به گزارش سازمان ملل متحد، نا امنی غذایی، باعث افزایش مهاجرت در جهان می شود. به گفته این سازمان، درحالی که تعداد بی سابقه ای از مردم در سراسر دنیا به دلیل جنگ و درگیری و منازعات خشونت بار مجبور به ترک کشورشان هستند، اما فقدان غذا مهاجران بیشتری را وادار می کند تا از مرز ها عبور کنند.
سازمان غذایی جهان در اعلامیه ای گفته است: «هر یک درصد ناامنی غذایی روند مهاجرت مردم را ۱.۹درصد بالا می برد». این نهاد همچنین اضافه می کند که علاوه بر آن، با طولانی شدن درگیری ها و جنگ ها در هر سال، ۰.۴ درصد در رقم مهاجرت ها افزایش رخ می دهد.
براساس تحقیقات اخیر سازمان غذایی جهان، پدیده مهاجرت با توجه به کمبود فرصت ها، بالا رفتن هزینه ها و شرایط مخاطره آمیز درطول سفرهای مهاجرتی، متقابلا موجب بالا رفتن نرخ عدم امنیت غذایی می شود.
سازمان غذایی جهان روز جمعه گفته است که دسترسی اندک یا عدم دسترسی به غذا و سایر همکاری های بشر دوستانه، مردم را مجبور می کند که به مهاجرت ها همچنان ادامه بدهند.
دیوید بیاسلی، مدیر اجرائیه این نهاد نوشته است: «در سازمان غذایی جهان ما همه تلاش های خود را انجام می دهیم که برای پناهجویانی که گرسنه اند یا با فقدان مواد غذایی مواجه هستند، همکاری کنیم.
با دانستن و شناسایی عواملی که مردم را وادار به مهاجرت می کند، می توانیم به گونه بهتری به چالش اساسی مهاجرت های اجباری بپردازیم و اقداماتی را انجام دهیم که جلوی قربانی شدن مهاجران را بگیریم.»
واقعیت هایی از زبان مهاجران
سازمان غذایی جهان همچنین به گزارش هایی اشاره کرده است که به واقعیت بحران مهاجرت معنی می بخشد. یک خانم که از سوریه به اردن با خانواده خود فرار کرده بود، در گفت وگو با سازمان ملل گفته است: «ما مجبور بودیم برای زنده ماندن، سبزه ها را بخوریم. کودکانم تمام شب را از گرسنگی گریه می کردند.»
در سال ۲۰۱۵ رقم مهاجران به ۲۴۴میلیون نفر در سراسر جهان رسیده که تاکنون بی سابقه بوده است. در این میان تعداد مهاجرین، ۶۳ میلیون نفر شامل مهاجرانی بودند که مجبور به ترک خانه های شان به دلیل جنگ و نا امنی های حاصل از آن بودند.
گزارش های سازمان غذایی جهان همچنین نشان می دهد که درگیری های مسلحانه عامل عمده برای مهاجرت ها بوده است که پس از آن، حوادث طبیعی و عوامل اقتصادی جای می گیرند.
به گزارش این سازمان، آوارگان داخلی تلاش کرده اند در نزدیکی منطقه خود باقی بمانند. این نهاد نوشته است: «حدودا از هر 10 مهاجر سوری، هشت مهاجری که از آنها در این باره سوال شده بود گفته اند که دست کم یک بار در داخل سوریه آواره شده اند و ۶۵ درصد از پاسخ دهندگان دو یا سه بار در داخل کشورشان تجربه آوارگی را داشته اند. با این همه، این گزارش تأیید کرده که جامعه جهانی باید سرمایه گذاری بیشتری در بخش تأمین مواد غذایی و وسایل معیشتی انجام دهد تا از مهاجرت و آواره شدن بیشتر مردم جلوگیری شود.