چهارشنبه, ۳ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Wed, 22 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

سخنرانی بدون استرس با 15 راهکار طلایی

5 سال پیش ( 1398/5/15 )
پدیدآورنده : امیر آل علی   پدیدآورنده : لری کیم  

در هر سطح شغلی، همواره این احتمال وجود دارد که شرایط یک سخنرانی به وجود آید. اگرچه صحبت کردن در این شرایط ممکن است ساده به نظر برسد. با این حال واقعیت این است که بیش از نیمی از افراد جهان، با استرس قبل و حین سخنرانی مواجه هستند. همین امر نیز زمینه رشد و مشکلات بسیاری را فراهم می آرود. با این حال نباید این امر را نباید نشانه عدم شایستگی شما برای این اقدام تلقی کرد. درواقع بسیاری از برترین کارآفرین ها نظیر وارن بافت نیز با این مشکل مواجه بوده اند. درواقع درگیر بودن با این مشکل کاملا طبیعی است.با این حال نباید آن را به عنوان یک حقیقت همیشگی تلقی نمود و باید برای رفع آنها تلاش کرد. در همین راستا و در ادامه به بررسی 15 راهکار طلایی برای سخرانی بدون استرس، خواهیم پرداخت.

سخنرانی بدون استرس

1-تمرین داشته باشید

این امر که خود را از مدت ها قبل برای سخنرانی آماده کرده و برای آن تمرین داشته باشید، اقدامی است که باعث خواهد شد تا به تسلط بیشتری دست پیدا کنید. برای این امر لازم است تا از قوه تخیل خود استفاده کرد و حاضرین احتمالی را تصور کنید. بدون شک با این اقدام بسیاری از ترس ها و مشکلات احتمالی برطرف خواهد شد. در این رابطه این امر که برنامه دقیقی برای تمامی دقایق ارائه خود داشته باشید، منجر به این امر خواهد شد تا ذهن شما همواره مشغول به انجام کاری باشد که از قبل آن را برنامه ریزی کرده اید. این امر فرصتی را برای فکر کردن به موارد بیهوده و استرس باقی نخواهد گذاشت. در این رابطه این امر که حالت بدنی مورد علاقه خود را پیدا کنید نیز کمک خواهد کرد تا در هنگام سخنرانی، احساس بهتری را داشته باشید. در نهایت این امر که تمرین های خود را ضبط کنید، کمک خواهد کرد تا با بررسی آنها، به اشتباهات و نکات منفی خود پی برده و در تلاش برای رفع آنها باشید.

2-انرژی خود را منتقل کنید

بدون شک افرادی که با سخنرانی مشکل دارند، بسیار زود عصبی می شوند. در این رابطه اگرچه توصیه می شود تا برای رفع عصبانیت خود اقداماتی را انجام دهید، با این حال این امر بسیار دشوار خواهد بود. درواقع در روش های رایج توصیه می شود تا هیجانات خود را سرکوب کنید، با این حال این امر مشکلی را برطرف نخواهد کرد. به همین خاطر نیز بهتر است تا حتی مصرف کافئین، نوشیدنی های انرژی زا و موسیقی -هایی با ریتم تند را قبل از شروع سخنرانی ها، در لیست اقدامات خود قرار دهید تا کاملا پرانرژی باشید. حال تنها کافی است تا به این انرژی خود جهت دهی مناسبی را دهید تا در راستای افزایش اشتیاق شما صرف شود. درواقع هنگامی که بدانید به چه صورتی باید از احساسات خود استفاده کنید، دیگر دچار احساسات مضر مانند خشم و عصبانیت نخواهید شد. در نهایت این امر که بدن خود را بشناسید، باعث خواهد شد تا نسبت به نیاز خود آگاهی کافی را پیدا کنید. برای مثال ممکن است فردی تنها با یک فنجان قهوه به انرژی مورد لازم دست پیدا کند و فردی دیگر به هر سه اقدام معرفی شده، نیاز داشته باشد. به همین خاطر یک دستورالعمل همگانی در این زمینه وجود ندارد، با این حال لازم است تا از زیاده روی نیز پرهیز کرده و سلامت خود را به خطر نیندازید.

مطلب مرتبط: راهکارهایی ساده برای غلبه بر ترس از سخنرانی در جمع

3-در سخنرانی های سایرین حضور داشته باشید

در هر محیطی که بیشتر در آن حضور داشته باشید، احساس راحتی بیشتری را خواهید داشت، با این حال این اقدام تنها در راستای افزایش راحتی شما نیست. درواقع شما می توانید در سخنرانی ها به این علت که صرفا به عنوان یک فرد عادی حضور دارید، افراد را زیر ذره بین خود قرار دهید. این امر کمک خواهد کرد تا بتوانید عملکرد هر یک از آنها را با ذکر نکات مثبت و منفی آنها، مورد ارزیابی قرار دهید، با این حال این امر که هم زمان بخواهید اقدام به ارزیابی اقدامات آ نها کنید، باعث خواهد شد تا از اقدامات بعدی آنها غافل بمانید. به همین خاطر نیز ضروری است تا همواره با خود دفتر و خودکاری را داشته باشید تا اطلاعات به دست آمده را مکتوب کنید. پس از پایان جلسه، شما می توانید از این اطلاعات، برای ارزیابی دقیق تمامی افراد، استفاده نمایید. بهتر است تا تمرکز اصلی شما بر روی نشست هایی باشد تا با حوزه کسب و کار شما ارتباط کافی را دارد، بدون شک این اقدام انتخاب هوشمندانه تری خواهند بود. در نهایت این امر که از مسئولیت بخواهید تا ویدئوی جلسه را در اختیار شما قرار دهند، به بهبود عملکرد شما در این زمینه کمک خواهد کرد.

4-زودتر از زمان مقرر در محل برگزاری جلسه حضور به عمل آورید

دیر کردن خود از جمله مواردی است که باعث خواهد شد تا مورد هجوم انواع استرس-ها قرار گیرید. همچنین این امر که زودتر به مکان تعیین شده بروید، کمک خواهد کرد تا با ارزیابی اوضاع، خود را به آمادگی بیشتری برسانید. برای مثال زود رسیدن شما با توجه به خالی بودن سالن، این امکان را فراهم خواهد کرد تا بتوانید به پشت میکروفون رفته و یک تمرین کوتاهی را داشته باشید. در نهایت این امر که در حین سخنرانی خود برای حفظ تمرکز تمامی عوامل مزاحم نظیر تلفن همراه خود را خاموش کنید، به بهبود عملکرد شما کمک شایانی را خواهد کرد.

5-با محیط خود به سازگاری دست پیدا کنید

هرگز نباید تصور کرد که یک سخنران خوب باید یک الگوی رفتاری مشخص داشته باشد. برای مثال شما نمی توانید برای کودکان رفتارهایی مشابه سخنرانی خود برای متخصصین داشته باشید. به همین خاطر نیز لازم است تا در هنگام دعوت شدن، لیست مهمان ها را مورد بررسی قرار داده و در تلاش برای شناخت نسبی آنها باشید، با این حال در صورتی که تعداد شرکت کننده ها بسیار زیاد است، تنها شناخت مهمان های مهم کافی خواهد بود. در نهایت توجه داشته باشید که برخی از شناخت ها در حین سخنرانی شما به دست خواهد آمد. به همین خاطر نباید از تغییر ناگهانی الگوی رفتاری خود، واهمه ای داشته باشید. درواقع تمامی تلاش شما باید در راستای سازگاری بیشتر با محیطی باشد که در آن حضور دارید. به همین خاطر نباید هیچ اقدامی را بیهوده و یا غیرضروری تلقی کنید.

6-در تلاش برای گفت وگوی دوطرفه باشید

این امر که تصور کنید که تنها کافی است تا مطالب خود را بیان نمایید، از جمله اشتباهات رایج محسوب می شود. درواقع شما نباید افرادی که در جلسه حضور دارند را نادیده بگیرید. به همین خاطر نیز لازم است تا به آنها ارتباط کلامی داشته باشید. برای مثال حتی یک سلام و احوال پرسی کوتاه در ابتدای سخنرانی، خود به خود فضا را برای یک گفت وگوی دوطرفه مهیا خواهد کرد. در نهایت نباید منتظر بمانید تا افراد از شما سوالات خود را مطرح کنند. در این رابطه پیشقدم شدن خود به افزایش اعتماد به نفس شما کمک خواهد کرد. علت این امر به این خاطر است که این اقدام باعث خواهد شد تا شما اوضاع را تحت کنترل خود حس کنید که خود دلیل برای استرس را باقی نخواهد گذاشت.

7-از تجسم مثبت استفاده کنید

با نگاهی به دانش های بسیار کاربردی نظیر ان ال پی و ذن، به تاکید تمامی آنها به تجسم مثبت پی خواهید برد. درواقع شما هر آن چیزی را که بتوانید تصور کنید، شانس رخ دادن آن در دنیای واقعیت را افزایش خواهید داد. به همین خاطر نیز توصیه می شود تا یک سخنرانی عالی برای خود را در ذهن همراه با جزییات کامل تصور کرده و همواره به خود با جملات مثبت، روحیه دهید. در این رابطه حتی این امر که خود را به جای سخنران ها و مجری های معروف و مورد علاقه خود قرار داده و در تمرین ها خود نقش آنها را بازی کنید، در بهبود روحیه و عملکرد شما تاثیر فوق العاده را خواهد داشت.

8-از معجزه تنفس عمیق غافل نشوید

در هنگام استرس و یا عصبانیت، عضلات افراد سفت خواهد شد. این امر حتی قدرت تکلم فرد را نیز با مشکل مواجه خواهد ساخت. فراموش نکنید که حتی بهترین مطالب نیز در صورتی که به خوبی بیان نشوند، از تاثیر لازم برخوردار نخواهند بود. به همین خاطر نیز توصیه می شود تا به صورت مکرر، تنفس عمیق داشته باشید. با انجام حتی یک دفعه آن نیز پی به اثرات فوق العاده آن خواهید برد. در آخر فراموش نکنید که دم شما باید از راه بینی و بازدم از دهان صورت گیرد. در غیر این صورت نمی توان تنفس خود را عمیق تلقی کرد.

9-لبخند بزنید

لبخند زدن باعث ایجاد احساس خوب در افراد می شود. درواقع به هر میزانی که حس درونی شما بهتر باشد، تاثیر عوامل منفی نظیر استرس نیز کاهش خواهد یافت. همچنین لبخند زدن باعث ترشح اندورفین می شود که به عنوان مسکن طبیعی از آن یاد می شود. بدون شک این امر باعث آرامش هرچه بیشتر شما خواهد شد. در نهایت این امر که در برخورد با مخاطبان خود، لبخند به همراه داشته باشید، باعث می شود تا این حس خوب به آنها نیز منتقل شود. درواقع شما تنها نباید به دنبال منتقل کردن اطلاعات به افراد باشید.

10-ورزش منظم را فراموش نکنید

مزیت اصلی ورزش مداوم، افزایش اعتماد به نفس افراد است. درواقع ریشه اصلی بسیاری از عدم تمایل افراد به سخنرانی، ناشی از همین کمبود اعتماد به نفس در آنها است. در این رابطه توصیه می شود تا در ابتدا به جای مراجعه به روانشناس ها و امتحان کردن روش های سخت، مدتی را به ورزش مداوم بپردازید. این امر بدون شک بر روی شما تاثیر مثبتی را خواهد داشت. درواقع بسیاری از افراد می توانند با این اقدام مشکل خود را برطرف کنند، با این حال در صورتی که هنوز هم با مشکل مواجه هستید، لازم است تا کمک گرفتن از یک روانشناس مجرب را در دستور کار خود قرار دهید، با این حال این امر به معنای عدم تاثیر ورزش نبوده و تنها به این امر اشاره دارد که مشکل شما بزرگتر از آن است که تنها با یک اقدام به صورت کامل برطرف شود.

11-بر روی توقف های خود کار کنید

اگرچه توقف کردن، امری طبیعی در هر سخنرانی محسوب می شود، با این حال این امر باید کاملا کوتاه و یا در راستای هدفی باشد. به همین خاطر نیز لازم است تا میزان توقف و یا استراحت های خود در حین سخنرانی را شناسایی کرده و برنامه ریزی ای برای هدفمند کردن آن داشته باشید. برای مثال نشان دادن یک کلیپ، خود فرصتی را برای استراحت شما مهیا خواهد کرد، با این حال در صورتی که بخواهید استراحتی بدون برنامه را داشته باشید، بدون شک با اعتراض مخاطبان مواجه خواهید شد.

12-زبان بدن را یاد بگیرید

این امر کمک خواهد کرد تا از حرکات بدن خود برای انتقال بهتر مفهوم مورد نظر استفاده کنید. همچنین با توجه به این امر که ذهن با بدن ارتباط مستقیمی را دارد، با آگاهی از اشتباهات رفتاری خود که بار معنایی منفی ای را به مغز انتقال می دهد، می-توانید نسبت به حذف آنها اقدام کرده و اوضاع را برای خود بهبود بخشید. برای مثال این امر که سر خود را کمی بالاتر از حد معمول قرار دهید، به افزایش اعتماد به نفس منجر خواهد شد.

13-آب بنوشید

درواقع هیچ نوشیدنی ای غیر از آب را نباید در حین سخنرانی خود مصرف کنید. علت این امر به خاطر نیاز شدید بدنی است که تنها با آن برطرف خواهد شد. در نهایت فراموش نکنید که بهترین اقدام برای رفع تشنگی، نوشیدن کمی آب خواهد بود. در این رابطه نیز بهتر است تا کاملا شمرده، آرام و به مقدار کم نسبت به مصرف آب اقدام کنید.

مطلب مرتبط: چگونه برای سخنرانی در هر شرایطی آماده باشیم؟

14-به گروه Toastmasters ملحق شوید

این گروه، انواع آموزش ها و تمرین ها را در راستای بهبود سخنرانی افراد ارائه می دهند که حاصل نتایج علمی و توصیه های افراد موفق در این زمینه است، با این حال شما تنها به کمک گرفتن از آنها تنها از طریق سایت محدود نبوده و می توانید در جلسات حضوری آن نیز شرکت کنید.

15-با ترس های خود مبارزه نکنید

از جمله تصورات بسیار غلط افراد این است که تصور می کنند که برای رفع مشکلات خود برای یک سخنرانی موفق، باید با احساساتی نظیر ترس و خشم مبارزه کرده و آن را نابود سازند. این امر در حالی است که تمامی آنها از جمله احساسات طبیعی افراد محسوب می شوند که به آن نیاز خواهید داشت، با این حال لازم است تا یا بگیرید که از هر یک در چه شرایطی استفاده کنید. برای مثال در هنگام یک سخنرانی، دلیلی برای ترس و یا خشم وجود ندارد. به همین خاطر نیز توصیه می شود تا به جای تلاش برای نابودی آنها، به دنبال رفع عواملی باشید که زمینه روز این احساسات شده و یا آنها را تحریک می کنند. این امر بدون شک مشکلات کمتری را برای عملی کردن آن به همراه خواهد داشت. در نهایت لازم است تا از بیش از حد ایده آل بودن فاصله گرفته و یک اشتباه را به معنای پایان کار خود و خراب شدن تمام سخنرانی تلقی نکنید. همچنین فراموش نکنید که برخی از اتفاقات، کاملا غیرمنتظره خواهد بود. به همین خاطر در صورتی که بیش از حد ایده آل گرا باشید، تنها خود را خسته خواهید کرد.

منبع : inc
برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/fjZWEgck
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه