محققان و دانشمندان مؤسسه ماساچوست موفق به ساخت و توسعه روباتی به نام DCP شدند که می تواند در عرض کمتر از 14 ساعت یک خانه کامل را بسازد. تا همین چند وقت گذشته، تکنولوژی پرینت سه بعدی فقط در خدمت ساخت اشیای کوچک بود و امروز می بینیم که به ساخت خانه و سازه های بزرگ تر توسعه یافته است.
به گفته سایت فیگارو، روبات DCP قادر است در کمتر از یک روز ساختار کامل یک ساختمان را بنا سازد. این روبات با محتوای یک بازوی روباتیک ساخته شده است که می تواند با دقت بسیار بالایی عمل کند و نیروی جنبشی خود را از پنل های خورشیدی تأمین می کند. بازوهای روباتیک این دستگاه فوم های عایق را روی زمین پاشیده و آن را با سیمان پر می کند.
این روبات توانایی تکمیل یک ساختمان با فضایی به قطر 15 متر و ارتفاعی در حدود 4 متر را دارد که در کمتر از 14 ساعت ساخته می شود. این سیستم همچنین توانایی ساخت اشکال و نقشه های پیچیده را داراست.
ساختمان هایی که با این روش ساخته می شوند بسیار از نظر هزینه مقرون به صرفه تر بوده و سریع تر از ساختمان هایی که به روش سنتی هستند ساخته می شوند.
محققان در تلاشند قابلیت هایی را به این روبات اضافه کنند که بتواند کلیه امور ساخت و ساز، از انتخاب زمین و پاکسازی آن گرفته تا طراحی و تأمین مواد اولیه و ساخت خانه را بدون نیاز به دخالت انسان به انجام برساند.
اکنون محققان مؤسسه ماساچوست قصد دارند روبات خانه ساز خود را که در حال حاضر توسط یک کامیون حمل می شود، به یک وسیله خودکفا و مستقل تبدیل کنند که توان موردنیاز را از نور خورشید تأمین می کند و قادر است در مناطق دوردست بدون کمک انسان، براساس ویژگی های محیطی و شرایط منطقه، نقشه خانه را طراحی کند و بسازد.
ایده اصلی محققان ساخت یک ابزار کاملاً خودکار است که می توان آن را به قطب، کره ماه یا سیاره مریخ ارسال کرد تا تمام ساختمان های مورد نیاز مسافران آنجا را از قبل بسازد.
پیش از این شرکت Apis Cor که در حوزه پرینت های سه بعدی فعالیت دارد، با همکاری شرکت روسی PIK، از پرینتر سه بعدی کوچک و پرتابل ساخته شده توسط خود شرکت برای ساخت یک بنای معمولی 38 متر مربعی استفاده کرد که بهای کلی آن 10 هزار دلار تمام شده و در کمتر از 24 ساعت هم آماده شده است.