سه شنبه, ۶ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Tue, 26 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

قرآن کریم، کتاب آسمانی ما مسلمانان و وحی منزل از خدای رحیم و کریم به نبی اخلاق و رحمت محمد مصطفی (ص)، بیش از ۱۴ قرن است که با نور و ذات قدسی اش، رهنما و رهگشای صدها میلیون نفر از مسلمان بوده است. امروز که اسلام و قرآن و پیامبر رحمت و ائمه معصومین (علیهم السلام) از سوی جاهلان به ظاهر مسلمان یا ناآگاهان ضد اسلام، دستخوش لوث و آلودگی شده و هر روز جنایات متعددی به نام اسلام و قرآن در زندگی بشر در حال رقم خوردن است و از دیگرسو عده ای ناآگاه، تمام اسلام را همین پنداشته اند و خاک بر آفتاب نورانی اسلام می پاشند، بهترین و بیشترین حمایت از اسلام و قرآن، معرفی صحیح و همه جانبه اسلام و بعد رحمانی و اخلاقی آن و تبلور اعجاز و تقدس قرآن است.

وظیفه ما است که بیش از پیش اسلام و قرآن را بشناسیم و آن را بشناسانیم و با اجتهاد و تدبر و تفکر در قرآن و تفاسیر جدید و به روز از این مفاهیم و تعالیم، بتوانیم بهره گیری و استفاده خویش از آنها را تعالی بخشیم.

در مقاله پیش رو و با ذهن و نگاه نه چندان گسترده و عمیق من، از جزء 20 قرآن، ۲۰ آموزه و درس جالب در زمینه موفقیت، مدیریت و بهروزی، قابل استخراج به نظر رسید که بی گمان در همین جزء از قرآن، درس ها و تعالیم دیگری نیز نهفته است و ۳۰جزء قرآن عظیم و دیگر تعالیم و معاریف نبی اکرم، هزاران نکته روشن و غیر روشن برای ما به میراث گذاشته است که فقط باید آنها را ببینیم و درک کنیم. با این پیش زمینه ۲۰ درس موفقیت از جزء ۲۰ قرآن کریم را با هم مرور می کنیم.

7- معاشرت با نادان، اشتباهی بزرگ

سَلَامٌ عَلَیكُمْ لَا نَبْتَغِی الْجَاهِلِینَ؛ سلام (وِداعِ ما) بر شما باد، ما به سراغ جاهلان نمى‏رویم. (قصص/۵۵)

یکی از سفارش های مهم در قرآن کریم دوری از معاشرت با نادان ها و جاهلان است و در این آیه نیز تصریح شده که معاشرت با افراد نادان، اشتباهی بزرگ است. از یکسو افراد نادان، وقت و انرژی انسان را هدر می دهند، از دیگر سو بر روح و روان و شخصیت ما تأثیر گذار هستند و در نهایت از آنجا که آدمی به تدریج به میانگین شخصیت افرادی تبدیل می شود که با آنها حشر و نشر می کند، قهرا در معاشرت با افراد نادان، هم شکل و هم رأی و هم شخصیت آنها خواهد شد.

۸ – چگونگی نگاه به دنیا

وَمَا أُوتِیتُم مِّن شَیءٍ فَمَتَاعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَزِینَتُهَا وَمَا عِندَ اللَّهِ خَیرٌ وَأَبْقَى أَفَلَا تَعْقِلُونَ؛ و آنچه به شما داده شده، بهره‏ زندگى دنیا و زینت آن است (كه فانى و زودگذر است)، در حالى كه آنچه نزد خداست، بهتر و پایدارتر است. پس آیا نمى‏اندیشید؟!  (قصص/۶۰)

نوع نگاه انسان به دنیا تأثیر زیادی بر عملکرد او خواهد داشت. در طول تاریخ نگاه رهبانی و زاهدانه صرف به دنیا و نگاه نهایی و غایی به آن، هر دو انسان را از عملکرد مناسب و تأثیر گذار بودن و مفید بودن در جامعه دور کرده است.

آدمی باید بداند و درک کند که دنیا و مافیها و ثروت و مال، ماندنی نیست و بهره زندگی دنیا فانی و زودگذر است، اما اگر به عنوان ابزار به این موارد نگاه کند که می تواند موجبات رشد و تعالی خود شخص و اطرافیان و جامعه خود را به واسطه آنها فراهم آورد، در این صورت، شیوه عملکردش بهتر خواهد شد.

به طور کلی نگاه قرآن به دنیا به این شکل است که ثروت و دارایى خود را محصول تلاش و زرنگى خویش نپنداریم كه هر چه هست از خداوند است. بدانیم که نعمت‏هاى دنیوى، محدود است، ولى پاداش الهى، نامحدود و غیر قابل تصور، دنیا لهو و لعب است، دنیا بازیچه است، دنیا اندك و ناچیز است، زندگى دنیا مایه‏ غرور و اغفال است، دنیا غنچه‏اى است كه براى هیچ كس گُل نمى‏شود. و باید بدانیم که تمام اینها در مورد کسانی است که از اخلاق و رعایت اصول اخلاقی غافل شده اند و به دنیاپرستى روی آورده اند؛ در عین حال اگر افرادى در چارچوب عدل و انصاف سراغ دنیا بروند و از كمالات دیگر و آخرت غافل نشوند و حق محرومان را ادا كنند و در تحصیل دنیا یا مصرف آن ظلم نكنند، این گونه مال و دنیا فضل و رحمت الهى است.

۹ – اهمیت صبر

وَقَالَ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَیلَكُمْ ثَوَابُ اللَّهِ خَیرٌ لِّمَنْ آمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا وَلَا یلَقَّاهَا إِلَّا الصَّابِرُونَ؛ و (اما) كسانى كه علم و آگاهى (واقعى) به آنان داده شده بود، گفتند واى بر شما! پاداش الهى براى كسانى كه ایمان آورند و كار شایسته انجام دهند (از این مال و ثروت)، بهتر است و (البته) جز صابران، آن  (پاداش) را دریافت نخواهند كرد. (قصص / ۸۰)

در آیات بسیاری از قرآن کریم بر اهمیت صبر تأکید شده و خداوند متعال حتی تأکید کرده است که ان الله مع الصابرین! صبر در زندگی روزمره و در قبال مشکلات و ضعف ها و کاستی ها، صبر در برابر مصائب دنیوی، صبر در برابر مشکلات زناشویی، صبر در روابط اجتماعی و صبر در کسب و کار، همگی از مصادیق مؤثر و کارآمد صبر است که راهگشای موفقیت و بهروزی هر انسانی می تواند باشد. در این آیه نیز تأکید شده است که ایمان و عمل صالح در صورتی پایدار خواهد بود که همراه با صبر باشد.

محقق و پژوهشگر مدیریت

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/gdfUcXaq
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه