کنفرانس ای بریج که سال گذشته در برلین و سال قبلتر از آن در برکلی آمریکا برگزار شد، فرصتی است برای گردهم آمدن کارآفرینان ایرانی، اروپایی و آمریکایی. میزبانی این رویداد سه روزه در سال 2015 (14 تا 16 خرداد) به عهده شهر برلین آلمان بود. هدف برگزاری این کنفرانس که کارآفرینان آمریکایی و اروپایی را به همراه همتایان ایرانیشان دور هم جمع کرده بود، شناسایی نقش اکوسیستم کارآفرینی هایتک در اقتصاد ایران بود. به سخن سادهتر، این کارآفرینان دور هم جمع شدند تا ببینند که های تک چگونه میتواند در توسعه و تنوع اقتصادی در ایران نقش داشته باشد.
در رویداد سال 2015 سخنرانیهای کلیدی، میزگرد و جلسات مختلفی برگزار شد. ضمن اینکه کارآفرینان ایرانی توانستند از یکسری شرکتهای ارائهدهنده خدمات شتابدهنده محلی در برلین بازدید کنند. آی بریج برلین، همانطور که اشاره شد، دنباله کنفرانس برکلی آمریکاست. کنفرانسی در حوزه فناوری که در دانشگاه کالیفرنیا در ششم سپتامبر سال 2014 برگزار شد. در این کنفرانس پیشگامانه بیش از 700 شرکتکننده و 1000 بازدیدکننده حضور داشتند. در برکلی کارآفرینان ایرانی و همتایان آنها در سیلیکون ولی فرصتها و چالشهای کارآفرینی در حوزه هایتک را در ایران و نیز اثر آن بر توسعه اقتصادی را بررسی کردند.
در قلب ای بریج کمیتهای وجود دارد که به صورت فعال به توسعه و رشد اکوسیستم کارآفرینی در حوزه هایتک در ایران کمک میکند. این بدان معنا است که ترویج و توسعه ظرفیتهای کارآفرینی برای تمامی شهروندان یک جامعه اثرگذار است و اهرمی کلیدی برای بهبود اوضاع اجتماعی تلقی میشود. خاصیت بزرگ کارآفرینی این است که ذهنها را باز کرده و به افراد اجازه میدهد ظرفیتهای خلاقانهشان را به نمایش بگذارند. کارآفرینی همچنین افراد را از یک مصرفکننده صرف و عضو منفعل جامعه به یک تولیدکننده فعال، مشارکتکننده و ایجادکننده واقعیتهای اجتماعی تبدیل میکند.
به طور خاص فضای کارآفرینی هایتک با خود تغییر تاکتیک در بازی و راههای تازه برای مشارکت را فراهم میآورد که تنوع و فرصتهای برابر را بهوجود میآورد، به دستاوردهای مزیت محور مینازد، از مدیریت مشارکتی حمایت میکند و مالکیتهای مشترک را پرورش میدهد. تمامی آنچه گفته شد، عناصر مورد نیاز برای ایجاد یک «نوآوری جهانی در اقتصاد» هستند که کارآفرینی در فضای هایتک قابلیت بهوجود آوردن آن را دارد. در دنیای امروز چنین تغییری به مثابه یک نیاز اساسی است، چراکه یک اقتصاد پایدار با روشن شدن موتور فناوری امکانپذیر است.
حضور هایتک در ایران و قویتر شدن آن میتواند جلوی بسیاری از سرمایهگذاریهای نامناسب و بدقواره را بگیرد. اگر استارتاپهای حوزه هایتک در ایران فعالیت مستمر و پایداری داشته باشند، میتوان امیدوار بود که مردم عادی سرمایه خود را از مسیر سپردهگذاری در بانک، خرید سکه، یا خرید خانه منحرف کرده و به سوی سرمایهگذاری در شرکتهای هایتک ببرند. اتفاقی که اگر محقق شود اقتصاد لرزان ایران را محکم میکند.