مدیرکل اداره فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: پرداخت عوارض ورودی تلفن همراه برای مسافران ایران به هیچ عنوان سلیقه ای نیست.
حمید دهقانی نیا در گفت وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که حقوق ورودی تعیین شده در قالب اجرای طرح رجیستری برای مسافران خارجی چه قدر است؟ گفت: حقوق ورودی را ما تعیین نمی کنیم و برهمین اساس در جریان آن نیستم.
وی در پاسخ به اینکه مگر برای اجرای طرح رجیستری کمیته ای شامل نمایندگان تمام بخش های مرتبط برای تعیین این موضوع تشکیل نشده است؟ نیز توضیح داد: واردات تلفن همراه و اخذ ورودی از آن، امری تخصصی است که باید توسط ارزیاب گمرک و براساس تجربه و دوره ای که او دیده صورت گیرد.
مدیرکل اداره فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان این که این تعرفه در هر نوع گوشی متفاوت خواهد بود، در پاسخ به اینکه آیا براین اساس نباید تعرفه های موجود مشخص باشد؟ گفت: این بخش کدهای تعرفه ای خاص خود را دارد و براساس ارزش گوشی تلفن همراه این تعرفه ها تعیین می شود که تعیین این تعرفه ها از سوی ارزیاب گمرک براساس قوانین و مقررات صورت می گیرد.
به گزارش ایسنا، پیش از این دهقانی نیا در نشستی خبری درباره گوشی هایی که متعلق به توریست ها و مسافرانی که به ایران مراجعه می کنند، توضیحاتی داده و اعلام کرده بود که گمرک برای این نوع گوشی ها یک بازه زمانی ۳۰ روزه در نظر گرفته است اما به طور کلی درباره مسافران ایران باید چند نکته را در نظر گرفت. اول اینکه اگر قرار باشد این افراد بیش از ۳۰ روز در ایران مانده و از سیم کارت ایرانی استفاده کنند، گوشی آنها مشمول طرح رجیستری شده و باید حتما وارد سامانه شوند تا این گوشی را به ثبت رسانند.
وی گفته بود که اگر افراد از سیم کارت های خارجی استفاده کنند، شامل اجرای طرح رجیستری نخواهند شد. از سوی دیگر با توجه به تمهیدات در نظر گرفته شده نیازی به آن نیست که افراد بدو ورود خود برای ثبت تلفن همراهشان به سامانه مربوطه مراجعه کرده یا راهی گمرک شوند. پیشنهاد ما آن است که افراد یک هفته تا ۱۰ روز پس از ورود به ایران در صورتی که قصد اقامت بیش از یک ماه را دارند، این اقدام را انجام دهند.
اگرچه در نهایت از سوی دهقانی نیا رقم هایی که به عنوان حقوق ورودی موبایل در نظر گرفته شده اعلام نشد اما طبق قوانین موجود برای واردات تمامی کالاها به ایران لازم است رقمی معادل ۹ درصد مالیات برارزش افزوده پرداخت شود، علاوه بر این یک تعرفه چهار درصدی دیگر نیز به کالاها تعلق می گیرد که جمع این دو رقم ۱۳ درصد شده و این رقم برای واردات تمام کالاها لحاظ می شود حال اینکه آیا این ارقام برای تلفن همراه که وسیله ای دست دوم و جزو وسایل شخصی فرد محسوب می شود هم لحاظ می شود یا خیر سئوالی است که انتظار می رود حداقل از سوی مسئولان گمرک توضیح شفافی درباره آن ارائه شود.