دوشنبه, ۳ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Mon, 23 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

اگرچه آیین نامه واردات خودرو هنوز منتشر نشده است، اما یکی از نمایندگان مجلس بندهایی از این آیین نامه را رسانه ای کرده است. بندهایی که بیشتر از آنکه به نفع مردم باشد، به نفع خودروسازان و مافیای خودرو است. امااین بندهاچیست؟

به گزارش فرصت امروز به نقل از تجارت نیوز،بر اساس آنچه جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی و شورا های مجلس گزارش داده، آیین نامه واردات خودرو چند بند مهم دارد، یکی ممنوعیت واردات خودروهای بالای ۲۰ هزار دلار، دوم بندی که خودروسازان را مکلف می کند خودرو های اقتصادی وارداتی را بعد از مدتی در کشور تولید کنند و دبگری، واردات خودرو در عوض صادرات آن!

بندهایی از آیین‌ نامه واردات خودرو / سقف قیمت خودروهای وارداتی

اولین نکته این آیین نامه به این معناست که عملا قرار نیست خودروی باکیفیتی وارد کشور شود و دومین و سومین نکته هم می تواند مبین این نکته باشد که بعد از مدتی و با تولید نمونه های داخلی، مساله واردات خودرو دوباره ممنوع می شود و مردم می مانند و انحصار خودروسازان.

ممنوعیت واردات خودروی ۲۰ هزار دلاری

تنها یک ماه تا اجرای وعده دولت و واردات خودرو به کشور باقیمانده است. اما حتی آیین نامه واردات خودرو رسانه ای نشده است. جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرده که دولت در حال تدوین محرمانه این آیین نامه است. آیین نامه ای که به گفته این نماینده «بند هایی در آن آورده شده که به جای اینکه دنبال جلب رضایت مردم باشد، بیشتر دنبال جلب رضایت خودروسازان بودند.»

آنگونه که رشیدی کوچی خبر داده، این آیین نامه در ۱۰ بند تنظیم شده است. مهم ترین بند این آیین نامه مربوط به سقف واردات خودرو است. بر اساس آیین نامه دولت، واردات خودرو در دو سقف انجام می شود، یکی سقف ۱۰ هزار دلاری و دیگری تا سقف ۲۰ هزار دلاری.

به گفته این نماینده مجلس، دسته اول این خودروها، خودروی اقتصادی است که حقوق ورودی این خودرو ها جمعا ۱۰ درصد است (۴  درصد حقوق گمرکی و ۶  درصد سود بازرگانی).

با این حساب قیمت یک خودروی ۱۰ هزار دلاری خارجی در کشور ما باید بین ۳۰۰ تا ۳۳۰ میلیون تومان تمام شود.

تولید خودروهای وارداتی در کشور

به گفته این نماینده نکته جالب توجه دیگری که در این آیین نامه وجود دارد، این است که این آیین نامه خودروسازان را مکلف می کند که بعد از مدتی، خودروهای اقتصادی وارداتی را در کشور تولید کنند.

اگرچه این تاکید در ابتدا مثبت به نظر می رسد اما این نماینده مجلس می گوید «خودرو هایی که به عنوان خودروی اقتصادی قرار است خط تولیدش در ایران راه اندازی شود، همان خودرو هایی است که خط تولیدشان در سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ راه اندازی شده و چند سالی است که خودروسازان روی تولید این محصولات کار می کنند.»

این نماینده مجلس در توضیح این موضوع می گوید مثلا خودروی کوییک یکی از آن خودروهای اقتصادی وارداتی است که صفر ستاره ایمنی دارد و مدت هاست به عنوان «خودروی اقتصادی وارداتی» در داخل مونتاژ می شود. یعنی این آیین نامه کاملا به نفع خودروسازان است.

از کدام کشورها قرار است خودرو وارد کنیم؟

جلال رشیدی کوچی می گوید هنوز جواب این سوال مشخص نیست و در آیین نامه هم اشاره ای به این موضوع نشده است.

اما پیش از این زمزمه هایی درباره واردات خودروی روسی، هندی و البته چینی مطرح بود. خودروهایی که برخی می گویند استانداردهای اولیه را هم ندارند.

واردکننده و تولیدکننده داخل یکی است؟

نکته مهم دیگری که گویا در آیین نامه آمده، تامین ارز واردات خودرو است. این نماینده مجلس می گوید «قرار است مجوز واردات خودرو در ازای صادرات خودرو و قطعات خودرو انجام شود.»

این بند رسما به این معناست که خودروسازان داخلی، قرار است واردکننده اصلی خودرو به کشور باشند. یعنی خودرو تولید و صادر کنند و در مقابل با ارز آن خودروی خارجی وارد کنند. خودرویی که نمونه داخلی آن را هم در داخل تولید می کنند و ممکن است به زودی نیازی به واردات آن هم نباشد!

یک ماه دیگر تا پایان مهلت اعلامی دولت برای واردات خودرو باقیمانده است و انتظار می رود هرچه سریع تر آیین نامه واردات خودرو منتشر و رسانه ای شود.

آیین نامه ای که می تواند به همه گمانه زنی ها پایان و نشان دهد هدف دولت واقعا واردات و ایجاد رقابت با خودروسازان داخلی است یا اینکه در واردات هم مانند تولید خودرو، انحصاری ایجاد می کند که نتیجه آن از قبل معلوم است.

جدول کامل قیمت خودروهای داخلی و وارداتی

جدول کامل قیمت محصولات ایران خودرو

جدول کامل قیمت محصولات سایپا

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Kw2zqFyM
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپور
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه