نانوایی یکی از شغل های پرطرفدار می باشد و به دلیل نیاز روزانه افراد به نان که یکی از مهم ترین بخش های غذایی افراد است امروزه این شغل سمت و سوی مدرنیته به خود گرفته است و اغلب نانوایی ها تمام اتوماتیک شده اند.
بسیاری از افراد که خواهان راه اندازی نانوایی هستند در ابتدا به بررسی درآمد نانوایی و در قدم دوم به بررسی تمام مراحل و پروسه راه اندازی آن می پردازند.
درآمد خالص از نانوایی به عوامل متعددی از جمله اجاره مغازه، هزینه خرید دستگاه های نانوایی و هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات نانوایی، هزینه مواد اولیه و دستمزد کمک شاطر بستگی دارد. که در این بخش به بررسی تمامی این موارد خواهیم پرداخت:
یکی از مهمترین مخارجی که درآمد نانوایی صرف آن می شود اجاره مغازه جهت راه اندازی نانوایی است. همانطور که میدانید هزینه اجاره مغازه به منطقه و متراژ آن بستگی دارد.
پس از اجاره مغازه با توجه به نیاز نانوایی، خرید دستگاه های نانوایی برای ایجاد یک نانوایی تمام اتوماتیک از دیگر هزینه های سنگین این کسب و کار است.
دستگاه های نانوایی که اغلب نانوایی های تمام اتوماتیک به استفاده از آن می پردازند عبارتند از: دستگاه همزن خمیر، دستگاه چانه گیر، دستگاه پهن کن اتوماتیک، دستگاه های دوار پخت نان، دستگاه سه کاره سرهم که خود شامل دستگاه نان درآر، دستگاه سرد کن ریلی و میز گردان می باشد.
هزینه خرید دستگاه های نانوایی جهت راه اندازی نانوایی تمام اتوماتیک به نوع دستگاه، برند آن، کیفیت قطعات سازنده آن و… بستگی دارد.
از دیگر مواردی که یکی از هزینه های حاصل از درآمد نانوایی می باشد، هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات نانوایی است. تعمیر و نگهداری تجهیزات نانوایی در کیفیت نان تهیه شده بسیار موثر است. در این بخش به مشکلاتی می پردازیم که در صورت عدم تعمیر و یا نگهداری غیراصولی تجهیزات نانوایی با آنها مواجه می شویم.
در صورت عدم تعمیر دستگاه همزن خمیر باعث ایجاد خمیر های بسیار سفت و یا بسیار شل می شود.
عدم تعمیر و نگهداری غیر اصولی دستگاه چانه گیر باعث می شود چانه های قرص های نان ها با هم متفاوت باشند.
با نگهداری نادرست از دستگاه پهن کن اتوماتیک نان نیز باعث می شود زمان آماده سازی نان افزایش یابد.
عدم تعمیر دستگاه های دوار پخت نان باعث خام بودن نان تولید شده و یا سوختن خمیر نان می شود که در نهایت باعث کاهش کیفیت نان تولیدی می شود. یکی از مشکلات رایج در نگهداری نامناسب این نوع دستگاه با آن مواجه می شویم دولایه شدن نان است.
بی توجهی به نگهداری درست و اصولی دستگاه سه کاره سرهم باعث ایجاد مشکلات در سه بخش این دستگاه که شامل دستگاه نان درآر، دستگاه سرد کن ریلی و میز گردان می شود که در بخش بسته بندی نان ها بسیار اهمیت دارد.
پس از خرید تجهیزات نانوایی از مخارج این کسب و کار می توان به هزینه آرد، آب، خمیر مایه، نمک و روغن می باشد. علاوه بر هزینه مواد مورد استفاده برای تهیه خمیر نان با هزینه برق و گاز نیز مواجه هستیم که در حساب سود حاصل از نانوایی باید به آن دقت کافی شود.
به دلیل اینکه نانوایی یکی از مشاغل سخت میباشد اداره آن اغلب خارج از توان یک نفر می باشد به همین دلیل نانوایان فردی به عنوان کمک شاطر استخدام می کنند که دارای حقوق و مزایای خاص خود می باشد که باید از کل درآمد نانوایی کسر شود تا سود حاصل از این کسب و کار برایمان واضح شود.
درامد انواع نانوایی
در بخش های بالایی به عواملی که باید در درآمد حاصل از نانوایی وارد کنیم تا بتوانیم سود آن را به دست بیاوریم پرداختیم. در این بخش به درآمد انواع نانوایی اعم از نانوایی سنگکی، نانوایی بربری، نانوایی لواش و نانوایی تافتون بپردازیم.
یکی از پرسودترین نانوایی ها، نانوایی سنگکی می باشد. نانواهایی که در سنگک پزی ها فعالیت می کنند نسبت به دیگر نانواها از سختی کار بیشتری برخوردار هستند. هر نانوایی سنگکی روزانه ما بین 5 الی 12 کیسه آرد مصرف می کند و از هر کیسه نیز 110 الی 120 قرص نان تهیه می شود.
یکی از پرطرفدارترین نان ها در ایران، نان بربری می باشد. نانوایی هایی که به پخت نان بربری می پردازند روزانه 8.5 الی 11 کیسه آرد مصرف می کنند که هر کیسه آرد 110 قرص نان تولید می کند.
یکی از پر چالش ترین نانوایی ها، نانوایی هایی می باشد که به پخت نان لواش می پردازند. نان لواش یکی از پرمصرف ترین نان هایی است که در ایران استفاده می شود. میزان آردی که به این نوع نانوایی ها تعلق می گیرد سالانه تغییر می کند.
برای نانوایی هایی که به پخت نان تافتون می پردازند، روزانه 10 کیسه می باشد که این مقدار نیز باز متغیر است. وزن هر کیسه آرد متعلق به نانوایی هایی تافتون 40 الی 50 کیلوگرم است و میزان نان تولید شده به نوع نانی است که در این نوع نانوایی ها پخته می شود.
جمع بندی
ما در این مقاله قصد داشتیم به نحوه محاسبه درآمد خالص از نانوایی را به شما آموزش دهیم و دید بازتری در احتساب مخارج این کسب و کار داشته باشید. پس بهتر است برای به دست آوردن سود خالص این شغل تمامی موارد ذکر شده در بخش بالا را از کل درآمد کسر کرد تا به سود خالص رسید.