گوگل در سال گذشته ۲۰۱۷ میلادی، بیش از ۷۰۰ هزار اپلیکیشن آلوده و مشکوک به داشتن بدافزار را از فروشگاه اینترنتی پلی استور خود حذف کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از سی نت، این روزها که بازار بدافزارهای مخرب و حملات سایبری، هک و سرقت اطلاعات کاربران از طریق لینک ها و اپلیکیشن های مخرب و آلوده به بدافزار بسیار داغ شده، خوب است بدانیم که غول تکنولوژی گوگل در سال گذشته ۲۰۱۷ میلادی به منظور حفاظت از اطلاعات، حریم شخصی و خصوصی افراد و همچنین جلوگیری از نفوذ و هک مجرمان سایبری بیش از ۷۰۰ هزار اپلیکیشن مشکوک را از فروشگاه اینترنتی و آنلاین پلی استور خود حذف کرده است.
البته این در حالیست که گوگل برای توسعه دهندگان اپلیکیشن های مختلف مقررات و قوانین سخت گیرانه ای را به منظور حفاظت از اطلاعات گوشی و رایانه کاربران تاکنون در دستور کار خود قرار داده است.
با این حال باز هم گاهی متخصصان امنیت سایبری گوگل یا سایر موسسات تحقیقاتی فعال در زمینه امنیت سایبری بدافزار و ویروس های جدید و پنهانی را در برخی از این برنامه ها و نرم افزارها کشف می کنند که باعث می شود گوگل آنها را به سرعت از فروشگاه اینترنتی خود یعنی پلی استور پاک کند و بدین گونه مانع دسترسی کاربران بیشتری به آنها شود. هرچند که این عمل تنها صورت مساله را پاک می کند و کاربرانی که قبلتر آن را دانلود و نصب کرده بودند، همگی در معرض سوءاستفاده و نفوذ بدافزار مذکور قرار می گیرند.
به عنوان مثال کمتر از یک ماه پیش بود که متخصصان امنیت سایبری در موسسه تحقیقاتی چک پونت به گوگل اعلام کردند که بدافزاری در اپلیکیشن ها و بازی های مخصوص کودکان در فروشگاه اینترنتی پلی استور گوگل وجود دارد که می تواند به آنها تصاویر غیراخلاقی نشان دهد. شرکت گوگل نیز بلافاصله پس از بررسی موضوع، ۶۰ اپلیکیشن مشکوک و آلوده به این بد افزار را از پلی استور خود حذف کرد.
اندکی پیشتر از این هم برخی از اپلیکیشن های مربوط به فلاش لایت یا چراغ قوه بودند، آلوده به بدافزار بودند و گوگل باز هم بلافصله بعد از تشخیص و بررسی موضوع، آنها را از پلی استور حذف کرد.
حالا این غول تکنولوژی آمریکایی در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است که تنها در سال گذشته ۲۰۱۷ میلادی به منظور حفظ اطلاعات کاربران و افزایش امنیت سایبری دستگاه های آنها، ۷۰۰ هزار اپلیکیشن آلوده را از پلی استور خود پاک کرده است.
آندرو آن - مدیر تولید پلی استور گوگل - در این خصوص می گوید:" ما با استفاده از تکنولوژی های جدید و به روزی همچون یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی توانسته ایم که بسیاری از اپلیکیشن های آلوده و مشکوک را بلافاصله تشخیص داده و پاک کنیم و متاسفانه با پیش رفتن زمان، این حملات سایبری و بدافزارها هرروزه پیشرفته تر شده و واکنش ما نیز سریع تر شده است و این روند همواره ادامه خواهد داشت".
حملات بدافزارها، باج افزارها و ویروس های رایانه ای که در سال ۲۰۱۷ در مقایسه با سالهای گذشته به بیشترین حد خود رسیده بود، هم اکنون تحقیقات جدید صورت گرفته، پیش بینی می کنند که سال آینده میلادی حملات سایبری توسط بدافزارهای جدید رکورد خواهند زد. طبق آمار، حملات سایبری در سال گذشته میلادی ۲۰۱۷نیز به اوج خود رسیده است.