرح است. به این ترتیب دست کم باید روند منطقی نوسان قیمت ها را پیدا کنیم. فقط در این صورت شانسی برای موفقیت در ارتباط با مشتریان خواهیم داشت. به ویژه اگر به دنبال حضور در بازاری جدید هستیم، باید از همان ابتدا با برنامه ای دقیق در مورد سطح قیمت ها کار را شروع کنیم. به این ترتیب اعتماد مشتریان از همان ابتدای کار جلب خواهد شد.
بررسی وضعیت رقبا
اندرو شراژ (موسس آژانس Money Personal Finance)
هرگاه قصد ورود به بازاری تازه را داریم، باید به خوبی از وضعیت رقبا اطلاع کسب کنیم. بدون تردید آگاهی از گنجایش بازار مورد نظر و نمودارهای جانبی اهمیت خاص خود را دارد. با این حال هیچ چیز به اندازه وضعیت رقبای حاضر در آن بازار مهم نیست. در اینجا تمرکز اصلی ما باید روی تحلیل وضعیت رقبای شبیه به خودمان باشد. همچنین باید راهکارهایی برای غلبه بر آنها را نیز پیدا کنیم. پرسش ذیل تا حد زیادی به ما در این زمینه کمک خواهد کرد: مزیت اصلی محصولات ما برای مشتریان چیست؟
مطلب مرتبط: برند و برند سازی / مدل های مختلف برند
بازگشت به ریشه ها
برت شاپیرو (مدیر سایت GovDocFilling.com)
هر بازاری روند خاص خود را دارد. به این ترتیب برای ورود به بازاری تازه باید نیروهای هدایتگر آن را به خوبی شناخت. چرا یک بازار وجود دارد؟ من معتقدم ما همیشه از چنین پرسشی به راحتی عبور می کنیم. با این حال اگر دلیل وجود یا بازار را ندانیم، توانایی حضور موفق در آن را هم نخواهیم داشت. پس از آنکه به این پرسش پاسخ دادیم (ریشه آن در نیاز مشتریان نهفته است)، باید به سراغ برآورد هزینه تولید محصول مان برای آن بازار بپردازیم. توجه داشته باشید که وضعیت هر بازاری با بازار دیگر متفاوت است. وقتی به متغیرهای هدایتگر هر بازار توجه کنیم، آنگاه توانایی انطباق با آن را خواهیم داشت. در غیر این صورت حضورمان در آنجا به شیوه آزمون و خطا خواهد بود. بدون تردید با این شیوه امکان موفقیت پایدار در عرصه کسب وکار وجود ندارد.
یادگیری از اشتباهات دیگران
سالامون تیموتی (مدیرعامل برند OneIMS)
هرچه آگاهی ما از برندهای ناموفق بیشتر باشد، توانایی ما در زمینه طراحی محصولات کاربردی برای مشتریان بیشتر خواهد شد. هرگاه شکستی در عرصه کسب وکار روی می دهد، یک یا چند عامل اساسی در آن وجود دارد. درست به مانند مسابقه های ورزشی که در آنها تیم آنالیز دلایل شکست و موفقیت سایر تیم ها را بررسی می کند. در اینجا نیاز اصلی هر برندی تشکیل تیم بررسی عملکرد سایر برندهاست. به علاوه، نیم نگاهی هم باید به عملکرد گذشته خود نیز داشته باشیم. نکته مهم در دنیای کسب وکار امکان روی دادن یک اشتباه به شیوه های مختلف است، بنابراین گاهی اوقات باید به ریشه یابی اشتباهات پرداخت. البته در این میان باید عملکرد برندی فعال در صنعت خودمان را مورد بررسی قرار دهیم. وگرنه نتیجه کاربردی از فرآیند آنالیز حاصل نمی شود. پس از بررسی اشتباهات سایر برندها دیدگاه ما نسبت به کسب وکار و نحوه تعامل با مشتریان ارتقا خواهد یافت.
توجه به همه جزییات
امبر اندرسون (موسس شرکت Tote + Pears)
وقتی برند ما قصد فعالیت در بازاری تازه را دارد، باید از صفر شروع کند. منظور اصلی من در اینجا متوجه فرآیندهای تحقیق و پژوهش پیرامون مشتریان است. یک برند تازه تاسیس همیشه سرمایه گذاری قابل توجهی در زمینه شناخت مشتری اش دارد. ما نیز به هنگام تلاش برای حضور در بازاری جدید باید تحقیقات خودمان را از نو شروع کنیم. اشتباه بسیاری از برندها در این زمینه اکتفا به آمارهای سطحی است. در بسیاری از موارد برندها فقط به آمار مربوط به تعیین جنسیت مشتریان بالقوه توجه دارند. این در حالی است که فرآیند فروش فقط مبتنی بر جنسیت مشتریان نیست. فاکتورهایی نظیر موقعیت جغرافیایی، جنسیت، زبان، فرهنگ، جایگاه اجتماعی و سطح درآمد به گونه ای ترکیبی در این امر دخالت دارند.
نکته مهم بعدی، هویت های چندگانه مردم در دنیای مدرن است، بنابراین هویت کاربران شبکه های اجتماعی شاید هماهنگی بسیار کمی با هویت واقعی آنها در زندگی داشته باشد. این امر دستیابی به آماری خطاناپذیر را بسیار دشوار می کند. به همین دلیل همیشه باید آمادگی تغییر سریع استراتژی ها را داشت، چراکه در غیر این صورت به صورت ناگهانی عافلگیر می شویم.
شروع فرآیند فروش پیش از بنای هر چیز دیگری
نیکولاس هاسه (مدیرعامل برند MaintainX)
اکنون هیچ چیز ساده تر از طراحی یک سایت و آدرس ایمیل معتبر نیست. به همین دلیل پیشنهاد اصلی من در اینجا تلاش برای فروش محصول مان پیش از اختصاص بودجه های کلان برای طراحی نهایی و ارسال آن به خط تولید است. به این ترتیب در صورت عدم استقبال مشتریان از محصول مان زحمت تولیدش را نخواهیم کشید. اگر نگاهی به لیست طولانی برندهای ناموفق در زمینه فروش محصولات شان انداخته باشید، اهمیت نکته فعلی را به خوبی درک خواهید کرد.
مرحله بعد از تمرکز روی فروش مستقیم یافتن مشتریان ایده آل مان است. در اینجا هدف اصلی باید یافتن مشکلات آنها باشد. منظور من از مشتریان ایده آل افرادی به غیر از اعضای خانواده یا دوستان مان است. در اغلب موارد دوستان یا اعضای خانواده به دلایل مختلف از بیان حقیقت خودداری می کنند. به همین دلیل باید تا جای ممکن هیچ ارتباط قبلی با افراد مورد نظر نداشته باشیم. فقط در این صورت آنها بدون هیچ تعارفی تمام حقیقت را بیان خواهند کرد.
وقتی سراغ طراحی محصول می رویم، باید مشکلات مشتریان را با خلاقیت برندمان ترکیب کنیم. نتیجه این کار محصولی کاربردی و در عین حال زیبا خواهد بود.
یافتن اندازه بازار
جارد آتچیسون (موسس برند WPForms)
رمز موفقیت هر برندی در بازارهای جدید آگاهی از اندازه بازارهای مورد نظر و وضعیت رقباست. نکته مهم درخصوص این کار اقدام برای گردآوری اطلاعات پیش از عرضه محصولات است. آیا اصلا جایی برای یک برند دیگر در بازار مورد نظر وجود دارد؟ این مسئله ربطی به کوچکی بازار مورد نظر ندارد. در بسیاری از موارد حجم رقبا در یک بازار به قدری بالاست که در عمل آن را بدل به میدان جنگ می کند. یک برند هوشمند در جنین شرایطی هزینه ناشی از ماجراجویی در بازاری جدید را متحمل نمی شود. به علاوه، در صورتی که ما از وجود برندهای مختلف در بازارهای مورد نظرمان آگاه باشیم، نحوه فعالیت مان در آن بازارها متفاوت خواهد شد.
یکی از راهکارهای جالب و کاربردی برای جمع آوری اطلاعات در مورد وضعیت یک بازار جست وجوی ترندهای گوگل است. این امر علاوه بر آگاهی بخشی پیرامون وضعیت بازار ما را از وجود رقبای مختلف نیز مطلع می کند. اهمیت جست وجوی ترندها در زمینه یافتن ایده های نو و خلاقانه برای حضور قدرتمند در بازار مورد نظر است.
فراهم سازی راه حل برای مشکل مشتریان
فریتز کولکل (مدیرعامل برند ABN Circle)
بسیاری از برندهای موفق در مقیاس جهانی کار خود را با فراهم سازی راهکار مناسب برای یک مشکل خاص شروع کرده اند. فرقی ندارد راهکار ما یک کالا، سرویس یا محصولی ترکیبی باشد. اگر در زمینه کمک به حل مشکلات مردم گام مثبتی بردارد، فروش آن تضمین خواهد شد. فقط در صورتی که برند ما توانایی یافتن راهکاری نو برای حل مشکل مشتریان را داشته باشد، موفق خواهد شد. در بحث برندسازی وقتی صحبت از ارزش اصلی برندها می شود، مفهوم مورد نظر دقیقا بر پایه یافتن راهکار برای مشکلات مشتریان قرار دارد.
مطلب مرتبط: چگونه یک برند ماندگار داشته باشیم؟
وقتی یک برند راهکاری کاربردی برای حل مشکل مشتریان داشته باشد، فرآیند خلق کمپین های بازاریابی، تبلیغات و برندسازی آن نیز به راحتی و در مدار یک ارزش واحد پیش خواهد رفت. در غیر این صورت ساماندهی چنین فرآیندهایی هزینه های بالایی خواهد داشت.
شناسایی مخاطب هدف برندمان
کریس کریستوف (رئیس موسسه پژوهشی MonsterInsights)
پیش از آنکه به شروع کسب وکار یا عرضه محصولات مان فکر کنیم، باید تعریف دقیقی از مخاطب هدف مان ارائه کنیم. همچنین شناخت مخاطب هدف نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. وقتی ما آگاهی جامعی در مورد ماهیت مخاطب هدف برندمان داشته باشیم، در زمینه طراحی محصولات موفق تر عمل خواهیم کرد. بالطبع وقتی محصول ما باب میل مخاطب باشد، فرآیند فروش نیز راحت تر دنبال می شود. نکته مهم در این میان توجه به تفاوت های میان هر بازار است. اشتباه بسیاری از برندها پیگیری شیوه های مربوط به بازارهای دیگر در یک بازار کاملا جدید است. شاید گاهی اوقات تفاوت میان بازارها بسیار اندک و ناچیز باشد، با این حال همین تفاوت های اندک به هنگام فروش مشکلات زیادی را به ارمغان خواهد آورد. به طور معمول امروزه برای آگاهی از مخاطب هدف به آمارهای رسمی مراجعه می شود. به این ترتیب برای شناخت بهتر مخاطب هدف برندمان باید دست به کار شویم. بخش توسعه و تحقیقات معمولا چنین وظیفه ای را برعهده دارد. با این حال اگر برند شما بخش توسعه و تحقیقات ندارد، باید سراغ آژانس های پژوهشی و بازاریابی بروید. این امر علاوه بر مقدار هزینه مشخص، اطلاعات معتبر (مزیت اصلی) در اختیار شما قرار خواهد داد.
شناخت ارزش منحصر به فرد برندمان
گانر گیلیوان (مدیرعامل شرکت FreeUp)
یکی از مهم ترین فاکتورهای موفقیت در دنیای کسب وکار طراحی محصولی متمایز از نمونه های مشابه است. به این ترتیب برند ما یک ارزش منحصر به فرد برای مشتریان پدید می آورد. در اینجا، همانطور که در توصیه های قبلی اشاره شد، باز هم بحث راهکار منحصر به فرد برندمان برای مشکلات مشتریان مطرح است. اگر برند ما راهکاری موفقیت آمیز برای حل مشکلات مشتریان به شیوه ای ساده تر از آنچه هست، نداشته باشد، در عمل موفقیتی هم کسب نخواهد کرد.
ارزیابی واقعی ارزش برندمان
برایان گرینبرگ (موسسه بیمه True Blue Life)
هر برندی ذهنیت خاصی از ارزش خود دارد. نکته مهم در این میان انطباق ذهنیت ما با واقعیت است. به عنوان مثال، چندی پیش من یک کسب وکار اینترنتی در فیلادلفیا داشتم. به نظر من آن کسب وکار ارزش بسیار بالایی داشت. وقتی مجبور به نقل مکان به کانادا شدم، برندم را برای فروش گذاشتم. در عین ناباوری ارزیابی آژانس های فروش برند از ارزش کسب وکارم بسیار پایین تر از حد انتظار بود. وقتی دلیل این ارزیابی را جویا شدم، به تفاوت معیارهای شخصی ام از موفقیت با معیارهای رایج پی بردم. نکته مهم مدنظر من در این بخش تلاش برای ارزیابی ارزش برندمان به صورت واقع گرایانه است. به این ترتیب شاید برندمان اصلا آمادگی حضور در بازاری تازه را نداشته باشد.
اهمیت جست وجوی کلیدواژه ها
سید بلخی (رئیس موسسه WPNBeginner)
وقتی به دنبال طراحی کمپین ورودمان به بازاری تازه هستیم، تحقیق پیرامون کلیدواژه های آن منطقه اهمیت بالایی دارد. بهترین ابزار برای یافتن کلیدواژه ها گوگل است. به این ترتیب با جست وجوی کلیدواژه های منطقه مورد نظر آمادگی لازم برای طراحی کمپینی جذاب را خواهیم داشت. به غیر از کلیدواژه های مشهور باید به دنبال خلق کلیدواژه های مرتبط با برندمان نیز باشیم. به این تریب توان تاثیرگذاری برند ما افزایش چشمگیری خواهد داشت.
ارزیابی هزینه ها و تقاضا
باروخ لابونسکی (مدیرعامل موسسه Rank Secure)
ایده های موفق همیشه نیازمند بودجه ای کلان نیستند. با این حال ارزیابی هزینه مورد نیاز برای اجرای آنها ضروری است، بنابراین پیش از پرداختن به هر نکته دیگری باید سراغ ارزیابی هزینه های مورد نیاز برای اجرای طرح مان باشیم.
نکته مهم دوم، ارزیابی تقاضا برای محصول مان است. به این ترتیب محصول بدون تقاضا به بازار عرضه نخواهد شد.
مطلب مرتبط: 10 گام ایجاد برند
بررسی مشکلات مقرراتی در بازارهای جدید
جارد ویتز (مدیرعامل برند United Capital Source)
نخستین نکته مورد نظر من برای شروع کسب وکار در بازار تازه مقررات آن منطقه است. در بسیاری از موارد مقررات مربوط به یک بازار تازه تاثیر انکارناپذیری روی سرنوشت برندهای خواهان حضور در آن می گذارد. به این ترتیب در برخی از موارد حتی باید از حضور در آن بازار صرف نظر کرد. این امر نکته ای فراتر از برآورد هزینه ها و تقاضای مشتریان برای محصولات مان است، چراکه اگر مقررات یک منطقه با وضعیت برندمان سازگار نباشد، امکان موفقیت نخواهیم داشت.