براساس اعلام صندوق بینالمللی پول (IMF) یوان چین به سبد ذخایر ارزی بینالمللی خواهد پیوست. در حال حاضر تنها دلار آمریکا، یورو و ین ژاپن ارزهای این سبد را تشکیل میدهند. کشور چین که پس از آمریکا دومین اقتصاد بزرگ جهانی است، سال گذشته درخواست خود را مبنی بر اینکه یوان به سبد ذخیره ارزی جهانی اضافه شود مطرح کرده بود. ذخیرههای ارزی توسط بانکهای مرکزی و سایر موسسههای مالی برای کمک به بازپرداخت وامهای بینالمللی و حفظ تعادل نرخ ارز مورد استفاده قرار میگیرند.
آخرین تغییر در سبد ذخایر ارزی در سال 2000 و به هنگام جایگزینی مارک آلمان و فرانک با یورو ایجاد شد.برخی تحلیلگران معتقدند با افزوده شدن یوان به سبد ذخیره ارزی بینالمللی، ارز رایج چین تا سال 2030 به همراه دلار و یورو مهمترین ارزهای بینالمللی را تشکیل خواهند داد. این تحلیلگران بر این باورند که یوان 10درصد سبد SDR صندوق بینالمللی پول را تشکیل خواهد داد. چین برای مدتی طولانی خواهان پیوستن یوان به سه ارز دیگر سبد ارزی بینالمللی بودهاست.
اما نگرانی در مورد تصمیم پکن در پایین نگهداشتن ارزش یوان برای کمک کردن به صادرکنندگان، از جمله دلایلی است که یوان تا به امروز موفق به رسیدن به معیارهای تعریف شده توسط صندوق بینالمللی پول نشده بود. با این حال، مقامات چینی اقداماتی هماهنگ جهت اضافه شدن یوان به سبد ارز بینالمللی انجام دادهاند که این اقدامات مورد تایید و تشویق مسئولان IMF قرار گرفته است. اضافه شدن یوان به سبد ارزی بینالمللی یک نقطه عطف مهم برای پکن محسوب میشود.
اندرو ملکولم، رئیس بخش بازارهای سرمایهای آسیا در شرکت حقوقی لینک لاترز (Linklaters) میگوید: «تاثیر مستقیم این تصمیم در کوتاهمدت محسوس نخواهد بود و یکی از دلایل این است که یوان تا سه ماهه سوم سال 2016 به سبد ارزی اضافه نخواهد شد. با این حال اهمیت نمادین این حرکت جدید را نباید دستکم گرفت.» وی میافزاید: «حمایت موثر از یوان بهعنوان یک ارز قابل استفاده، نشانه اهمیت چین در بازار اقتصاد جهانی است.»