یک کارشناس پولی و بانکی معتقداست: حصول توافق در مذاکرات هستهای هیچ کاهشی در نرخ دلار ایجاد نخواهد کرد اما زمینه تکنرخی شدن ارز را ایجاد میکند. کاظم دوستحسینی در گفتوگو با اقتصادنیوز اظهار کرد: بانکها برای افزایش سرمایه، جذب نقدینگی و افزایش قدرت وامدهی خود باید در فعالیت واسطهگری بین متقاضی و عرضهکننده پول فعالتر بوده و صلاح نیست به دنبال تامین منابع از طریق بانکمرکزی باشند. او افزود: بانکها به دنبال آن هستند حجم قابلتوجهی از سپرده قانونی را که نزد بانک مرکزی دارند آزاد کنند تا براساس آن مشکلات کمبود نقدینگیشان را تا حدودی رفع کنند اما در حال حاضر آزادسازی 0.5 درصدی از سپرده قانونی چندان تاثیری در میزان نقدینگی بانکها ندارد. اگر قرار است به بانکداری آزاد و رونق اقتصادی واقعی اهمیت داده شود باید از وابستگی به دولت و منابع دولتی دوری شود.
این کارشناس پولی و بانکی معتقد است: تلاش بانکها برای آزادسازی منابع خود که در اختیار بانکمرکزی است، کار درستی نیست و سپرده قانونی نزد بانک مرکزی در زمان ریسک بانکها عاملی حمایتی از سوی بانک مرکزی خواهد بود. همچنین آزادسازی سپرده قانونی در بلندمدت مشکل آفرین خواهد بود. او افزود: بانکها باید به سمتی بروند که نقدینگی موجود در جامعه را جذب کنند. در حال حاضر 700 هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در جامعه وجود دارد که باید در چرخه مولد اقتصادی قرار گیرد.
وی در رابطه با تهاتر سپرده آزاد شده 0.5 درصدی با بدهی به بانکمرکزی گفت: با تهاتر میزان سپرده آزاد شده با بدهی بانکها به بانکمرکزی هیچ اتفاقی در میزان نقدینگی و سرمایه بانکها رخ نخواهد داد و تنها از بار بدهیهای بانکها میکاهد. دوستحسینی در رابطه با تاثیر رفع تحریمها بر بازار ارز خاطرنشان کرد: حصول توافق در مذاکرات هستهای هیچ کاهشی در نرخ دلار ایجاد نخواهد کرد اما زمینه تک نرخی شدن ارز را ایجاد میکند.این کارشناس پولی و بانکی معتقد است: تک نرخی شدن ارز در زمان رفع تحریمها عملیاتی خواهد شد و این امر در اقتصاد کشور بسیار مهم است. در پی تشدید تحریمها نقل و انتقال ارزی با مشکلاتی همراه شد که این موضوع افزایش هزینه تا 40 برابر را به همراه داشت. او تاکید کرد: رفع تحریمها منابع بلوکه شده ارزی کشور را در اختیار دولت قرار میدهد و این موضوع از هیجانات ارزی در بازار جلوگیری خواهد کرد.