تنها یک روز مانده به آغاز دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و این در حالی است که به گفته فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان رایهایی که در این دوره به صندوقها انداخته میشود تأثیر مستقیمی روی رونق اقتصادی و رشد اشتغالزایی دارد. کارشناسان معتقدند باتوجه به لغو تحریمها، امید زیادی برای شکوفایی اقتصادی به وجود آمده و اگر نمایندگان مجلس دهم شورای اسلامی بهگونهای انتخاب شوند که بتوانند دست در دست دولتیها بگذارند؛ میتوانیم در آیندهای نزدیک به چشماندازهای اقتصادیمان برسیم.
شهریار مهرآور، فعال اقتصادی و کارشناس ارتباطات با اشاره به اهمیت انتخابات پیشرو به «فرصتامروز»، گفت: مجلس و دولت دو قوه مهم کشور هستند که خروجی آنها تأثیر مستقیمی روی معیشت مردم دارد، البته شاید درنگاه اول به نظر بیاید که دولت در رأس امور اجرایی است، اما اگر مجلس از دولتی حمایت نکند مشکلات زیادی در جامعه به وجود خواهد آمد. وی افزود: با اجرایی شدن برجام پتانسیل بسیار خوبی برای شکوفایی اقتصادی وجود دارد و تولیدکنندگانی که در سالهای اخیر یا به نوعی از گردونه رقابت حذف شدهاند یا به سختی فعالیت میکنند منتظر فرصتی هستند تا دوباره مسیر خود را پیدا کنند.
مهرآور با بیان اینکه حوزه ارتباطات طی سالهای گذشته با آسیبهای فراوان اقتصادی مواجه شده است، گفت: قبل از تحریمها و رکود اقتصادی، تولیدکنندگان زیادی در بخشهای مخابراتی وجود داشتند اما با فشارهای خارجی و رکود اقتصادی در داخل، رفته رفته این تولیدکنندگان با بدهیهای زیادی روبهرو شدند که منجر به تعطیلی بسیاری از کارخانهها در این بخش شد. وی اظهار کرد: البته فعالیتها در حوزه ارتباطات تنها به تولید تجهیزات مخابراتی محدود نمیشود و ما با رونق اقتصادی میتوانیم در بخشهایی مثل تولید تلفن همراه و دیگر دستگاههای روز دنیا فعالیت داشته باشیم.
این فعال اقتصادی گفت: یکی از مشکلات ما در چند سال اخیر هماهنگ نبودن مجلس با دولت بود و به همین خاطر همه بخشهای اقتصادی ما با مشکلات زیادی روبهرو بودند. بهعنوان مثال در سالهای گذشته با اینکه تولید چندانی در بازار دیجیتال نداشتیم، اما واردکنندگان ما با قوانینی روبهرو بودند که توسط نمایندگان مجلس تصویب میشد و باعث شد روند واردات نیز به سختی انجام شود و واردکنندگان نیز علاقهای به واردات نداشته باشند.
وی افزود: همین ناهماهنگیها و سنگاندازیها باعث شد تا واردات غیرقانونی افزایش یابد و 90 درصد آنهایی هم که بهطور قانونی وارد کشور میشدند را اجناس بنجل چینی و کرهای تشکیل میداد. مهرآور ادامه داد: کمیسیون صنایع مجلس باید بیش از پیش به فعالان و تولیدکنندگان اهمیت بدهد و با تصویب قوانین مناسب، شرایط را برای تولید بیشتر و البته واردات معقول فراهم کند.
تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی نیز معتقدند که با حمایتهای مجلس و دولت میتوانیم طی یکی دو سال دیگر به بزرگترین تولیدکننده مخابراتی منطقه تبدیل شویم و درآمد خوبی از صادرات در این بخش داشته باشیم. مرتضی کاشانی، تولیدکننده سوئیچ و کابلهای مخابراتی در اینباره به «فرصت امروز» گفت: ما طی چند سال گذشته نتوانستیم مواد اولیه را از کشورهای دیگر وارد کنیم و این امر باعث شد تا دیگر تولیدات چندانی نداشته باشیم.
وی افزود: به علت به وجود آمدن چنین مشکلاتی بسیاری از همصنفیهای ما برای امرار معاش به واردات روی آوردند و همانهایی که با واردات بیرویه مخالف بودند مجبور شدند خودشان دستگاههایی را که تا به حال تولید میکردند از خارجیها بخرند و وارد کشور کنند. کاشانی در پاسخ به این سوال که فکر میکنید انتخابات مجلس میتواند بر رونق بازار و تولید تجهیزات مخابراتی تأثیرگذار باشد؟ گفت: قطعاً انتخابات پیشرو تأثیر زیادی بر همه ابعاد صنعت کشور خواهد داشت و تولیدات مخابراتی نیز از این فضا تأثیر خواهد گرفت.
وی افزود: همانطور که مـیدانــیـد مـجلس دارای کمیسیون صنایع و کمیسیون مخابرات است که اعضای آنها از نمایندگان مجلس تشکیل میشود. تصمیمات این دو کمیسیون تأثیر زیادی بر رونق بازار در این بخش خواهد داشت و اگر این دو کمیسیون از مشکلات این بخش باخبر نباشند یا به دلیل لجاجت با دولت قوانین سختگیرانهای را برای جلوگیری از رونق تصویب کنند، طبیعتا تولیدکنندگانی که این روزها تعدادشان بسیار کم شده است رو به نابودی کشانده خواهند شد و باید صنعت مخابرات ایران را به کلی فراموش کنیم.
این تولیدکننده اظهار کرد: امیدواریم در مجلس دهم نمایندگانی روی صندلیها بنشینند که از درد مردم و تولیدکنندگان باخبر باشند و با همه توان خود مشکل رونق اقتصادی و اشتغالزایی جوانان را حل و تلاش کنند تا با تصویب قوانین مناسب راه را در جهت این هدف، برای قوه مجریه هموار کند.
* ارتباط با کارشناس: anoosh.m1986@gmail.com