برای شناخت بیشتر مارکتینگ ایمیلی به عنوان ابزار حفظ مشتری، بیایید نگاه دقیق تری به مارکتینگ دیجیتال بیندازیم. برای این کار، از تعریف گروه گارتنر استفاده می کنیم تا دریابیم ایمیل چگونه با طرح و نقشه ما تناسب و سازگاری دارد.
گارتنر، مارکتینگ دیجیتال را به عنوان «مجموعه ای از روش ها تعریف می کند که به واسطه فناوری، توانمند شده و امکان بهبود و سامان دهی فرآیندهای مارکتینگ را جهت مشارکت در مکالمه ای پویا با افرادی که تأثیرگذار، خریدار و در نهایت گروه هدف هستند، فراهم کرده و مشتری ها را جذب و حفظ می کند.
به گزارش هورموند، مارکتینگ دیجیتال شامل توانایی برقراری ارتباط تعاملی با مشتری ها از طریق کانال های الکترونیکی مانند وب، ایمیل، دستگاه های هوشمند مانند تلفن، تبلت و برنامه های کاربردی موبایل است.
بنابراین ایمیل یک فناوری دیجیتال است که امکان برقراری مکالمه بین خریدار و فروشنده را فراهم می کند و اگرچه به بهترین شکل در فعالیت های مربوط به حفظ مشتری مانند ارتباطات مستمر از طریق خبرنامه و تبلیغات نقش دارد، بااین حال در هدف قرار دادن و دستیابی به مشتریان هم استفاده می شود. به خاطر برخی مسائل قانونی و ماهیت ناخواسته هرزنامه ها، پاسخ مشتریان به ایمیل زمانی بهتر است که رابطه استواری برقرار باشد (ضمنا واژه «اسپم» – به معنی هرزنامه- از یک نمایش طنز تحت عنوان مونتی پایتون گرفته شده که در آن این واژه بارها و بارها تکرار شده و درواقع این کلمه ریشه در محصول شرکت هرمل ندارد.)
همانطور که دریافتیم شرکت ها باید خود را بشناسند و یک راهبرد جایگاه یابی مناسب برای خود در نظر بگیرند تا بتوانند به این ترتیب فعالیت های مربوط به مارکتینگ دیجیتال را آغاز کنند. مرحله بعدی، تعیین هدفی واضح در زمینه فناوری دیجیتال است. این اهداف را می توان با توجه به چرخه عمر مشتری تعیین کرد. همانطور که چرخه عمر مشتری نشان می دهد، ایمیل ابزار مناسبی برای حفظ مشتری است. دلیل آن این است که ایمیلی که مورد انتظار باشد، به احتمال زیاد توسط مشتری های فعلی بازشده و خوانده می شود.
در حقیقت، همانطور که چهار مبنای ارائه مارکتینگ دیجیتال نشان داده اند، ایمیل به تنهایی و به خودی خود عمل نمی کند. مارکتینگ موبایلی در کنار جست وجو، رسانه های اجتماعی و طراحی وب سایت برای مارکترهای دیجیتال حائز اهمیت بوده و می تواند مورداستفاده مارکترهای ایمیلی نیز قرار گیرد. در حقیقت، وفاداری با ایمیل و موبایل به عنوان ابزارهای مارکتینگ به طور جدایی ناپذیری درهم تنیده شده است.
به عنوان مثال، فروشگاه رک روم شوز موفق شد از طریق تجزیه وتحلیل اطلاعات مشتری، یک برنامه وفاداری مبتنی بر کسب اجازه را برای مشتریان خود، یعنی مادران پرمشغله، طراحی کند. ازآنجاکه مشتریان تقاضای دسترسی سریع به پاداش های خود را داشتند، شرکت خدمات دیجیتالی را ارائه کرد که از طریق یک برنامه موبایل قابل دسترسی بود. یادآورهایی توسط پیام های ایمیلی ارسال می شدند.
مشتریان پیام های ایمیلی را به دلیل تعداد کاراکترهای محدود متن پیام ترجیح می دادند. بااین حال، آنها چه قبل، چه بعد و چه در طول تجربه خرید ایمیل ها را اغلب از طریق پلتفرم های موبایلی باز می کردند. نتایج مربوط به وفاداری و فروش، شگفت انگیز بود. به این ترتیب، این شرکت موفق شد نسبت به گذشته، ۲۰درصد بیشتر از کل بودجه ای که مشتریان برای خرید کفش اختصاص داده بودند، به دست آورد (سهم از کیف پول مشتری). فروشگاه رک روم شوز افزایشی را نیز در تعداد مشتریانی که سالانه بیش از ۴۰۰ دلار خرج می کنند، تجربه کرد.