دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری دیروز با محوریت مباحث اقتصادی برگزار شد. خلاصه صحبت های 6 نامزد منتخب را در ادامه می خوانید:

جهانگیری

- قاچاق کالا یکی از آسیب های تولید داخل است و توسط کسانی انجام می شود که می خواهند با این روش به تولید کشور ضربه بزنند.

- در گذشته متأسفانه قاچاق افزایش یافت، به طوری که در مقطع تحویل گرفتن دولت حدود ۲۵ میلیارد دلار قاچاق انجام می شد، اما در این سه سال با اقدامات انجام شده این میزان به ۱۲ میلیارد دلار کاهش یافته که بخشی از آنها که مربوط به کوله بری ها و ته لنجی هاست. ما مزاحم آنها نمی شویم و آنها می توانند تحت مقررات کار خود را انجام دهند.

- در مقطعی به دلیل شعار پدیده قاچاق و فساد افزایش یافت. نمایندگان همان تفکر امروز در صحنه مبارزه حضور دارند و می خواهند با همان روش ها عمل کنند. مردم باید بدانند چقدر حرف های نامزدها علمی است.

- نامزدها از سابقه خود نترسند و بگویند در زمینه مبارزه با قاچاق کالا در قوه قضاییه و نیروی انتظامی چه اقداماتی کرده اند.

- ما در دولت اصلاحات قاچاق را در حد 2 تا 3 میلیارد دلار داشتیم، اما روزی که مجدد دولت را تحویل گرفتیم با ۲۵میلیارد دلار قاچاق مواجه شدیم؛ اینکه در عرض سه سال توانستیم قاچاق را به نصف برسانیم یک موفقیت بوده است.

- وقتی مسئله حقوق های نجومی مطرح شد دولت خودش وارد شد و از دیوان محاسبات خواست تا این موضوع را بررسی کند و با متخلفان برخورد کند، اما شما با املاک نجومی چه کردید؟

- در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، دادستان گفت به ۵۹ مورد تخلف در شهرداری رسیده ایم؛ مجلس هم خواست تحقیق و تفحص کند اما شما لابی کردید و نگذاشتید. آقایان می خواهند با همان روحیه نظامی گری مملکت را اداره کنند؛ بانک شهر را به یک مفسد اقتصادی واگذار کردند، حالا مدعی مبارزه با فساد شده اند.

میرسلیم

- برنامه های بسیار مهمی که در چارچوب اقتصاد مقاومتی تدوین شده این است که به نفت به عنوان یک ماده خامی که می تواند تولیدکننده مواد میانی و محصولات نهایی با ارزش باشد، توجه کنیم. خام فروشی نفت تحت الشعاع استفاده از نفت قرار می گیرد. با توجه به ارزش افزوده که کالاهای میانی و کالاهای اساسی دارد نسبت به خام فروشی، استفاده درست و بهینه از نفت ما را وادار نمی کند که استخراج غیرصیانتی داشته باشیم.

- استفاده درست و بهینه از نفت ما را وادار نمی کند که منابع نفتی خود را بفروشیم همانند روشی که امروز، دولت انتخاب کرده و به آن افتخار می کند. فروش نفت را از ۱.۵ میلیون بشکه به ۲.۵ میلیون بشکه رسانده این جای افتخار ندارد.

- توسعه صادرات نیازمند برنامه های درست و اساسی دارد، اما امروز شاهد آن هستیم تعرفه ها به گونه ای است که صادرات ما به کشورهای خارجی به نفع واردکنندگان است. باید نوعی از صادرات مورد تشویق قرار بگیرد که منفعت و سود برای کشور در پی داشته باشد و آن نیازمند سیاست های تشویقی دولت است.

- آقای روحانی برنامه ما برای توسعه کشور خام فروشی نبود. شما به جای اینکه حق کشور را بگیرید دست به خام فروشی می زنید، آقای جهانگیری همکاری با همسایگان را به خام فروشی ربط می دهید.

- متأسفانه قوانین ثبات ندارند و شما آقای روحانی آیا از برجام که این همه سنگش را به سینه می زنید استفاده کردید. ما در دولت مان از برجام که ابهام زیادی دارد و ناقص است به بهترین شکل استفاده می کنیم.

- یک مدیریت جدی لازم است برای اینکه بتوانیم پایین دستی های پتروشیمی های مان را گسترش دهیم. برخی از محصولات پتروشیمی دهها برابر سود دارد نسبت به نفت، عقل مان کجا رفته؟

- سیاست خارجی ای درست است که بتواند همکاری با همسایگان را برای برداشت درست از منابع مشترک افزایش دهد نه اینکه دست به برداشت بیشتر از منابع بزنیم و من معتقدم از قراردادهایی که استعماری است مثل IPC باید جلوگیری شود.

- آقای روحانی شما از برجام با همه ایراداتش، نتوانستید استفاده کنید، اما ما در دولت بعد این کار را خواهیم کرد.

روحانی

- یکی از ارکان بزرگ اقتصادی، بانک ها هستند. در بودجه عمرانی تصمیم داریم تقویت و همکاری با بانک ها را افزایش داده و با همکاری هم، طرح های عمرانی را انجام دهیم.

- مؤسسات اعتباری غیرمجاز در دولت قبل به وجود آمد و وقت ما را گرفت جلسات بسیاری برای حل مشکلات مردم در این بانک ها گذاشتیم و تلاش بسیاری برای حل مشکلات بانک میزان که مربوط به دستگاه آقای رئیسی بود، شد.

- از بانک ها برای کمک به تولید باید استفاده کنیم. ۲۴هزار واحد تولیدی در پنج سال گذشته از تسهیلات بانکی استفاده کردند که باعث شد بنگاه های اقتصادی کوچک رشد کند.

- از طریق بانک ها، سرمایه خارجی را جذب می کنیم، برای حل مشکلات اقتصادی و ریشه کن شدن فقر. یکی از راه ها تقویت بانک ها و گرفتن اعتبارات از بانک های خارجی است. با یکی از بانک های خارجی به توافق رسیدیم تا 1۰میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری کنند.

- دوستان ما مرتب می گویند ما به مردم برای یارانه و شغل  پول می دهیم. اعلام کنند که این پول ها را می خواهند از کجا بیاورند؛ استقراض از بانک مرکزی برای این اقدامات موجب تورم ۶۰ تا ۷۰درصدی می شود.

- ۷۰ میلیارد کل بودجه یارانه ماست که طبق برنامه مجلس تقسیم می شود. سوال این است امروز مردم یارانه نقدی را بیشتر دوست دارند یا طرح تحول سلامت را. در دولت بعد برنامه داریم که هر روستایی به هر میزان که سرمایه برای اشتغال بیاورد، دو برابر هم دولت روی آن می گذارد تا تولید رونق پیدا کند.

- آقای رئیسی بارها اعلام کردند که بهتر است بین دولت فعلی و دولت گذشته مناظره شود. بنده فکر می کنم بهتر است با خود آقای رئیسی مناظره کنیم، زیرا همه افراد دولت قبل در ستاد آقای رئیسی هستند و برای ایشان برنامه می نویسند. ما حاضر هستیم نسبت به همه مسائل موضوعی کشور مناظره بگذاریم.

- آقای رئیسی می گویند در دولت قبل اتفاقاتی افتاده و گذشته است، مگر شما در دولت قبل در قوه قضائیه نبوده اید، چطور رسیدگی نکردید، چطور ۳.۶ میلیارد دلار پول مردم را آمریکایی ها توانستند ضبط کنند درحالی که در سال ۸۶ و ۸۷ ما ۱۰ ماه فرصت داشتیم تمام این اوراق را برگردانیم.

- شما که در قوه قضائیه بودید، چه کار کردید؟ نفت به یک فرد فاسد داده شد، شما چه کردید؟ در تامین اجتماعی که یکی از دوستان قضایی شما رفت، مفاسد زیادی اتفاق افتاد، مفاسد نفت هم از تامین اجتماعی آغاز شد. الان ۳.۸ میلیارد پول مردم معلوم نیست کجاست، با امضای چه کسانی این اتفاق افتاد، بعضی از آنها را آقای رئیسی کاملا می شناسد؛ به هر حال ایشان در قوه قضائیه و سازمان بازرسی بوده است، چطور این اتفاقات در دولت قبل بررسی نشده است؟

- مگر در دولت قبل سازمان بازرسی و قوه قضائیه وجود نداشته است؟ چطور الان اگر کوچک ترین تخلفی رخ دهد، سخنگوی قوه قضائیه فورا اعلام می کند؛ البته کار خوبی است اگر عادلانه باشد، خوب است اعلام شود.

- کجا بود سخنگوی قوه قضائیه در دولت قبل با شرایطی که برای مردم پیش آمد؟ دارو در خیابان نبود و مردم صف بسته بودند، در بیمارستان ها سوزن جراحی نبود، در آن زمان مگر شما مسئول نبودید، نظارت نمی کردید، چرا به مردم نگفتید و چرا نظارت نکردید؟

- ما چیزی را حواله به آینده نمی دهیم، ۲۰میلیون تن تولید مواد غذایی در این دولت افزایش یافته است، وضع کشاورزان ما بهتر شده است، کشاورزان ما امروز پول گندم را ۱۷ برابر سال ۹۱ دریافت کردند؛ آیا ما چیزی را آینده حواله می دهیم!

- ۱۵.۱ درصد معوقات در ابتدای این دولت وجود داشت، امروز معوقات ما حداکثر ۱۰درصد است، بنابراین ما توانستیم بانک ها را در مسیر درست قرار دهیم؛ نظارتی که امروز در بانک ها می شود، با دولت قبل قابل مقایسه نیست.

- آقای قالیباف در بانک خودشان می داند که نظارت بانک مرکزی خیلی بهتر از سال های قبل شده است، مصوبه شورای عالی امنیت ملی و دستور رهبری بوده است. سال گذشته ما ۹۰۰۰ میلیارد تومان وام ازدواج دادیم، ۱۷ هزار میلیارد تسهیلات به بنگاه های کوچک و متوسط داده شد، ۴۳درصد تسهیلات بیشتری پرداخت شد؛ نباید غیراخلاقی حرف بزنیم.

- چرا کلام غیراخلاقی به کار می برید، شما که نیاز ندارید، در طول این چهار سال با همه امکانات تان علیه دولت کار کردید، هر روز تخریب کردید، شما و دوستان تان ساختمان های مجلل در شمال تهران درست کردید، شبانه روز علیه دولت فیلم درست کردید، در روزنامه های خودتان علیه دولت تخریب کردید.

- دیگر نیاز نیست شبانه دوستان شما سی دی و جزوه پخش می کنند، فکر می کنم نیازی به این کار نباشد؛ شما به اندازه کافی تخریب کرده اید.

هاشمی طبا

- عظمت، استقلال و آینده ایران براساس تولید و امکانات مختلف در کشور فراهم می آید و زیربنای همه این موارد هم در درجه اول اولویت حفظ ایران است که باید همچون دوران دفاع مقدس که کشور را اداره کردیم به این امر هم بپردازیم.

- ما پس از آن دوران چه کردیم، ما محیط زیست ایران، نفت، گاز، جنگل را در کشور تخریب کردیم، بنابراین نخستین تلاش برای این مسئله باید احیا و مدرنیزاسیون سیستم کشاورزی باشد که به آینده زندگی ما بر می گردد.

- ما باید تولیداتی داشته باشیم که قابل صادر کردن باشد و نباید انتظار داشته باشیم که پیشرفت در زمینه صنایع با ایجاد بنگاه های زودبازده حاصل شود.

- ما باید رونق تولید، صنعت و اصلاح کشاورزی را در دستور کار داشته باشیم و در درجه اول اولویت هم حفظ ایران و توجه به امر افزایش تولید و صادرات را مدنظر داشته باشیم.

- آقای میرسلیم استاد سوال پرسیدن هستند، بد نیست به این سوال من جواب بدهند که ایشان زمانی ۱۵ سال رئیس هیأت مدیره یک شرکت موتورسازی بودند، در آن مقطع زمانی چه تحولی را در آن شرکت ایجاد کردند؟

- ما باید کاری کنیم که صنعت و تولیدات ما به سمت صادرات برود، اگر صنعت ما به جای آنکه بر مبنای صادرات باشد، فقط رفع نیازهای داخلی را مدنظر داشته باشد، اهداف اقتصاد مقاومتی به طور کامل رعایت نشده است.

- اینکه گفته می شود بسیاری از صنایع ما امروز غیرفعال و خوابیده است، به این دلیل است که آنها دچار فرسودگی تکنولوژیکی شده اند و توان صادر کردن محصولات خود را ندارند.

- من معتقدم ایجاد اشتغال باید از طریق توسعه توریسم باشد که می توانیم از این طریق ایجاد اشتغال داشته باشیم.

- برخی از آقایان می گویند می توانند فلان مقدار ایجاد شغل کنند، من هم اینجا اعلام می کنم می توانم ماهی یک میلیون شغل ایجاد کنم، اما این شغل ها پایدار نخواهد بود، بنابراین این صحبت ها و وعده ها صحیح نیست.

- یکی از کارهایی که امروز می توانیم انجام دهیم، صادرات خدمات مهندسی نیرو، نفت و برق است. باید تولیدات داخلی را مورد حمایت قرار دهند تا بتوانند کالاها و تولیدات خود را صادر و با بازار جهانی رقابت کنند.

- تمام شرکت های ما باید این مسئله را مدنظر داشته باشند که مشتری در بازار جهانی پیدا کنند و به صادرات برسند، نه اینکه کالای خود را صرفا در ایران به فروش برسانند.

- سرمایه گذاران خارجی هم باید جهت انجام کاری که در کشور ما انجام می دهند، منتفع شوند؛ بنابراین این طور صحبت کردن در خصوص سرمایه گذاران خارجی صحیح نیست.

رئیسی

- دولت مهدوی دولتی است که دولتمردانش خداترس هستند و تقوا دارند و در عین حال، قدرت اجرایی برای مردم دارند، بنابراین انتظار مردم این است که دولت، دولتی باشد که هم ویژگی خداترسی داشته باشد و هم کارآمد باشد. این درحالی است که توجه به مردم، از ویژگی های دولت مهدوی است که باید روی این متمرکز شد که دیگران چطور مشکل دارند.

- قبلا یارانه داشتیم، ولی یارانه را عده ای خاص دریافت می کردند، درحالی که با قانون هدفمندی قرار بود علاوه بر اینکه همه مردم بهره مند شوند، در بخش های اقتصادی نیز از این یارانه ها برای توسعه استفاده شود، البته این یارانه امروز با فراز و فرودهای خود اجرایی شده است، اما در دولت کنونی فقر بیشتر شده است.

- با این ۴۵ هزار تومانی که دهک های پایین دریافت می کنند و امکان اداره زندگی آنها هم نیست، کار را نباید ادامه داد، بلکه یارانه باید افزایش یابد، اما اینکه از کجا تأمین منابع شود، سوال درستی است؛ باید منابع آب، برق، نفت، گاز و بنزین که در مرحله ای گران شد را به سمت خود مردم هدایت کرد. یعنی توزیع یارانه برای خود مردم باشد.

- ما اگر به عنوان دولت، مسئولیت در مقابل مردم داریم، باید به مردم توجه کنیم. الان سفره مردم کوچک تر شده است، اما باید پرسیدکه آیا اقلامی همچون برنج، روغن، گوشت و کره قیمتش افزایش یافته است، درحالی که سفره ها گران تر شده است پس باید برای خانوارهایی که مشکلات زیادی دارند، فکری کرد.

- قانون هدفمندی باید به طور کامل پیاده سازی شود و ما آنچه که در برنامه گفتیم، مکتوب است و مردم در برنامه ما ملاحظه خواهند کرد. اما منابع برای افزایش یارانه ها پیش بینی شده است؛ یعنی هم در رابطه با شغل هم در برابر یارانه ها برنامه داریم.

- طرح سلامت را اجرا کردید، طرح سلامت از طرح هایی بود که با نیت خوب آغاز شد اما الان با افزایش تعرفه ها با نیت اول یکی است؟

- این نقدینگی که ۷۰۰ هزار میلیارد تومان می گویند یعنی در واقع دست کردن در جیب مردم.

- ۱۰۰ هزار میلیارد می دادید به آقای نعمت زاده برای کشور خودش.

- بنده اعلام می کنم مناظره بگذارند من به عنوان نماینده قشر کارگر، زنان بی سرپرست و بسیاری که حرف دارند اما بلندگو ندارند، با آقای روحانی مناظره کنم. من مانند آقایان روزنامه که تا حرفی زده شد تیتر کنند؛ خودم حرف خودم را می زنم. شما یارانه ها را گرفتید، قانونش هم مشخص است، شما به عنوان دولت پرخرج هستید امروز ۲۵۰ هزار میلیارد هزینه اضافه کردید.

- یارانه را بدید مردم چرا شما تصرف می کنید؟ می گوییم کسی که پول و نان ندارد دولت نسبت بهش مسئولیت دارد؟ اگر دارد که چرا نکردید؟ اگر ندارید پس نگویید در تبلیغات تان. چه قدر لیست بزرگی از کارهایی هست که در دولت تان نکردید. چه کارها که باید می کردید و نکردید.

- آقای روحانی شما برای مردم عقل قائل شوید، مردم را عاقل بدانید، اهل فکر بدانید. مردم می دانند به که رأی بدهند.
قالیباف

- امروز کشور ما با یک بحران اقتصادی از جمله بیکاری، رکود و گرانی روبه روست.

- در حوزه گرانی گفته می شود تورم کنترل شده، اما مردم می دانند که گرانی هنوز وجود دارد؛ شکر از ۱۵۰۰ به ۳۵۰۰ تومان رسیده، اشتغال و بیکاری از 3.5 میلیون تا ۶ و ۷ میلیون رسیده، تعطیلی کارگاه ها وجود دارد، در چنین شرایطی وظیفه همه دولت هاست که تدبیر کرده و به کمک مردم بیایند.

- به نظر من دولت آقای روحانی نتوانست موفق عمل کند و به کمک مردم بیاید، در برخی زمینه ها با افزایش هزینه خود، حتی دست در جیب مردم شد، با افزایش قبوض آب، برق و تلفن، فشار یکنواختی به مردم به خصوص قشر محروم آمد.

- در حوزه مالیات وقتی می خواهیم رشد کنیم، چرا به تولیدکنندگان به خصوص تولیدکنندگان کوچک تخفیف یا معاف مالیاتی نمی دهیم؟

- ۴۰ درصد فرار مالیاتی در کشور داریم و در مالیات بر ثروتمندان کمترین سهم دریافت را داریم.

- باید در دولت مردم اشتغال و افزایش کار را دنبال کنیم که مشکل بیکاری حل شده و رونق و تولید در کشور ایجاد شود.

- خوشبختانه آقای روحانی هم قبول کردند که باید برویم به سراغ نیروهای جویای کار و آنها را شناسایی کنیم و سایتی برای کارآفرینان ایجاد کنیم؛ بگذریم از اینکه با شکایت ایشان، سایت ما بسته شد و سایت خودشان راه افتاد.

- مالیات را باید عادلانه کرد و از اقشار محروم نیز حمایت کنیم.

- وعده ها و تعهداتی که به مردم دادم، از جنس عدد و رقم است؛ من مدیر اجرایی بودم، کار کردم، با حرف و شعار نیست.

- آقای جهانگیری می دانند ما وعده ۱۰۰ کیلومتر مترو را اجرا کردیم، این روشن است، سابقه من خُلف وعده ندارد، مردم مطمئن باشید 5میلیون شغل را اجرایی می کنیم و ۱.۲ درصد از این اشتغال را در مناطق روستایی با تأکید بر محصولات کشاورزی و گیاهان دارویی انجام می دهیم.

- در حوزه صنایع سنگین، نفت، پتروشیمی و توجه به صنایع پایین دستی آن و نیز رانت خواری که شغل اساسی مشاغل پایین دستی است، کار می کنیم و برای کارگاه های از کار افتاده نیز برنامه داریم.

- در حوزه ساختمان رونق ۱۶- داریم که به آن رونق می دهیم، در حوزه گردشگری و IT ماهانه و سالانه به مردم گزارش می دهیم.

- آقای روحانی شما به گونه ای در صحبت هایتان تعریف کردید که انگار اشکالی در اقتصاد کشور نیست، اما بدانید هر قدر شما و آقای جهانگیری بگویید و حتی بقیه افراد دولت را هم بیاورید، نمی توانید از کارنامه دولت دفاع کنیم؛ بی قانونی دولت اینجاست که برنامه ششم تصویب شده، شما فقط چهار برگ در این باره دادید و بعد هم آن اختلاس رخ داد.

- حتماً افزایش درآمد ۲.۵ برابری برای بخش ارزی و ریالی کشور امکانپذیر است، همانطور که خودتان گفتید امسال فقط ۲۰ میلیون دلار یک نمونه آن بود؛ برای این کار باید به بخش خصوصی و تعاونی ها اعتماد کنیم.

- بانک ها، بخش فولاد و پتروشیمی دست چه کسانی است، وقتی اعتماد به منابع داخلی ندارید و امنیت سپرده گذاری در مؤسسه هایی مانند کاسپین را نمی توانید تأمین کنید، سرمایه گذار به این کشور نمی آید.

- من در دولت نیستم اما قوی ترین دیپلماسی شهری در دولت من اتفاق افتاد و دبیرخانه دیپلماسی شهری در تهران است.

- تا فساد در این کشور جمع نشود، این وضع درست نمی شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/PzSJ8Zjq
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه