با نگاهی به مدیران برتر که تاثیر بسزایی را در شرکت خود دارند، ممکن است این تصور در شما شکل گیرد که آنها کار سختی را انجام نمی دهند. این امر در حالی است که واقعیت کاملا متفاوت بوده و آنها اقدامات سختی را برای رسیدن به این سطح انجام می دهند. بدون شک هر فردی تمایل دارد تا به مدیری موثر و کارآمد در شرکت خود تبدیل شود. در این رابطه آگاهی از اقدامات آنها می تواند کاملا کارساز باشد.
در همین راستا و در ادامه به بررسی شش اقدامی که در برنامه روزانه مدیران موفق می توان یافت و به عادت رفتاری آنها تبدیل شده است، خواهیم پرداخت.
1-تعیین اهداف
رهبری به مانند هدایت یک کشتی است. شما نمی توانید سکان را تنها برای برخی از روزها در دست نگه داشته و باقی اوقات آن را رها سازید. به همین خاطر لازم است تا قبل از حضور در شرکت به خوبی اهداف روزانه خود و افراد تیم را مشخص کرده باشید. این امر که اقدامات شما هدف مشخصی را داشته باشد، باعث خواهد شد تا از هدر رفتن وقت به شکلی ویژه جلوگیری شود. در این رابطه توجه داشته باشید که این امر که ساعت کاری مشخصی را تعیین نکنید و اجازه دهید تا افراد با تمام کردن کار خود اقدام به ترک شرکت کنند، خود از جمله عواملی است که باعث خواهد شد تا به کارها سرعت مناسبی بخشیده شود. همچنین اهداف شما باید کاملا انعطاف پذیر باشند و برای مثال ممکن است شما توقع روزانه ای را از یک کارمند داشته باشید، با این حال همواره این احتمال وجود دارد که شرایط ویژگی ای رخ دهد. به همین خاطر نباید این اهداف را کاملا مطلق تلقی کرد. در نهایت این امر که نظرات افراد را نیز در رابطه با برنامه خود جویا شوید، به بهبود این امر کمک خواهد نمود.
مطلب مرتبط: 7 عادت روزانه مدیران موفق
2-تعیین حداقل یک نماینده
از جمله تصورات کاملا نادرست افراد در رابطه با امر مدیریت این است که آنها تصور می کنند که مدیران باید کاملا به خود متکی باشند و هیچ کاری را به سایر افراد محول نسازند. با این حال واقعیت این است که در پشت هر مدیر موفقی، یک تیم کاملا حرفه-ای و مناسب قرار دارد. به همین خاطر لازم است تا شما همواره به دنبال افزایش توانایی ها و تجربه کارمندان خود باشید. در این رابطه این امر که هر ماه بهترین کارمند را به عنوان نماینده خود انتخاب و وی را در جریان بسیاری از کارها قرار دهید. در نهایت تیمی شکل خواهد گرفت که افراد بسیار تواناتر از یک کارمند معمولی خواهند بود. این امر خود از حجم کاری شما خواهد کاست و فرصت انجام کارهای بیش تر را ایجاد خواهد کرد که بدون شک شرکت را در وضعیت بهتری قرار می دهد.
3-تشویق کارمندان
این امر که یک کارمند کاملا مقرراتی و سخت گیر باشید، بدون شک باعث می شود تا شانس حضور بلندمدت شما به شدت کاهش یابد. با نگاهی به مدیران موفق به این نکته پی خواهید برد که آنها بزرگترین مشوق تیم خود محسوب شده و افراد را به سمت جلو سوق می دهند. در این رابطه اسطوره کارآفرینی آقای والمارت عقیده دارد که علت میزان بزرگ شدن یک مدیر رابطه مستقیمی با میزان اعتماد به نفسی است که وی به کارمندن خود منتقل می کند. درواقع با در اختیار داشتن یک تیمی که به آن اعتماد کافی را دارید، نسبت به عملکرد آنها کاملا شگفت زده خواهید شد.
4-بررسی دقیق آمار
شما باید نسبت به وضعیت تیم خود به آگاهی کافی دست پیدا کنید و در این رابطه این امر که بدانید تیم شما در حال حاضر در چه وضعیتی قرار دارد، خود از جمله معیارهای مهم در این رابطه محسوب می شود. این امر به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید روند شرکت را همواره در جهت مناسبی قرار داده و مشکلات را قبل از تبدیل شدن آنها به یک فاجعه، برطرف کنید. در این رابطه توجه داشته باشید که تنها اطلاع از آمار کافی نبوده و باید برای هر اتفاق جدید برنامه ای را وضع کنید.
5-یادگیری مداوم
همه ما این جمله معروف را شنیده ایم که دانش قدرت است. درواقع اگر می خواهید تا جایگاه خود را حفظ و یا بهبود بخشید، بهترین راه این است که برنامه ای مداوم برای به روز رسانی و یا کسب دانش های جدید داشته باشید. در این رابطه این امر تنها مختص به مدیران شرکت نبوده و کارمندان نیز باید از چنین وضعیتی برخوردار باشند. به همین خاطر توصیه می شود تا مدیران همواره به دنبال راهکارهایی برای افزایش سطح دانش تیم خود باشند. این امر به خوبی شما و تیم شرکت را از روزمرگی خارج خواهد کرد.
مطلب مرتبط: 5 عادت روزانه موفق ترین کارآفرینان جهان
6-تجزیه و تحلیل شکست ها
یک مدیر موفق نگاهی کاملا متفاوت نسبت به مقوله شکست دارد. درواقع وی این امر را نه تنها یک فاجعه تلقی نمی کند، بلکه آن را یک موقعیت برای افزایش سطح شرکت می دانند. اگرچه پیروزی برای شما به معنای رسیدن به هدف مورد نظر خواهد بود، با این حال مزیت های این امر به همین نقطه محدود خواهد شد. با این حال شکست یک کلاس درس واقعی است. با این حال لازم است تا شما برای بهره مندی از درس ها، اقدام به بررسی آن کنید. به همین خاطر توصیه می شود تا همواره یک کنفرانس را ترتیب داده و در آن از تمامی کارمندان دعوت به عمل آورید و در رابطه با شکست ها به گفت وگو بپردازید. بدون شک خروجی این گونه نشست ها فوق العاده مفید خواهد بود.