روز یکشنبه 10 آوریل گزارشی منتشر شد که طبق آن کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس باید تا سال 2020 ، 250 تا 342 میلیارد یورو وام بگیرند. این مبلغ به منظور جبران کسری بودجه ناشی از کاهش قیمت نفت است. شش کشور عربی حاشیه خلیج فارس بهشدت به درآمدهای نفتی خود وابسته هستند. بنابراین مجبور به جبران بودجه ناشی از سقوط قیمت نفت هستند. به گزارش مرکز اقتصادی کویت، این کمبود بودجه 318میلیارد دلار برای سال 2015 تا 2016 برآورد شده است.
کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس از شش کشور عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، قطر، عمان و کویت تشکیل شده است. پیش از این 80درصد از درآمدهای نفتی این کشورها باز میگشته است. درحالی که امور مالی این کشورها بهشدت تحت تاثیر سقوط قیمت نفت است، در نیمه سال 2014، تنها 60درصد از درآمدهای نفتی این کشورها تامین میشود.
به گزارش مرکز اقتصادی کویت، کشورهای حاشیه خلیج فارس برای جبران کمبود بودجه خود، علاوه بر وام گرفتن، باید به ذخایر ارزی خود اضافه کنند. به گفته همین منبع، سال گذشته عربستان سعودی 26میلیارد دلار وام گرفته و چند صدمیلیارد دلار از ذخایر ارزی خود برداشت کرده، در حالی که این میزان سال گذشته 732میلیارد دلار بوده است.
به استثنای بحرین و عمان، سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، دارای ذخایر ارزی غنی و حجم بدهی اندکی هستند. همین موضوع به آنها این امکان را میدهد که از مبلغ بالاتری از وام در بازارهای داخلی و خارج از کشور برخوردار شوند. سال 2015 کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در مجموع کسری بودجهای معادل 160میلیارد دلار به ثبت رساندهاند.