اگرچه ویروس کرونا برای بسیاری از کسب و کارها یک فاجعه محسوب شده است، با این حال در این بین برخی از برندها نیز رشد چشمگیری را پیدا کردند. نمونه آن را می توان برند Zoom دانست که یک اپلیکیشن جهت برقراری تماس های تصویری به تعداد زیاد ( در حدود 100 نفر) است. درواقع با کمک این برنامه ارتباط با سایرین و امکان دورکاری بسیار مهیا خواهد بود. علی رغم محبوبیت سریع این برنامه، مدیران گوگل هنوز تردیدهایی را نسبت به امنیت آن داشته و به همین خاطر استفاده از آن را برای تمامی کارمندان خود ممنوع اعلام کردند. در رابطه با علت اصلی این تصمیم برخی بر این باور هستند که این اقدام گوگل تنها برای تبلیغ و استفاده بیشتر از برنامه های تولید خود (گوگل میت) است. برخی دیگر نیز ملیت چینی مالک این برند را بهانه ای برای این تصمیم عنوان کرده اند. درواقع با توجه به این مسئله که در حال حاضر روابط دو کشور چین و آمریکا مساعد نیست، حتی برندها نیز عملکرد محتاطانه تری را نسبت به یکدیگر پیدا کرده اند، با این حال واقعیت این است که باید این حدس ها را کنار بگذاریم. علت این امر به این خاطر است که این برنامه واقعا ضعف هایی را در زمینه امنیت اطلاعات کاربران خود دارد.
البته در این رابطه نمی توان مسئله رقابت را نیز فراموش کرد. درواقع Zoom رقیب گوگل محسوب شده و طبیعی است که این برند تمایل نداشته باشد که کارمندان با استفاده از آن، به نوعی تبلیغ رقیب را کنند. در هر صورت این اقدام مدیران گوگل کاملا درست بوده و ضروری است که برندی به بزرگی این شرکت، نسبت به امنیت اطلاعات کارمندان خود توجه ویژه ای را داشته باشد. در این بخش ذکر این نکته ضروری است که به صورت کلی، در شرایط قرنطینه، میزان استفاده از برنامه های تماس تصویری و ایجاد وبینار، افزایشی فراتر از حد تصور را پیدا کرده است و بنا بر آمارهای منتشرشده Zoom بیشترین میزان کاربر را دارد.
مطلب مرتبط: راهکار گوگل برای کاهش رشد ویروس کرونا
در این رابطه از برنامه های مطرح دیگری نظیر مایکروسافت تیمز و اسلک نیز می توان نام برد. نمونه ساده ضعف های برنامه مذکور را می توان Zoombombing دانست. برطبق آن افراد میتوانند با آگاهی از آیدی، به راحتی و کسب اجازه، وارد جلسات آنلاین شوند. اگرچه اعلام شده است که چنین افرادی تحت پیگیرد قانونی قرار خواهند گرفت، با این حال با توجه به وجود چنین ضعف هایی، توصیه می شود که کسب وکارها و افرادی که اطلاعات جلسه برای شان اهمیتی حیاتی دارد، از جایگزین های دیگری در این رابطه استفاده کنند. در این راستا اسپیس ایکس و ناسا نیز سیاستی مشابه را در پیش گرفته اند. حال باید دید که واکنش مدیران این برنامه نسبت به این اقدام گوگل، چه خواهد بود.