در بسیاری از مواقع افراد مجبور به ترک موقعیت شغلی خود می شوند. با این حال نتایج تحقیقات در رابطه با علت این رویداد نشان می دهد که عامل اصلی این امر، عملکرد منفی مدیران است. درواقع جایگاه مدیر در شرکت مانند قلبی تپنده است که عملکرد نادرست و ضعیف آن تمامی بخش های شرکت را تحت تأثیر قرار خواهد داد. در همین راستا با توجه به اهمیت تیم کاری خوب و تداوم آن برای شرکت، لازم است در جایگاه مدیریت، فضا را برای سایر افراد مطلوب سازید. تحت این شرایط احتمال بروز نارضایتی در افراد به حداقل خواهد رسید و این امر بدون شک نتایج مطلوبی را در پی خواهد داشت.
از مهم ترین خواسته های هر کارمند این است که مدیریت با وی رابطه ای مطلوب داشته باشد و این امر تنها زمانی میسر خواهد شد که رفتارهای حرفه ای را در خود پرورش دهید. یکی از بهترین روش ها برای شناسایی این گونه رفتارها، الگوبرداری از عادات روزانه مدیران موفق است که در ادامه قصد معرفی چند نمونه از بهترین آنها را داریم.
1- آنها دانش خود را در اختیار دیگران قرار می دهند
به علت حساسیت هایی که شغل مدیریت از آن برخوردار است، در اغلب موارد این مدیران هستند که از نظر دانش در شرکت حرف اول را می زنند. به هر میزان که سطح دانش مدیر بالاتر باشد، امکان اتخاذ تصمیمات بهتر افزایش خواهد یافت. با این حال توجه به این امر ضروری است که شما تنها زمانی می توانید با قدرت در بازار خود قدم بردارید و رقبای خود را کنار بزنید که از تیم کاری قدرتمندی برخوردار باشید.
اشتباهی که بسیاری از مدیران مرتکب آن می شوند این است که دانش خود را در راستای بهبود سطح کیفی افراد، در اختیار تیم خود قرار نمی دهند و این امر باعث می شود سطح کار افراد در جایگاهی مشخص ثابت بماند و در نتیجه رشد شرکت با کندی محسوسی مواجه خواهد شد. باوری نادرست در این رابطه وجود دارد که قدرت دادن به سایرین باعث کاهش قدرت خود خواهد شد. اگرچه این امر نکته ای کاملا درست است با این حال مصداق آن افراد غریبه و به خصوص رقبا هستند. درواقع قدرت دادن به تیم کاری خود در نهایت باعث افزایش قدرت شرکت شما می شود که بدون شک امری مطلوب و تصمیمی درست خواهد بود.
2- آنها ارزش افراد موفق را می دانند
از مهم ترین دلایل موفقیت وجود انگیزه است. این امر باعث خواهد شد افراد بتوانند به شکلی مناسب رو به جلو حرکت کرده و در این مسیر از تمامی ظرفیت های خود استفاده کنند. در همین راستا مدیران باید تک تک اقدامات مثبت افراد را مدنظر قرار داده و به شکلی مناسب به آن پاسخ دهند. در این رابطه الزامی وجود ندارد که ارزش گذاری خود را با اقدامات گران قیمت انجام دهید، بلکه تنها کافی است به نحوی عمل کنید تا تیم کاری شما نسبت به مورد توجه بودن خود اطمینان حاصل کنند. درواقع مدیران موفق هیچ گاه در تشویق کارکنان خود تردید نکرده اند و در مواقع لازم آن را به بهترین شکل انجام می دهند. در آخر توجه به این نکته ضروری است که نیاز به تشویق، امری ذاتی بوده و باعث خواهد شد فرد اشتیاق بیشتری به پیشرفت در خود احساس کند.
3- آنها به زمان شما احترام می گذارند
یکی از اشتباهات بزرگ مدیران این است که سعی در تفهیم این موضوع دارند که زمان آنها به مراتب ارزشمندتر از سایرین است. این امر تفکری کاملا اشتباه و حاصل غروری بی معنی است که امکان تعامل درست و دوستانه با تیم کاری را از بین خواهد برد. در همین راستا لازم است نگاه از بالا به پایین را کنار گذاشته و با کارمندان خود آن گونه تعامل کنید که دوست دارید با شما نیز به همان شکل رفتار شود.
یکی از مهم ترین موارد در این رابطه عامل زمان است. بدون تردید هر کارمند زندگی شخصی خود را داشته و نمی تواند تمام 24ساعت خود را وقف کار خود کند. با این حال برخی مدیران نسبت به این موضوع کاملا بی تفاوت بوده و با جملاتی نظیر اگر نمی توانند خود را با شرایط وقف دهند بهتر است کار خود را کنار بگذارند، سعی در اعمال فشار برای پذیرش خواسته های خود دارند. این امر بدون شک باعث خواهد شد فرد تحت فشار روحی، روانی و حتی جسمی شدیدی قرار گرفته و نتواند در درازمدت راندمان کاری مناسب خود را حفظ کند. به همین خاطر است که یکی از شرایط اصلی مدیریت توانایی درک سایرین است.
4- آنها دلسوز هستند
در مقام مدیریت لازم است مانند یک پدر عمل کنید. درواقع لازم است به این نگرش دست پیدا کنید که هرکسی ممکن است اشتباه کند، با این حال نوع اقدام افراد بعد از آن است که باعث می شود مرز بین فاجعه و پیشرفت حاصل شود. در همین راستا لازم است همواره پشتیبان تیم خصوصا نیروی جوان خود باشید. با این حال در این رابطه نباید به نحوی عمل کنید که این رفتار شما باعث سوء استفاده شود.
5- آنها رفتاری صمیمی با کارکنان خود دارند
یکی از دلایل نارضایتی شغلی این است که افراد نمی توانند به درستی نظرات خود را برای مدیران خود مطرح کنند. مهم ترین سد موجود در این راه رفتار خشک و غیردوستانه و کاملا رسمی مدیران است. اگرچه فضای کسب وکار و محیط های اداری رسمی هستند با این حال برای انجام کارهای بزرگ باید جسارت تغییر قوانین ناکارآمد و بی دلیل را در خود پرورش داد. با نگاهی به عملکرد مدیران موفق درخواهید یافت که آنها با تمامی کارکنان خود بدون توجه به موقعیت آنها، رفتاری دوستانه و قابل تقدیر دارند که بدون شک در عملکرد افراد تأثیر بسیاری خواهد داشت.
6- آنها ارتباط خود را با همگان در سطحی مطلوب نگه خواهند داشت
درواقع یک مدیر موفق باید لیستی بلند بالا از افراد مختلف در اختیار داشته باشد. این امر اگرچه در ابتدا کمی بی دلیل به نظر می رسد با این حال این واقعیت است که به هر میزان که دایره ارتباطات خود را گسترش دهید، درواقع سطح توانایی خود را بالا برده اید. به همین خاطر لازم است به هر طریقی که می توانید و برای شما راحت تر است با افرادی که لازم است ارتباط خود را نگه دارید. در این مسیر شبکه های اجتماعی گزینه مطلوبی در این رابطه محسوب می شوند.
یکی از بهترین راه ها برای خودشناسی این است که از نظریات دیگران استفاده کنیم. به همین خاطر توصیه می شود همواره به طریقی غیر مستقیم نظر کارکنان شرکت را راجع به خودتان جویا شوید تا به نقاط قوت و ضعف خود آگاهی پیدا کنید.
7- آنها رهبران آینده را پرورش می دهند
بدون تردید یک مدیر خوب، رهبر تیم کاری محسوب می شود که شرکت را به سمت جلو سوق می دهد. با این حال یک مدیر باید در کنار سایر مهارت های لازم، قدرت آینده نگری نیز داشته باشد. منظور این است که مدیر فعلی برای آینده شرکت و جانشین خود نیز برنامه داشته باشد. در این رابطه نخستین گام انتخاب فرد شایسته است که بهتر است از همان ابتدا به صورت علنی مشخص نشود. درواقع بهتر است چند گزینه را تحت شرایط رقابتی قرار دهید تا بهترین فرد از بین آنها انتخاب شود. گام بعدی آن است که وی را برای هدایت شرکت و نشستن پشت میز ریاست آماده سازید که خود پروسه ای زمانبر ولی مفید برای آینده شرکت خواهد بود.