یکشنبه, ۳۱ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Sun, 21 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تعریف و طراحی کدهای شناسایی و رهگیری برای کالاها در سه گروه مختلف خبر داد و گفت: با رونمایی از سامانه شناسه کالا، امکان ایجاد شناسه و کد رهگیری برای کالاها به صورت الکترونیکی فراهم شده است.

به گزارش «فرصت امروز» یدالله صادقی روز گذشته در نشست خبری به مناسبت رونمایی از سامانه شناسه کالا، از طراحی کدهای شناسایی و رهگیری برای کالاها در سه گروه مختلف خبر داد و افزود: گروه اول این کالاها دارو، مکمل های دارویی، تجهیزات پزشکی، لوازم آرایشی، تلفن همراه و تجهیزات ارتباطی قابل نصب سیم کارت و دخانیات است و این کالاها از تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ملزم به واردات براساس شناسه مربوطه هستند و این شناسه در مبدا سفارش داده می شود و برخلاف طرح شبنم، قرار نیست داخل کشور کدی سفارش داده یا نصب شود.

او گروه دوم کالاهای وارداتی را لوازم برقی، لوازم خانگی برقی، قطعات مصرفی و یدکی وسایل نقلیه، فرآورده ها و مشتقات نفت و پتروشیمی، طلا و شمش و مصنوعات زینتی، منسوجات و پوشاک، اسباب بازی، دام زنده (گوشت سفید و قرمز) دانست و گفت: از تاریخ ۳۱ خردادماه استفاده از شناسه واردات برای واردات تمام این کالاها الزامی است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گروه سوم را کالاهایی چون محصولات کشاورزی (شامل برنج، گندم، دانه های روغنی، کنجاله، سموم و بذرها و. . .) معرفی کرد و گفت: طبق آیین نامه های موجود لازم است واردات این محصولات نیز از تاریخ 31 خردادماه با شناسه های تعریف شده انجام شود.

یک هزار و ۴۹۷ قلم کالا در سامانه شناسه کالا ثبت می شود

معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت کل اقلام مشمول سامانه شناسه کالا را یک هزار و ۴۹۷ قلم کالا اعلام کرد و با اعلام ثبت شناسه برای حدود ۴۰۰ هزار قلم کالای دارویی با راه اندازی این سامانه گفت: کاهش هزینه اسناد مبادله شده، کاهش زمان و شفاف سازی بیشتر از مهم ترین اهداف راه اندازی این سامانه است و کل اقلام مشمول یک هزار و ۴۹۷ کالا است که حدود ۴۰۰ هزار قلم کالای دارویی در حوزه پزشکی نیز باید گام به گام وارد سامانه شوند.

وی با تأکید بر این موضوع که انبارهای نگهداری کالا نیز باید نسبت به دریافت شناسه انبار در سامانه جدید شناسه کالا اقدام کنند، عنوان کرد: شفاف سازی فرآیندهای تجاری با امکان رصد و کنترل کالا از لحظه ورود و تولید تا مرحله عرضه، با سامانه الکترونیکی شناسه کالا فراهم می شود.

وی با اشاره به این موضوع که برای شفافیت بیشتر از سیستم های مالی مانند pos نیز استفاده خواهد شد، گفت: تمامی کالاهای عرضه شده در بازار باید شناسه کالا منطبق بر شناسنامه کالا دریافت کنند که شناسنامه کالا خصوصیات، ابعاد و رنگ کالاها را دربر می گیرد و بین 8 تا ۱۲ رقم ویژگی مختلف برای کالاها متغیر است. معاون اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت شناسه را سبب ایجاد امکان تمایز بین کالاها در عرضه دانست و گفت: خاصیت کد رهگیری نیز این است که امکان تمایز بین تعداد اقلام از هر کالا را فراهم می آورد.

سامانه شناسه کالا به شفاف سازی و کنترل قاچاق کمک می کند

صادقی با بیان اینکه واردکننده باید به سامانه جامع تجارت مراجعه و طبق دستورالعمل اقدام کند، گفت: وقتی کالاها در سیستم نصب شناسه وارد شدند، شناسه رهگیری روی کالا پیاده می شود که هم امکان رصد در سطح بازار را دارد و هم امکان ممیزی کالاهایی که به شکل قانونی تولید یا وارد شده فراهم می شود.

وی افزود: 10 کارگروه در گروه های کالایی مختلف 11 دستورالعمل را حاوی قواعد کسب و کار برای ایجاد شناسنامه و تولید شناسه ایجاد کرده اند.

معاون امور اقتصادی و بازرگانی با بیان اینکه صرف به کارگیری شناسه رهگیری مباحث مربوط به قاچاق کالا را برطرف نمی کند، اضافه کرد: براساس این سیستم جامع، تجارت هم شفاف تر می شود و هم زمینه ای فراهم می شود که بعد از اینکه اطلاعات کالا در سامانه بیمه و حمل و نقل درج شد، کالا به انباری می رود که دارای شناسه است.

وی ادامه داد: تمام مراکزی که محل دپو و نگهداری کالا هستند، شناسه انبار دریافت می کنند و همه کالاهای تولید داخل و وارداتی به هر جا می روند باید دارای شناسه باشند و این شناسه و کد رهگیری مجموعه ای را تشکیل می دهد که به شفافیت گردش کالا کمک می کند و در کنترل قاچاق نیز مؤثر است.

به گفته صادقی، کاربران با استفاده از اطلاعات مندرج در راهنمای سامانه شناسه کالا می توانند طی فرآیند مشخصی ثبت نام کنند و برای استفاده از این سامانه کاربر باید ابتدا اطلاعات مربوط به احراز صلاحیت (دارا بودن کارت بازرگانی، شناسه صنفی و شماره ملی شرکت) را ثبت کند و بعد از ورود به سامانه باید مشخص کند که آیا کالای وارداتی از مبدا GTIN دارد یا اینکه کاربر خودش GTIN  دریافت کرده است.

وی توضیح داد: گزینه دوم این است که کالای وارداتی GTIN ندارد و باید از مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران   (IranGS1) ایران کد دریافت کند یا از شناسه داخلی سامانه استفاده کند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/X0LbdajP
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه