ویژگی هایی مانند تماس امن و سفر اشتراکی، راه حل های جدید شرکت های حمل ونقل آنلاین برای حل مشکلات نقض حریم خصوصی و بحران های مربوط به آلودگی هوا هستند که شاید با استفاده از آنها بتوان راهی برای حل بخشی از این بحران ها یافت.
به گزارش ایسنا، پلیس فتای پایتخت هفته گذشته توصیه هایی به شهروندان درباره استفاده از خودروهای حمل ونقل اینترنتی کرد. پلیس فتا از شهروندان خواست حتی الامکان از شماره تلفن اصلی خود برای ثبت نام در نرم افزارهای آنلاین حمل ونقل اینترنتی استفاده نکنند؛ اطلاعیه ای که نشان دهنده ی حساسیت پلیس فتا و مشتریان شرکت های حمل ونقل اینترنتی نسبت به حفظ حریم خصوصی شان است. حساسیتی که با راه اندازی کسب وکارهای اینترنتی در جامعه روزبه روز افزایش یافته است.
همین حساسیت شرکت های حمل ونقل را بر آن داشته که امکانات و استانداردهای خود را در راستای حفظ حریم خصوصی مشتریان افزایش دهند و روی راهکارهای ارتقای امنیت مسافران کار کنند. تا جایی که به استارت آپ های ایرانی مربوط می شود، شرکت های پرقدرت تر سعی کرده اند با اصلاح دستورالعمل های جذب راننده و ایجاد امکان به اشتراک گذاری اطلاعات راننده و سفر از سوی مسافر، امنیت خود را تا حد امکان ارتقا دهند.
سامانه حمل ونقل آنلاین اسنپ در یکی از آخرین اقدامات خود با هدف بالا بردن امنیت سفر و کاهش دغدغه های ناشی از درز اطلاعات فردی راننده و مسافر اقدام به اجرای طرح «پنهان سازی شماره تماس ها» یا «تماس امن» کرده که با همکاری یک شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور به مرحله اجرا درآمده است. تماس امن به صورت پایلوت در مشهد اجرایی شده و بعد از آن به شهرهای اراک و ارومیه راه پیدا کرده است.
طبق گفته مدیران اسنپ، این طرح به زودی به کلیه ۱۶ شهر تحت پوشش این سرویس تسری خواهد یافت. ژوبین علاقبند -نایب رئیس هیئت مدیره اسنپ- تصریح می کند این برگ جدیدی در کارنامه اسنپ برای ارتقای رضایتمندی مشتری و بالا بردن ضریب امنیت خدمات این شرکت برای راننده و مسافر است.
تاکسی های اینترنتی؛ عامل تشدید یا تعدیل آلودگی هوا؟
موضوع حریم شخصی مسافران تنها مسئله ای نیست که دامن شرکت های اینترنتی را گرفته است. اختلاف نظر پیرامون تاکسی های اینترنتی با موضع گیری اخیر شهرداری تهران که این استارت آپ ها را عامل تشدید آلودگی هوای پایتخت خواند وارد دوره جدیدی شده است. محسن پور سید آقایی، معاون حمل و نقل ترافیک شهردار تهران هفته گذشته در مصاحبه ای با رسانه ها انگشت اتهام در مساله آلودگی هوا را به سوی تاکسی های اینترنتی نشانه رفت، اگرچه اظهارات بعدی او گواهی بر این وضعیت بود که اختلاف نظر اصلی بر سر سازوکارهای نظارتی و اصرار شهرداری بر کنترل عملکرد تاکسی های اینترنتی است.
البته ادعاهایی چون نقش شرکت های حمل و نقل اینترنتی در تشدید آلودگی هوای کلان شهرها مورد تامل است، زیرا به هر حال تقاضا برای تاکسی و پیک در شهرها حجم تقریبا ثابتی دارد و اگر این تقاضا از طرف شرکت های حمل و نقل اینترنتی بر آورده نشود از راه های دیگر برآورده خواهد شد. این در حالی است که تاکسی های اینترنتی در کشورهای توسعه یافته چنان جایگاهی پیدا کرده اند که از حمایت های دولتی برخودار هستند. این شرکت ها درآمد تاکسیران ها را بالا برده، هزینه های مشتریان تاکسی را کاهش داده و به دلیل جلوگیری از گردش بی هدف تاکسی ها به کاهش آلایندگی هوا کمک شایان توجهی کرده اند.
استارت آپ ها در آن سوی آب ها برای کاهش هزینه مشتریان به دنبال جا انداختن استفاده اشتراکی مسافران هم مسیر از یک خودرو هستند که طبعا حجم تردد خودروها را در شهر کاهش می دهد. در همین راستا نیز چندی پیش ژوبین علاقبند، نایب رئیس هیئت مدیره اسنپ در نشست با سورنا ستاری -معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری- خبر از راه اندازی سرویس سفر اشتراکی اسنپ در آینده نزدیک داد. در نهایت از تماس امن تا سفر اشتراکی، به نظر می رسد با وجود مشکلات و بحران های موجود، شرکت های حمل ونقل آنلاین در پی یافتن راه حل های تازه اند.