با توجه به این امر که کارآفرین ها الگوی بسیاری از افراد در سراسر جهان محسوب می شوند، این امر که آنها در چه رشته هایی تحصیل کرده-اند، دارای جذابیت بالایی بوده و می تواند مسیر زندگی افراد مختلفی را تغییر دهد. اگرچه ممکن است تصور کنید که اکثر این افراد در رشته کامپیوتر تحصیل کرده و دارای مدرک دکترا هستند، با این حال واقعیت کاملا شما را شوکه خواهد کرد. در همین راستا به بررسی 19 مورد منتخب خواهیم پرداخت.
1-رید هاستینگز
موسس برند نتفلیکس دارای دو کارشناسی ریاضیات و علم کامپیوتر از دانشگاه بودین و استنفورد است. نکته جالب این است که وی در ابتدای تحصیل دانشگاهی خود، یک سال مرخصی گرفته است تا بتواند شغل خود که بازاریابی لوازم الکترونیکی بود را ادامه دهد. وی همچنین در دوره تحصیل نیز موسسه ای به نام Outgoing را مدیریت می کرد که تورهای کوهنوردی و قایقرانی را برگزار میکرد. وی به تمامی افراد توصیه می کند که کار در کنار تحصیل را جدی بگیرند. علت این امر به این خاطر است که شما با وارد شدن سریع به بازار کار، متوجه بسیاری از مسائل خواهید شد که در هیچ دانشگاهی آموزش داده نمی شود.
مطلب مرتبط: برترین توصیه های کارآفرین ها
2-جک ما
موسس علیبابا در رشته زبان انگلیسی و مدیریت کسب و کار به تحصیل پرداخته و نکته جالب این است که به مانند پیدا کردن شغل، وی در زمینه قبولی در دانشگاه نیز تلاشی چندین باره را داشته است. جالب است بدانید که وی پس از چهار بار تلاش موفق شد تا در رشته زبان انگلیسی دانشگاه هانژو قبول شود. پس از قبولی در این رشته او مدرک MBA خود را از دانشگاه چیونگ کنگ دریافت کرد. وی به همه افراد توصیه می کند که هیچگاه تسلیم نشده و شکست را به معنای پایان راه تلقی نکنید.
3-سوزان وویچیتسکی
اولین مدیر بازاریابی گوگل و مدیرعامل فعلی یوتیوب نمونه بارز یک زن موفق در حوزه تکنولوژی محسوب می شود. وی در چهار رشته تاریخ، ادبیات و اقتصاد و مدیریت کسبوکار تحصیل کرده است. خانم وویچیتسکی در خانواده ای تحصیلکرده بزرگ شد. وی هدف اولیه خود را کسب مدرک دکترا در زمینه اقتصاد عنوان کرده است، با این حال علاقه او به حوزه تکنولوژی باعث شد تا مدیریت کسب وکار را پیگیری کند. وی در رابطه با علت تنوع رشته های خود عنوان کرده است که تا قبل از آشنایی با حوزه تکنولوژی، جست وجوی زیادی را برای پیدا کردن علاقه اصلی خود کردم و پیشنهاد می کنم که همه افراد از همان ابتدا تحقیقات زیادی را داشته باشند تا تمام تمرکز معطوف به یک رشته شود. با این اقدام بدون شک بهترین نتایج را به دست خواهید آورد.
4-جیمز پارک
موسس برند فیت بیت در رشته علوم کامپیوتر دانشگاه هاروارد مشغول به تحصیل بود، با این حال برای تحقق بخشیدن به رویای خود از ادامه کلاس ها انصراف داد و در سال 2007 برند خود را تاسیس کرد. توصیه او این است که ابدا نباید تحصیلات دانشگاهی را تنها راز موفقیت تلقی کرد. درواقع اگر هدفی را در ذهن خود دارید که تحصیلات می تواند آن را به وقفه بیندازد، لازم است تا آن را کنار گذاشته و در این مسیر توجهی به انتقادهای اطرافیان خود نداشته باشید. آنها بدون شک قادر به دیدن رویای شما نبوده و فراموش نکنید که جهان در دست افرادی قرار دارد که شجاعانه تصمیم می گیرند.
مطلب مرتبط: درس های کارآفرینی از کارآفرینان برتر دنیا
5-رایان روزلانسکی
دیگر انصرافی دانشگاه مدیرعامل لینکدین است که دوره کارشناسی خود را در رشته علوم سیاسی سپری کرد و پس از قبولی و گذراندن چند ترم در دوره ارشد اقتصاد، از ادامه تحصیل از دانشگاه کالیفرنیا کنارهگیری کرد تا زودتر بتواند فعالیت کاری خود را آغاز کند. نخستین فعالیت جدی او ایجاد وبسایتی به نام Housing Media برای کمک به دانشجویان جهت پیدا کردن هماتاقی بود. استقبال از این سایت باعث شد تا وی خیلی زود بتواند خود را به عنوان یک چهره جوان و توانا مطرح سازد. پس از آن وی به استخدام یاهو درآمد و از سال 2009 به لینکدین پیوست. اخیرا نیز وی موفق شد تا به علت درخشش بالای خود، جایگزین مدیرعامل قبلی آقای جف وینر شود.
6-دارا خسروشاهی
مدیرعامل اوبر در رشته مهندسی برق دانشگاه براون تحصیل کرده است. وی از جمله موافقان سرسخت تحصیلات دانشگاهی است و به همه گذراندن این دوره را توصیه میکند.
7-ساتیا نادلا
مدیرعامل مایکروسافت در سه رشته مهندسی برق، علوم رایانه و مدیریت کسب وکار به تحصیل پرداخته که از سه دانشگاه مانی پال، میلواکی و شیکاگو است. جالب است بدانید که وی در ابتدا تمایل داشت تا یک بازیکن حرفه ای کریکت شود، با این حال به علت جثه کوچک خود، ابدا در این زمینه موفق ظاهر نشد. همین امر باعث شد تا به دنبال هدفی دیگر باشد و علاقه خود را در زمینه تکنولوژی پیدا کند. توصیه وی این است که هیچگاه به علت موقعیت خود، از حضور در بهترین دانشگاه ها واهمه نداشته باشید. برای مثال من از هند برای تحصیل به آمریکا آمدم در حالی که خانواده متمولی نداشتم. درواقع شما نباید هیچ سدی را در ذهن خود ایجاد کنید.
8-ایلان ماسک
موسس دو برند شناخته شده تسلا و اسپیس ایکس، در سه رشته فیزیک، اقتصاد و علم مواد از دانشگاه پنسیلوانیا و استنفورد به تحصیل پرداخته است، با این حال او دوره دکترای خود را رها کرد تا به یک کارآفرین تبدیل شود. وی داشتن رویای بزرگ را تنها رمز موفقیت می داند. درواقع به عقیده او اگر رویای بسیار بزرگی نداشته باشید، ابدا به سطح بالا دست پیدا نخواهید کرد.
مطلب مرتبط: توصیه های مدیریتی برترین کارآفرین های جهان
9-ایوان اشپیگل
موسس اسنپ چت یکی از جالب ترین انصرافی های دانشگاه محسوب می شود. درواقع وی تنها به گذراندن سه کلاس دیگر برای پایان دوره خود در رشته طراحی محصول دانشگاه استنفورد نیاز داشت، با این حال تصمیم گرفت تا این هدف را رها کرده و بتواند با تمرکزی کامل بر روی طراحی اسنپ چت تمرکز کند. تصمیم او باعث شد تا وی بتواند به عنوان یک کارآفرین ثروتمند مطرح شود. به عقیده او همه ما باید به هزینه فرصت خود توجه داشته باشیم و اگر اقدامی بهتر و نتیجهبخش تر محسوب می شود، بدون تردید باید آن را انتخاب کنید.
10-برایان چسکی
موسس Airbnb که به عنوان رقیب اصلی صنعت هتلداری معرفی می شود، در رشته طراحی صنعتی دانشگاه رود آیلند به تحصیل پرداخت. در این دانشگاه وی با همکار خود جو گابیا آشنا شد و با کمک او موفق به ایجاد برند خود گشت. وی مهم-ترین بخش دانشگاه را پیدا کردن دوستانی هم فکر می داند. به همین خاطر بسیار مهم است که در رشته ای تحصیل کنید که کاملا مورد علاقه شما است.
11-تیم کوک
مدیرعامل اپل در دو رشته مهندسی صنعتی و مدیریت از دانشگاه آبورن و دوک به تحصیل پرداخته است. وی یکی از دانشجوهای برتر محسوب می شد و میان 10درصد برتر فارغالتحصیلان قرار داشت که بالاترین نمرات را به دست آورده اند. او مطالعه عمیق و استفاده از بهترین منابع را رمز موفقیت می داند.
12-مارک زاکربرگ
موسس فیسبوک و مالک دو برند اینستاگرام و واتس-اپ در دو رشته روانشناسی و علوم کامپیوتر به تحصیل در دانشگاه هاروارد به تحصیل پرداخت، با این حال به علت مواجه شدن با طرح فیسبوک دوقلوهای وینکلوفس دیگر نتوانست زمانی را صرف دانشگاه کند. به همین خاطر تحصیلات خود در رشته علوم کامپیوتر را نیمه کاره رها کرد. وی عقیده دارد که باید فرصت های موجود در مسیر زندگی را غنیمت شمرد. در غیر این صورت هرگز شاهد تکرار آن نخواهیم بود.
13-لری پیچ
یکی از موسسین گوگل در رشته علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد به تحصیل پرداخته است. وی به علت انجام پروژه های سخت اساتید در دوران دانشگاه، نظر بسیاری از افراد را به سمت خود جلب کرده بود. به عقیده وی دانشگاه تنها یک بستر جدید بوده و لازم است تا برای بهترین بودن، صرفا متکی به آن نباشید. درواقع فردی که خود را صرفا به درس های موجود محدود کند، بدون شک فرصت رسیدن به پله های بالاتر را از دست خواهد داد. درواقع بهترین ها هیچ گاه نصیب افراد معمولی نخواهد شد.
مطلب مرتبط: بهترین کارآفرین ها چه نکاتی را به ما می آموزند
14-سرگی برین
دیگر موسس گوگل همدانشگاهی لری پیچ بود. همین امر زمینهساز دوستی این دو شد و در نهایت گوگل را پدید آوردند. وی اهمیت دوست خوب در زندگی را بسیار حیاتی می داند. درواقع تنها بودن همه چیز را سخت خواهد کرد.
15-جف بزوس
موسس آمازون در رشته برق و علوم کامپیوتر دانشگاه پرینستون به تحصیل پرداخته است. وی در حین تحصیل، همواره بر روی طرح آمازون نیز اقداماتی را انجام می داد. وی به همه افراد توصیه می کند که در کنار تحصیل، بر روی هدفی خاص کار کنند.
16-ساندار پیچای
مدیرعامل گوگل و آلفابت در دو رشته متالوژی و علوم مواد از دانشگاه استنفورد و پنسیلوانیا به تحصیل پرداخته است. وی شاگرد اول کلاس خود بوده و همواره به افراد توصیه می کند که برای موفقیت عادت مطالعه بالا را در خود ایجاد کنند.
17-استیو وزنیاک
وی یکی از سه موسس اپل بوده و دانشجوی اخراجی دانشگاه کالیفرنیا در رشته علوم کامپیوتر محسوب می شود، با این حال آقای وزنیاک قبل از آن در رشته مهندسی برق دانشگاه برکلی به تحصیل پرداخته بود. او به علت هک سیستم دانشکده و ارسال پیام های تمسخرآمیز از طریق ایمیل رسمی دانشگاه، با اخراج رسمی مواجه شد. پس از این اتفاق وی به استخدام شرکت HP درآمد. پس از آن نیز به یکی از موسسین اپل تبدیل شد. وی به اهمیت کار تیمی اعتقاد زیادی داشته و آن را راز موفقیت می داند.
18-دنیل اک
موسس اسپاتیفای تنها هشت هفته در رشته مهندسی به تحصیل پرداخت. وی تعداد زیاد درس های ریاضی را دلیل تصمیم خود معرفی کرده است. به عقیده او انجام کاری که به آن علاقه ندارید تنها هدر دادن عمر خواهد بود.
مطلب مرتبط: تفکر انتقادی حلقه گم شده موفقیت کارآفرینان
19-بیل گیتس
احتمالا از این موضوع کاملا متعجب خواهید شد که موسس مایکروسافت و رکورددار رتبه نخست ثروتمندترین فرد جهان، دانشجوی انصرافی رشته حقوق دانشگاه هاروارد است. وی علت این اقدام خود را عدم علاقه این رشته اعلام کرده و دلیل تحصیل در این رشته را علاقه خانواده عنوان کرده است. به عقیده او هر فردی با مطالعه آزاد می-تواند به بالاترین سطح در رشته مورد علاقه خود دست پیدا کند.