مردم کره جنوبی دیروز (سه شنبه) پای صندوق های رأی رفتند تا رئیس جمهوری خود را انتخاب کنند. به نقل از شبکه خبری بی بی سی، کاندیدای چپ گرای کره جنوبی به نام «مون جائه-این» رقیب اصلی «آهن چئول-سو» میانه رو است.
این انتخابات در حالی به شدت زیر نظر است که اوضاع اقتصادی و تنش ها در بالاترین حد ممکن میان کره شمالی و جنوبی وجود دارد.
کاندیدای چپ گرای کره جنوبی به دنبال افزایش ارتباطات با کره شمالی است درحالی که پارک گئون های، رئیس جمهوری استیضاح شده کره جنوبی اصلاً به دنبال این مسئله نبود.
این کاندیدا از حزب دموکراتیک کره به دنبال پیروزی قاطع است، چراکه می گوید روی کار آمدنش می تواند تفرقه ملی را که ناشی از استیضاح پارک گئون های است، از میان بردارد.
وی پس از انداختن رأی خود به صندوق گفت: احساس می کنم تنها حزب من و خودم نیستیم که از بابت اوضاع در دولت درمانده شده ایم، بلکه مردم هم چنین احساسی دارند.
کاندیدای میانه روی کره جنوبی نیز گفت که مطمئن است می تواند پیروز شود و منتظر قضاوت مردم می ماند.
کاندیدای محافظه کار به نام «هونگ جون-پیو» نیز گفت که این انتخابات نبرد میان انتخاب ها میان یک دولت چپ گرای حامی کره شمالی یا دولتی است که از آزادی کره جنوبی حمایت می کند.
هونگ جون-پیو با بیان اینکه این رأی گیری جنگی میان ایدئولوژی هاست، رقیب لیبرالش را به جانب داری از کره شمالی متهم کرده است. او پس از انداختن رأی گفت: جنگ انتخاب نظام وجود دارد؛ اینکه مردم یک دولت چپ گرای مبلغ کره شمالی را بپذیرند یا دولتی را برگزینند که بتواند از آزادی جمهوری کره دفاع کند.
با این حال، نظرسنجی ها از سنگین بودن وزنه پیروزی به سمت مون جائه-این حکایت دارد. او پس از انداختن رأی گفت: تمام فکر و ذهنم را به انتخابات معطوف کردم و از پیروزی اطمینان دارم.
در انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی ۱۳کاندیدا با یکدیگر رقابت می کنند. ناظران انتظار دارند تعداد شرکت کنندگان در این انتخابات بالا باشد چون اکثر رأی دهندگان را جوانان تشکیل می دهند.
حوزه های رأی گیری در کره جنوبی ساعت ۲۰ روز گذشته به وقت محلی (۱۱ به وقت گرینویچ) بسته شدند و انتظار می رود پیروز این رأی گیری به زودی پس از بسته شدن حوزه ها اعلام شود.
این درحالی است که پیش از انتخابات کره جنوبی، کره شمالی خواستار کاهش تنش ها و اقدامات خصومت آمیز با سئول شده بود.
روزنامه رودونگ سینمون کره شمالی نوشت گروه های محافظه کار به دنبال افزایش تنش در شبه جزیره کره برای یک دهه بوده اند. به دست گرفتن دولت در کره جنوبی توسط محافظه کارها یک ضربه سخت خواهد بود.
روزنامه کره تایمز نیز گزارش داد که پیونگ یانگ نگران این است که یک دولت محافظه کار دیگر در کره جنوبی بر سر کار بیاید.