تحریمهای امریکا و اروپا علیه روسیه، تاثیری بر روابط دو کشور ایران و روسیه در بخش انرژی ندارد. به گزارش شانا، الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه و حمید چیت چیان، وزیر نیرو سه شنبه، ١٨ شهریورماه در محل وزارت نیرو آخرین وضعیت همکاریهای دو جانبه را بررسی کردند.
وزیر انرژی روسیه در حاشیه این دیدار با بیان اینکه دو کشور روابط مطلوبی در بخش انرژی دارند، گفت: امروز مذاکرههای سازندهای انجام شد و باید گفت که تحریمهای جدید غرب علیه روسیه، هیچ تاثیری در روابط دو کشور ندارد.
الکساندر نوواک افزود: روسیه با ایران در زمینه انرژی و انرژی هستهای با مقاصد صلحجویانه و مسائل مربوط به نفت و گاز همکاری دارد و تحریم روسیه، مانع گسترش همکاریها نیست.
وی ادامه داد: ایران و روسیه پیشتر و در سفر قبلی به ایران، در زمینه همکاری و ساخت هشت نیروگاه و نوسازی دو نیروگاه با همکاری شرکتی روسی و توانیر را بررسی کرده بودند و امروز جزییات آن مورد مذاکره قرار گرفت؛ ضمن اینکه در مورد ارسال برق از روسیه به ایران و نیز روابط دو کشور مذاکرههای بسیار خوبی انجام شد.
گسترش همکاریهای ایران وروسیه در بخش برق
حمید چیت چیان، وزیر نیرو نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ایران و روسیه آماده گسترش همکاریهای خود در بخش انرژی هستند، گفت: امروز در مورد ساخت نیروگاههای جدید در چهار نقطه ایران و نوسازی دو نیروگاه که پیشتر از سوی روسیه ساخته شده است، مذاکره شد.
وی افزود: دو کشور مذاکرههای مفیدی برای ساخت نیروگاههای برق آبی و همچنین ساخت خطوط انتقال برق با ظرفیت بالا انجام دادند و یادداشت تفاهمهای دو کشور به امضای شرکتهای ایرانی و روسی رسید.
انرژی، اصلیترین محور مذاکرات ایران و روسیه
حضورتعداد زیادی از نمایندگان انرژی روسیه در ایران نشانگر اهمیت انرژی برای دو کشور است و کمیته انرژی، کمیته اصلی بین دو کشور خواهد بود. معاون مدیر آسیا و افریقای وزارت توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه در گفتوگو با شانا با اشاره به اهمیت انرژی برای دو کشور اظهار کرد: یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و روسیه با همه کمیسیونهای قبلی متفاوت خواهد بود چون نه تنها بخشهای مختلف اقتصادی، بلکه روسای جمهوری دو کشور انگیزه جدیدی در زمینههای سیاسی به دو کشور دادند.
ناییلا چرنیکووا درباره حل مسئله بانکی بین دو کشور که یکی از محورهای اصلی مذاکرات در تهران است، اظهار کرد: ایرانیها علاقمند به تفاهم بانکی هستند اما تاکنون متنی بین دو کشور امضا نشده است.
وی افزود: این موضوع نه تنها در قالب کمیسیونهای مشترک بین دو کشور، بلکه باید بهصورت جداگانه میان مسئولان بانکی دو کشور بررسی شود. بهطور قطع این موضوع در کمیته مالی، بانکی و سرمایهگذاری بهطور کامل بحث میشود.
هماهنگکننده کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه درباره اینکه تراز میان دو کشور هماکنون به نفع روسیه سنگینی میکند، در این زمینه روسها چه خواهند کرد، تصریح کرد: کارهای تجاری یک خیابان دوطرفه است که باید فعالیت کرد.
به گزارش شانا، علی ماجدی، معاون بازرگانی و امور بینالملل وزارت نفت هم پیش از این در این زمینه به شانا گفته بود: ایران تنها به دنبال امضای یادداشت تفاهم نیست و تمام مواردی که در تفاهمنامهها ذکر میشود باید به مرحله اجرا برسد.
یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه روز دوشنبه با حضورعلی ماجدی و ناییلا چرنیکووا روسای هیاتهای ایرانی و روس آغاز به کار کرد و طبق برنامهریزیهای انجام شده، تفاهمنامه همکاری ایران و روسیه ١٨ شهریورماه به امضای وزرای نفت ایران و روسیه رسید.