شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با افزایش 8 واحدی به رقم 78 هزار و 867 واحد رسید. در چهارمین روز معاملاتی هفته بازار سهام، نماد كشتيرانی ايران با 24 واحد، نماد سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشيمی تأمين با 14 واحد، نماد پالايش نفت بندرعباس با 14 واحد، نماد بانك ملت با 13 واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در افت شاخص کل بورس داشتند. در مقابل نماد مبین متعلق به پتروشيمی مبين با 39 واحد و نماد همراه متعلق به شركت ارتباطات سيار ايران با 16 واحد افزایش، بیشترین تاثیر مثبت را در برآورد این نماگر به دوش کشید.
بازار سهام نیازمند تداوم حمایت حقوقی ها
با حمایت شرکت های حقوقی از بازار سهام، شاخص کل بورس تهران بار دیگر بر مدار مثبت قرار گرفت. در عین حال پایان اصلاح قیمت ها در اغلب نمادهای معاملاتی به ویژه در بازار دوم بورس باعث شد تا فرصتی برای تحرک نوسان گیران برای جمع آوری سهام فراهم شود.
همچنین تداوم جذابیت بازار بدهی برای معامله گران در حالی ادامه پیدا کرد که نگاه های سرمایه گذاران بورسی به گزینه های دولت در وزارت اقتصاد دوخته شده است تا بر اساس آن استراتژی خرید و فروش خود را تعیین کنند. در چنین شرایطی روز سه شنبه بازار سهام متعادل بود و با حمایت حقوقی ها از نماگرهای شاخص ساز روند رو به رشد خود را آغاز کرد. با این حال طی روزهای اخیر فقدان نقدینگی در بازار سهام بیش از پیش به چشم می آید و یکی از عوامل آن بسته بودن نمادهای بزرگ بانکی است. بر این اساس تنها حمایت مداوم حقوقی ها از بازار سهام می تواند روند مثبت شاخص کل را ادامه دار کند.
با گروه های بازار سهام
در ادامه روند رکودی گروه خودرو تعداد زیادی از سهام های این گروه با روند کاهشی در قیمت پایانی مواجه شدند. شروع بازار همراه با دادوستدهای مثبت و متعادل گروه خودرویی بود اما در ادامه با افزایش عرضه ها و عقب نشینی خریداران، نوسانات منفی گروه نمایان شد. در گروه فلزات اساسی نیز تعدادی از نمادها با روند رو به کاهش در قیمت پایانی مواجه شدند، اما تعداد بیشتری از سهم ها شاهد روند افزایشی بودند هرچند که این افزایش چندان چشم گیر به نظر نمی آمد.
در گروه استخراج کانه های فلزی تعدادی از نمادها با رشد همراه بودند اما سهم هایی که رشد کردند از روند صعودی کمی برخوردار بودند و دو سهم اندکی در قیمت پایانی شان افت کردند. اکثریت قندی ها روند کاهشی را تجربه کردند به طوری که نمادهای قند ثابت خراسان، شهد و فرآورده های غذایی و قند چهارمحال بیش از چهار درصد روند کاهشی را در قیمت شان تجربه کردند.
رشد 4 واحدی آیفکس
افزایش شاخص کل فرابورس، حجم، ارزش و تعداد دفعات معاملات، اتمام پذيره نويسي سهام در دست انتشار گروه توسعه هنر ايران و بازگشایی دو نماد معاملاتی مهمترین رخدادهای بازار فرابورس ایران یک روز مانده به پایان خردادماه به شمار می روند. امروز تعداد 783 میلیون ورقه بهادار در 29 هزار دفعه به ارزش بیش از 3 هزار و 665 میلیارد ریال دادوستد شد که نسبت به روز معاملاتی پیشین به ترتیب رشد 137، 5 و 337 درصدی حجم، تعداد دفعات معاملات و ارزش آن را به ثبت رساند.
شاخص کل فرابورس نیز برای دومین روز متوالی به روند صعودی خود ادامه داد تا با رشد 4 واحدی آیفکس کانال 900 واحدی را پس بگیرد. نمادهای شاوان، سرچشمه، میدکو، بکهنوج، شراز، حریل و بساما تا سطح حداکثر 0.8 واحد تاثیر مثبت بر شاخص داشتند.
نگاهی به تابلوهای معاملاتی فرابورس حاکی از آن است نمادهای «کمرجان»، «کرمان» و «سرچشمه» در حالی بیشترین رشد قیمت را تا سقف 5 درصد تجربه کردند که نمادهای «ثالوند»، «قچار» و «افرا» متحمل افت قیمت تا سطح 4.6 درصدی شدند. همچنین نمادهای «ذوب»، «فولای» و «ساینا» نیز سه نمادی بودند که به عنوان پربیننده ترین نمادهای معاملاتی معاملات را به پایان رساندند. برخی صنایع فرابورسی نیز در تمامی یا اغلب نمادها رشد قیمت و سبزپوشی را تجربه کردند.
به این ترتیب گروه های استخراج کانه های فلزی، استخراج ذغالسنگ، محصولات کاغذی، انتشار، چاپ و تکثیر، لاستیک و پلاستیک، پالایشی ها، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم و کاشی و سرامیک از جمله صنایعی بودند که کفه نمادهای سبزپوش آن ها بر نمادهای قرمز سنگینی می کرد.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com