رشد اقتصادی چین کمی بیشتر از حد انتظار است. طی سه ماه اول سال جاری، تولید ناخالص داخلی چین رشد 6.9درصدی داشته که این رقم فرا تر از انتظارات بود. این در حالی است که در بازه زمانی مشابه سال گذشته، رشد اقتصادی این کشور تنها 1.3 درصد بوده است.
فعالیت های اقتصادی این کشور عمدتا در زمینه تولیدات صنعتی است، با این حال هنوز به شدت به صادرات و بخش املاک و مستغلات وابسته است.
آمار های اداره ملی آمار کشور چین نشان می د هد که اقتصاد این کشور 6.9درصد در سه ماهه اول سال رشد داشته است.
2016، کمترین رشد در 26 سال اخیر
رشد اقتصادی چین در سه ماه نخست سال جاری میلادی بیشتر از پیش بینی های انجام گرفته به کار خود ادامه داد و تمرکز دولت روی زیرساخت ها و همچنین شکوفایی بازار مسکن موجب شد بیشترین میزان تولیدات صنعتی این کشور در بیش از دو سال اخیر رقم زده شود.
در همین حال رشد اقتصادی این کشور با سریع ترین روند در یک سال و نیم اخیر به ۶.۹ درصد رسید؛ پیش از این به دلیل پیش بینی کاهش سرمایه گذاری، روند نزولی صادرات و خرده فروشی انتظار رشد اقتصادی کمتر از این برای چین در بهار متصور می شد. همچنین روند فعلی اقتصاد چین از داغ شدن بیش از حد بازار مسکن و صنعت فولاد این کشور حکایت دارد و به گفته برخی کارشناسان اقتصادی ممکن است این روند رو به رشد در سال جاری میلادی تداوم داشته باشد.
دولت چین تمایل دارد روی توسعه زیرساخت ها به منظور رشد پایدار در بلند مدت تمرکز داشته باشد. آمار منتشر شده نشان می دهد که مجموع سرمایه گذاری های داخلی، اعتباربخشی و نقدینگی در اقتصاد چین در سه ماه نخست سال جاری میلادی به رکورد یک تریلیون دلار رسیده که تقریبا معادل اقتصاد مکزیک است.
این در حالی است که میزان هزینه های دولت چین در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۱درصد افزایش را نشان می دهد و حاکی از رشد اقتصادی مطلوب چین در سال ۲۰۱۷ میلادی است. این رشد اقتصادی نسبتا قوی می تواند خبر خوشی برای اقتصاد جهانی باشد، اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که دولت چین همچنان برای تحریک اقتصاد این کشور به شدت به سیاست های تحریک اقتصادی وابسته بوده و همچنان از مولدهای اقتصادی قدیمی به عنوان پیشران استفاده کرده و اقدامات کافی برای کاهش ریسک افزایش شدید بدهی های خود انجام نمی دهد.