در بازار به شدت رقابتی حال حاضر، این امر بسیار مهم است که استخدام های خوبی را داشته باشید. درواقع حتی از دست دادن یک روز هم می تواند نتایج بدی را به همراه داشته باشد. با این حال سوال مهم این است که چگونه می توان استخدامی بدون ریسک را داشت. در این زمینه اگرچه توصیه های مختلفی وجود دارد. با این حال یکی از اقداماتی که بسیار تاثیرگذار است، استفاده از تست های روان شناسی محسوب می شود. درواقع این تست ها حتی می تواند شما را نسبت به چندین مصاحبه کاملا بی نیاز کند و براساس آمارهای به دست آمده، افراد کاملا مناسبی را به مصاحبه اصلی دعوت نمایید. در این راستا مزایای استفاده از تست های روان شناسی در روند استخدام را از زبان 9 کارآفرین موفق جهان که این شیوه را چند سالی است مورد استفاده قرار داده اند، بررسی خواهیم کرد.
1-کشف توانایی ها و استعدادهای پنهان (دیوید گران)
در مصاحبه های شغلی همواره به رزومه افراد و مطرح کردن چند سوال بسنده می شود. این امر در حالی است که شما نمی توانید با چنین اقدامات سطحی ای، به عمق مهارت ها و استعدادهای افراد پی ببرید. درواقع بسیاری از مهارت ها وجود دارد که اگرچه مستقیما در کار دخیل نیستند، با این حال بی تاثیر هم نبوده و خود می تواند مزیت رقابتی محسوب شود. درواقع تست های روان شناسی این امکان را در اختیار شما قرار می دهد که بدون نیاز به طی کردن مسیر طولانی و اختصاص زمان، به درک خوبی از نقاط قوت و ضعف دست پیدا کنید. پس از آن می توانید نسبت به گزینه های موجود، تصمیم گیری بهتری را هم داشته باشید. در این زمینه بهتر است که تنها به یک تست محدود نشوید و حداقل از سه تست شخصیتی استفاده نمایید.
مطلب مرتبط: چه سوالاتی در جلسات استخدامی رد و بدل می شود؟
2-سنجش میزان تناسب با فرهنگ سازمانی شرکت (اندرو شراگ)
این امر که کارمندانی را در اختیار داشته باشید که کاملا با فرهنگ سازمانی شرکت هماهنگ هستند، امری بسیار مهم بوده و در این زمینه فراموش نکنید که استخدامی فردی ناهماهنگ، می تواند کل بدنه شرکت را با مشکل مواجه سازد. با این حال نمی توان نسبت به گفته های یک نفر در روز مصاحبه، اعتماد زیادی را داشت. از دل رزومه نیز اخلاقیات را نمی توان کشف کرد. در این رابطه اگرچه برخی از مدیران بر این باور هستند که بهترین اقدام تماس گرفتن با مدیر شرکت قبلی می باشد با این حال در بسیاری از موارد، دسترسی های لازم وجود ندارد و ممکن است بنا به دلایلی نظیر یک دعوا در شرکت، مدیران نظراتی غیرواقعی را مطرح نمایند و یا تعریف هایی را داشته باشند که ابدا دلیل خاصی نداشته و تنها می خواهند که پشتیبان نیروی سابق خود شوند. با این حال در آزمون ها، افراد نمی توانند حدس بزنند که کدام گزینه ها، مورد نظر شما بوده و به دنبال چه تیپ شخصیتی هستید. به همین خاطر می توانید از آنها برای پیدا کردن هماهنگ ترین افراد با فرهنگ سازمانی خود، استفاده نمایید.
3-آشنایی با سبک کاری (ناتالی لوسیر)
واقعیت این است که حتی اگر تمامی کارمندان شما مطابق فرهنگ سازمانی باشند با این حال آنها همچنان افرادی متفاوت محسوب می شود. به همین خاطر نیز ضروری است تا نسبت به سبک کاری آنها، به آگاهی لازم دست پیدا کرده و در نهایت بتوانید بهترین نوع همکاری را داشته باشید. در این زمینه ممکن است یک کارمند روحیه دورکاری را نداشته باشد. تحت این شرایط می توانید این اقدام را برای سایر کارمندان مورد استفاده قرار دهید که البته این امر یک مثال ساده محسوب می شود. به صورت کلی اطلاعات جامع شما در این زمینه کمک خواهد کرد تا از نیروی کاری به عنوان بازوی اجرایی شرکت، بهترین استفاده را داشته باشید. در این زمینه نیز تست های روان شناسی کمک بسیاری را می کند.
4-آگاهی نسبت به نقاط ضعف و قدرت (جرد اتکینسون)
همانطور که در موارد قبل نیز عنوان شد، آگاهی از نقاط قوت و ضعف کمک خواهد کرد تا ضمن استفاده در جایگاه مناسب، برنامه ریزی های لازم برای پیشرفت نیروی کاری خود را داشته باشید. این امر درست به مانند رفتار مربیان در باشگاه های ورزشی است که تلاش می کنند ضمن حمایت از نقاط قوت هر یک از ورزشکاران، نقاط ضعف آنها را نیز بهبود بخشند. در این رابطه نکته جالب این است که بسیاری از افراد درک درستی از نقاط قوت و ضعف خود نداشته و در اینجا نیز تست های روان شناسی کمک بسیاری را می کند.
5-ایجاد جوی بی نظیر (ساموئل تیموتی)
هنگامی که افرادی را در اختیار داشته باشید که کاملا با فرهنگ سازمانی شما هماهنگ هستند این موضوع باعث خواهد شد تا بتوانید قوانین مناسبی را نیز تعیین کرده و در نهایت جوی بی نظیر را در شرکت تجربه کنید. این امر در حالی است که براساس نظرسنجی های جهانی، بسیاری از شرکت ها از جو مورد نیاز برای راندمان کاری مناسب برخوردار نبوده و تعامل میان کارمندان (کار تیمی) در وضعیت خوبی قرار ندارد. تحت این شرایط شما با استفاده از تست های شخصیت شناسی و به صورت کلی تست های روان شناسی، می توانید جو مورد نیاز را ایجاد نمایید.
مطلب مرتبط: سوالات رایج در جلسات استخدامی همراه با پاسخ های مناسب
6-شخصیت شناسی واقعی (استفانی ولز)
واقعیت این است که بسیاری از افراد تظاهر به چیزی می کنند که ابدا واقعیت آنها نبوده و این امر شما را در شرایطی پرریسک قرار می دهد. به همین خاطر لازم است تا به معنای واقعی شخصیت افراد را بشناسید. خوشبختانه امروزه تست های روان شناسی دارای تفسیرهای کامل بوده و می توانید افراد را با قرار دادن در گروه های مختلف، به خوبی بشناسید و بهترین الگوی رفتاری را با آنها داشته باشید. این امر در حالی است که بسیاری از مدیران به خاطر مشغله های زیاد کاری خود، عملا فرصتی برای ارتباط گرفتن با کارمندان ندارند و این امر می تواند یک نقطه شروع بسیار خوب باشد.
7-تقویت مهارت مدیریتی (بلر ویلیامز)
واقعیت این است که یک مدیر براساس تاثیری که در شرکت دارد، ارزیابی خواهد شد. در این رابطه فراموش نکنید که شما همواره باید به افرادی نظیر سرمایه گذارها، پاسخگو باشید و اگر نتوانید بهتر از مدیر قبلی عمل کنید، به سادگی اخراج خواهید شد که این امر یک موضوع منفی در رزومه کاری محسوب می شود. تحت این شرایط با استفاده از تست های روان شناسی، می توانید مدیریت بهتری نسبت به تیم کاری خود داشته باشید و در نهایت نتایج بهتری را هم به دست آورید. به همین خاطر نیز توجه به این موضوع کاملا ضروری است.
8-ایجاد تیمی پویا (نیک دی آنجلو)
شما می توانید نتایج تست های روان شناسی که کارمندان جدید آنها را انجام داده اند، در اختیار تیم کاری خود قرار دهید. این موضوع باعث خواهد شد تا آنها بتوانند به خوبی افراد جدید را درک کرده و سریع تر به رفاقت لازم برسند. در این زمینه می توانید نتایج تست های کارمندان حال حاضر را نیز در اختیار نیروهای جدید قرار دهید تا درک متقابل لازم شکل گیرد. این امر در حالی است که معمولا افراد به زمانی بیش از سه هفته نیاز دارند تا با تیم جدید به همدلی و درک لازم برسند و این امر به معنای صرفه جویی در زمان و کسب نتایج به مراتب بهتر خواهد بود.
مطلب مرتبط: بهترین سوالات برای جلسات استخدامی و جواب های هوشمندانه آنها
9-شناخت محرک های انگیزشی (بوراک لابونسکی)
واقعیت این است که جهان امروز حتی نسبت با 20 سل قبل نیز تفاوت بسیاری را پیدا کرده است. درواقع سرعت تغییرات در بالاترین حد خود قرار دارد. تحت این شرایط دیگر نمی توان با الگوهای قدیمی، مدیریت تیم خود را در اختیار داشت. در این رابطه حقوق ثابت، موضوعی منسوخ شده می باشد. با این حال همه افراد به یک شکل ترغیب نمی شوند که نهایت تلاش خود را داشته باشند. به همین خاطر بسیار مهم است که محرک های انگیزشی هر فردی را شناسایی نمایید. برای مثال بسته سفر ممکن است برای فردی که بیشتر زمان خود را در خانه سپری می کند ابدا جذاب نباشد و این امر باعث می شود تا از تلاش ها و هزینه های خود، نتایج لازم را به دست نیاورید. در این رابطه تست های روان شناسی کمک می کند تا محرک های مورد علاقه هر فرد را شناسایی کرده و از آن در راستای افزایش راندمان کاری و تعیین پاداش ها، استفاده نمایید.