دانشیار دانشگاه آسیا - اقیانوسیه «ریتسومیکان» ژاپن گفت: صنایع دستی هویت یک ملت و نوع نگاه جهانیان به یک منطقه را تعریف می کند و رونق آن با شکوفایی صنعت گردشگری ارتباط مستقیم دارد.
کاظم وفاداری دوشنبه شب در دومین همایش فناوری محیط زیست و سومین نشست اعضای کمیته فرعی گردشگری و شیلات در قشم، افزود: به همین منظور باید تلاش کنیم با منحصر به فرد کردن صنایع دستی ایران، مانع از کپی برداری آنها توسط دیگر کشورها شویم.
وی با بیان اینکه صنایع دستی ایران به ویژه صنعت فرش دستباف، جایگاه ویژه ای در جهان دارد، اظهار کرد: ارتقای طراحی، افزایش کیفیت، بازاریابی و تولید انبوه از مولفه های مهمی است که می تواند به جهانی شدن صنایع دستی ایران و به شکوفایی صنعت گردشگری کشور منجر شود.
این استاد دانشگاه ژاپن اضافه کرد: تا زمانی که به صنایع دستی به عنوان یک کالای تزئینی و غیرکاربردی نگاه شود، نمی توان آنچنان که شایسته است جایگاه آن را در حوزه گردشگری ارتقا داد.
وفاداری تأکید کرد: برای موفقیت صنایع دستی و به تبع آن گردشگری در مناطقی همچون قشم که ظرفیت های عظیمی در هر دو حوزه دارد، باید صنایع دستی را به صورت انبوه تولید و برای آنها کارکردهایی در زندگی اجتماعی مردم بازتعریف کرد.
وی توجه به صنعت بسته بندی صنایع دستی را ویژگی مهمی برای معرفی این هنر به جهانیان ارزیابی و اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه های مختلف در سطح منطقه ای و جهانی، استفاده از ظرفیت های اینترنت برای معرفی صنایع دستی و آموزش جوامع محلی برای ارتقای سطح کیفی تولیدات، از دیگر مولفه های ضروری برای رونق این بخش به شمار می رود.