قیمت می کنند، پرو می کنند و سراغ مغازه بعدی می روند. در آنجا هم همین داستان را تکرار می کنند تا بالاخره در مغازه ای با صاحبی خوشبخت، دست ودل شان به سمت خرید می رود. سال نو در راه است دیگر. داشته باشی یا نه، باید نو شوی و این نوشدن باید دیده شود. سنت است و خوب است که مانده و یادمان نرفته.
حالا ترافیک اسفند بماند و هیاهوهای فروشندگان؛ همه اش را تحمل می کنیم تا سال نو از راه برسد و ببینیم چه در بقچه اش دارد؛ شگفت زده می شویم یا مایوس، امید در دل مان می کارد یا. . . بگذارید نرویم سراغ حرف های تلخ. سال نو در راه است. نوروز می آید و کوچه های شهر هم همین را داد می زنند.
سبزه ها با کلام سبزشان آمده اند و ماهی های قرمز کوچولو باله های شان را چنان تکان می دهند که انگار قرار است هزار سال عمر کنند یا هزار خاطره را در دل شان بکارند، اما خوشحال هستند و زیبا. فکر می کنم بهتر است ما هم مانند آنها باشیم و مانند آنها شادی کنیم.
پابه پای بازار
پس به بازار می رویم تا بلکه برسیم به مردمی که روز بازار را ساخته اند. هرچه به روزها و شب های پایانی سال نزدیک تر می شویم، دوندگی های مان نیز بیشتر می شود. گویا می خواهیم بار تمام سال را از روی دوش مان پایین بگذاریم و آسوده خاطر به استقبال سال نو برویم. عده ای در حال خانه تکانی هستند و عده ای در حال خرید شب عید.
برخی به حساب های آخر سال خود رسیدگی می کنند و برخی چهره ای تازه. بازارها مملو از آدم هایی است که با شور و هیجان خاصی به ویترین ها نگاه می کنند. قیمت می کنند، پرو می کنند و سراغ مغازه بعدی می روند. حال کاسبان و بازاریان هم خوش است. بازارشان که داغ باشد مهربان می شوند. پا به هر مرکز خریدی که می گذارید تنها شلوغی و ازدحام است. بازار پوشاک زنانه که دیگر جای خود را دارد. کافی است سری به مانتو فروشی های میدان هفت تیر یا بازار بزرگ تهران بزنید. قطعا حیرت زده می شوید.
این روزها هیچ چیز نمی تواند هیجان و شادی مردم را برای بجا آوردن این سنت نیک و پاک محدود کند. مردم دل شان می خواهد خرید کنند حتی اگر نقدینگی در دست های شان کم باشد. بازار خشکبار که داغ داغ است. پسته اکبری از کیلویی 38 تا 56 هزار تومان بازار را قبضه کرده است. به بازار آهنگران که می روی صف های خرید خشکبار برای چند ساعتی معطل تان می کند. بازار تجریش هم حال و هوای خاص خودش را دارد.
بوی تازگی و عید از سبزی و سبزه فروش هایی که کنار بازارچه بساط کرده اند، مشام هر عابری را پر می کند. تنگ های ماهی و ظرف های سفره هفت سین حس دلنشین چیدن یک سفره هفت سین جذاب را تداعی می کند. قیمت این ظرف های هفت سین هم تا حدودی با جیب بعضی ها نمی خواند. البته که هنر قیمتی ندارد، اما خرید 180 هزار تومانی ظروف هفت سین برای هر کسی مقدور نیست. پس می توانید از ظروف 15 تا 45 هزار تومانی زیبا استفاده کنید و لذتش را ببرید.
جای خالی دستفروشان
این سال ها دیگر بساط دستفروشان به رونق سال های پیش نیست. البته اگر عاشق خرید از بساطی ها هستید چند شب مانده به تحویل سال می توانید با سر زدن به مراکز خرید عمده شهر با گشت و گذار در بساطی ها جنس های خوب با قیمت های مناسب پیدا کنید.
بازار تهران از همین روزها ساعت هشت شب به بعد پر از دستفروشانی است که کنار هم به فروش اجناس خود مشغول هستند. خرید شیرینی و شکلات عید هم یکی از جذاب ترین خریدهای شب عید محسوب می شود. پشمک حاج عبدالله که با طعم بی نظیرش دل هر ایرانی را برده، با تنوع در طعم های خود از توت فرنگی و طالبی گرفته تا زنجبیلی و زعفرانی بازار شکلات ایرانی را داغ کرده است. بازار ماهی فروشان هم که این روزها جای خود را دارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی، با اعلام این موضوع که بیشترین کاهش قیمت مربوط به ماهی سفید از کیلویی 45 به 35 هزار تومان بوده است، می افزاید: هر کیلو ماهی سالمون از 17 هزار به 15 هزار تومان و هر کیلو ماهی قزل آلا از 15 به 13 هزار تومان کاهش قیمت داشته است.
علاوه بر بازارها و مراکز خرید واقعی، بازارهای مجازی و اینترنتی هم حال و هوایی عیدانه گرفته اند. از فروش پوشاک و ظروف هفت سین گرفته تا فروش لوازم تزیینی. این فروشگاه ها نیز با ارائه تخفیف های خوب و ارسال بسته های عیدانه سعی دارند بازار خود را داغ کنند.