امـنـیت، استانداردهای پزشکی و قیمت، کانادا، بریتانیا و سنگاپور را در گردشگری درمانی (MTA)صدرنشین کرد. اقتصادی بودن خدمات و محیط امن برای گردشگران درکانادا این کشور را در این نوع گردشگری بهترین کرد. مرکز تحقیقات سلامت بینالمللی و انجمن گردشگری درمانی که این نتایج را اعلام کرده، رشد درآمد گردشگری را در جهان بالغ بر 100 میلیارد دلار عنوان کرده است. در آسیا، تایلند، هند، امارات و ترکیه از جمله کشورهایی هستند که برای تبدیل شدن در این صنعت به قطب گردشگری در رقابتند. براساس این گزارش، امارات میخواهد در دو فاز نخست تا 2016 و سپس تا 2020 اهداف استراتژیک خود را در راستای مبدل شدن به یک قطب گردشگری درمانی محقق کند. به گزارش خبرگزاری میراثفرهنگی که نتایج مرکز تحقیقات سلامت بینالمللی و انجمن گردشگری درمانی منتشر کرده است، این کشورها عمدتا کشورهای منطقه خلیجفارس و خاورمیانه و گردشگران روس و فدراسیون شوروی سابق را هدف قرار دادهاند.
بیش از 40 میلیون گردشگر خارجی درسال 2014 از ترکیه دیدار کردند که نیم میلیون از این تعداد تنها با هدف استفاده از خدمات مرتبط با جراحیهای پزشکی در موارد گوناگون و جراحی بیماریهای مرتبط با تومورهای سرطانی به این کشور آمدند. براساس گزارشی که این خبرگزاری به نقل از موسسه ملی آمار ترکیه منتشر کرده است، میزان درآمد حاصل از سفر این گردشگران درمانی به ترکیه در سال گذشته تقریبا یک میلیارد دلار بود که نسبت به سال 2013 بیش از 75 درصد رشد داشته است. درهمین حال دولت ترکیه با سرمایهگذاری بیشتر قصد دارد بر توسعه زیرساختهای مرتبط با سلامت و بهداشت عمومی و تامین خدمات و تجهیزات درمانی و نیز جذب سرمایه و کارکنان بخشخصوصی در خدمات درمانی، این میزان درآمد و روند رشد آن را افزایش دهد.
در ایران نیز با آغاز دولت یازدهم به گردشگری سلامت نگاه ویژهای شد. دبیر گردشگری سلامت در اواخر سال گذشته گفته بود، در گذشته وزارت بهداشت، میراث فرهــنـگی، وزارت خارجه و نظام پزشکی هر کدام گردشگری را متعلق به خود میدانستند و یک ناهماهنگی در بین این چهار دستگاه وجود داشت اما طی مذاکراتی که با چهار دستگاه متولی گردشگری سلامت شد، این مجموعه باید صاحب یک کرسی باشد. شورای راهبردی سلامت در مرداد 93 تشکیل شد و توافقنامههایی بین این دستگاهها نیز انجام شد. رییس اداره گردشگری سلامت در وزارت بهداشت پیش از این به «فرصتامروز» گفته بود، گردشگری سلامت فرصتی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و کاهش وابستگی به نفت است. وی گردشگری سلامت را فراتر از خدمات بیمارستانی دانسته و گفته بود، در کشورهایی مثل چین، کره، سنگاپور و... از طبسنتی برای جذب گردشگر استفاده میکنند و با ساخت فیلم روند گسترش طب خود را در طول تاریخ معرفی میکنند.
همچنین دبیر شورای گردشگری سلامت در اواخر سال گذشته ایران را از نظر ظرفیت پزشکی نوین جزو پنج کشور اول عنوان کرده بود. اســتــانهــای مـرزی، سیستانوبلوچستان، کرمان، خوزستان و... از جمله مناطقی هستند که برای گردشگری سلامت در برنامهریزیها و سیاستهای سازمانهای متولی پیشبینی شده است. به گفته محمد پناهی، درآمد گردشگری سلامت در ایران در سال گذشته 3 هزار میلیارد تومان بوده است. وی تقاضای ورود گردشگر به ایران برای سلامت را بالا عنوان کرد. جلال نائلی، رییس اداره گردشگری سلامت، پیش از این درخصوص آسیبها در این زمینه به «فرصتامروز» گفته بود: دلالان و غیرمتخصصان در پذیرش نیازمندان به خدمات درمانی در مرزها دخالت دارند و باید ساماندهی شوند. به گفته وی، ایران در زمینه سلولهای بنیادی و نازایی در دنیا حرفی برای گفتن دارد و در منطقه در برخی جراحیهای پیشرفته و جراحی مغز، ترمیمی و زیبایی خدماتی با کیفیت بالا ارائه میکند.
به گزارش «فرصت امروز» گردشگری سلامت در ایران در یک دهه اخیر شکل گرفته و از برنامهریزیها و سیاستگذاریها در این زمینه زمان زیادی نمیگذرد، درحالیکه در آسیا کشورهای مالزی، تایلند، هند، ترکیه و امارات در این زمینه پیشتاز هستند. به نظر میرسد ایران برای رشد گردشگری درمانی کار دشواری را در پیش دارد اما طب سنتی از آنجایی که در جهان طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است، در ایران نیز میتواند گزینه مناسبی برای جذب گردشگران سلامت باشد.