سینماگران برای بهبود وضعیت اقتصادی سینما پیشنهادهای مختلفی دارند؛ پیشنهادهایی که می تواند باعث رشد و شکوفایی صنعت سینما در کشور شود.
پوران درخشنده:
برنامه ریزی جدی تری برای تولید فیلم ها صورت گیرد
پوران درخشنده، کارگردان فیلم سینمایی «بچه های ابدی» از مدیریت سینمایی خواست برای سال 1396، برنامه ریزی جدی تری برای تولید فیلم های باکیفیت و حمایت از فیلم سازان باتجربه کند.
پوران درخشنده در گفت وگو با ایرنا افزود: صنعت سینمای ایران در سال 95 با همه فراز ونشیب هایی که طی کرد، در سطح متوسطی بود و امیدواریم امسال انگیزه بیشتری برای برقراری عدالت در ارتقای این صنعت ایجاد شود.
وی کسب جایزه معتبر سینمایی (اسکار و کن) برای فیلم اصغر فرهادی در سال 95 را مهم ترین رویداد ملی و بین المللی سینمایی ایران دانست و اظهار کرد: این اتفاق باعث شد بار دیگر نگاه های جهانی به سمت شناخت مردم ایران و فرهنگ غنی کشور معطوف شود و دوباره سینمای ایران بر سر زبان ها بیفتد.
کارگردان فیلم سینمایی «هیس دخترها فریاد نمی زنند» ادامه داد: مدیریت سینما باید برای سال 96، برنامه جدی تری در بخش تولیدات فیلم های خوب و باکیفیت، حمایت از فیلمسازان و توجه ویژه به فیلم سازان باتجربه و هنرمندان در پیش بگیرد تا در سطح ملی و بین المللی به موفقیت های قابل قبولی دست یابیم.
درخشنده با بیان اینکه تولیدات فیلم در سال 95 وضعیت روبه رشدی نداشت، گفت: سینماگران زحمات زیادی برای ساخت فیلم در سال گذشته کشیدند، اما مضامین تولید شده، عالی نبود و سطح متوسطی داشت.
وی افزود: همچنین انسان های عزیز و ارزشمندی را در حوزه سینما در سال 95 از دست دادیم که تلخ و دردناک بود و امیدواریم حال و هوای سینماگران و هنرمندان در سال 96 خوب و بهتر از سال گذشته شود.
کارگردان فیلم سینمایی «زیر سقف دودی» همچنین اظهار امیدواری کرد که سال 96، سال عدالت برای سینما و فرهنگ کشور باشد.
وی با بیان اینکه ضروری است در تفکر مدیران سینمایی نیز عدالت برقرار باشد، تصریح کرد: مدیران سینمایی باید در همه زمینه های صنعت سینما انگیزه ایجاد کنند تا در سال 96 سینمای کشور در ابعاد ملی و بین المللی موفقیت های دیگری کسب کند.
درخشنده خاطرنشان کرد: باید با افزایش سالن های سینمایی، توجه بیشتری به مخاطب شود و فیلم ها نیز براساس عدالت، اکران شده و به فروش خوبی دست یابند.
کوروش سلیمانی بازیگر سینما و تلویزیون در گفت وگو با راه دانا در خصوص وضعیتی که سینمای ایران در سال 95 پشت سر گذاشته است، اظهار داشت: استقبال خوب مردم از سینما در سال 95 جای امیدواری دارد.
وی با بیان اینکه در سالی که گذشت فیلم های خوب نیز کم نداشتیم، افزود: به عنوان یک عضو از خانواده سینما امیدوارم فیلم سازهای ما دغدغه اصلی شان این نباشد که صرفاً فیلمی بسازند و بازیگران ما نیز صرفاً در کاری حضور داشته باشند، بلکه چیزی که مهم است مسئولیت هنرمندان نسبت به جامعه است که امروز گم شده و باید آن را احیا کنیم.
این بازیگر سینما و تلویزیون ادامه داد: البته که سینما باید جذاب، مفرح و دارای تنوع باشد ولی انتظار ما این است که در سال جدید حرف های جدی تری را در برنامه های فیلم سازی شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه نباید فراموش کنیم که سینما در ابتدا یک هنر است، تصریح کرد: فیلم هایی باید روی پرده بیایند که ویژگی های هنری و معنایی در آن لحاظ شده باشد.
سلیمانی با بیان اینکه امیدوارم در سال 96 عدالت به معنای واقعی اجرا شده و همه همکاران به کار مشغول باشند، بیان کرد: امیدوارم مردم نیز که مخاطب اصلی این آثار هستند با دیدن کارها شاد شده و لذت کافی ببرند.
این بازیگر سینما و تلویزیون خاطر نشان کرد: در خصوص بازیگری باید بپذیریم که فیلمنامه ها به یکباره به سمت و سویی می رود و ناگهان جوان پسند شده یا به سمت شکل خاصی می روند که این فیلمنامه ها نیز برای رده سنی مشخصی نوشته شده و در نتیجه پیشکسوتان ما کمتر مشغول به فعالیت می شوند.
وی ادامه داد: باید افق دیدها در فیلم نامه ها باز تر شده و صرفاً طبقه خاصی دیده نشود و نگاه ها به سمت استعدادها و ظرفیت های شهرستانی و بومی مناطق دیگر نیز برود.
سلیمانی با اشاره به اینکه با انجام این کار می توانیم شاهد رشد سینمای ایران باشیم، گفت: بهترین فیلمی که در سال 95 دیده ام فروشنده اصغر فرهادی بود و امیدوارم کارهای قوی بسیاری را روی پرده سینماها شاهد باشیم.